Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני הסטים ברמה גבוהה מאוד, אבל נשמעים שונה לגמרי! = תשמע ותחליט.

אבל נאמר לי כאן באשכול

שאם אני לא מתכוון לבצע אטימה

חבל על הכסף

לא ככה אחי?

פורסם
לגבי סט של הייבריד זה סט שדורש המון עבודה (איטום,מיקום)

איזה שטויות אתה מדבר? אתה חושב שאם אין איטום, בניות ולא יודע מה עוד אז לא כדאי להשקיע בסט טוב? סט טוב שיעבוד באותם תנאים של סט פחות טוב, יישמע טוב יותר. בשביל זה הוא נחשב טוב,לא?

אבל נאמר לי כאן באשכול

שאם אני לא מתכוון לבצע אטימה

חבל על הכסף

לא ככה אחי?

לא! אני יכול לומר לך שיש לי שני סטים של הייבריד אוביישן בשני מכוניות שונות (אחד מהם הוא ג'יפ שהאקוסטיקה שם גרועה), ללא איטום, בניות, מיקומים, הלבשות, הגבהות, הנמכות תיקרה, תעלות, אינסטלציה וכו' (הבנת את הרעיון, נכון :wink: ) ושומעים סוף הדרך!!! אני לא אומר שאיטום לא מוסיף, הוא כן, אבל לא שווה את ההשקעה לדעתי. שמעתי הייבריד ברכב עם איטום והגברה דומה לשלי, והייתי צריך להתאמץ מאוד כדי לשמוע הבדלים, אם בכלל.

לגבי ההבדלים בין הרוקפורד למורל, אני לא יודע, לא שמעתי את ה - FNQ, אבל בזמנו גם אני התלבטתי בין המורל לרוקפורד, והבנתי שהמורל טובים יותר (למרות שיש להם צליל שונה) ולא התאכזבתי. עובדה. אחרי זה קניתי עוד סט לרכב השני.

לסיכום, אם חשקה נפשך בסט איכותי והכיס מאפשר, אל תתפשר!

פורסם
Speakers that are designed to operate in very small enclosures are usually less efficient than speakers designed for larger enclosures. To make the speaker perform in a small enclosure, the suspension has to be stiff. This will raise the resonant frequency. To get a lower resonant frequency, they must add mass to the cone of the speaker. This added mass and the stiff suspension kill the efficiency.

אם הנצילות יותר גבוהה אזי אפשר להשתמש במקום פתוח "פרי אייר".

ככל שהנצילות גבוהה יותר כך הוא ינגן יותר טוב במקום פתוח (למשל דלת ללא איטום)

זאת דעתי אם היא לא נכונה אני אשמח אם תסביר לי יותר לעומק .

רמקולים לרכב הם רמקולים שמיועדים להתקנה בדלתות ולכן בונים אותם במיוחד לכך שיעבדו בנפח גדול של דלת. ישנם רמקולים בנצילויות שונות וכולם יכולים לעבוד בנפח דומה. אם בסאבים המצב הוא שלבית הם צריכים נפח גדול יחסית לסאבים לרכב אז כאן המצב הוא הפוך.

בנוסף דלת ללא איטום זה לא ממש פריאייר.

אין מניעה לקנות סט טוב גם אם לא תעשה אטימה.

פורסם

רמקולים אכן מיועדים להתקנה בדלתות אבל זה לא אומר שהם ינגנו טוב בתוך הדלת.

לדוגמא ניקח את הייבריד קראתי כתבה שהצורה האופטימלית שבה הוא ינגן זה יהיה בתוך קופסה PORTED שמכוונת ל60HZ ואז הוא יוכל להגיע ל65HZ בצורה טובה. לגבי פרי אייר התדרים שהוא ינגן בצורה טובה הם מ90HZ ומעלה.

אם אני לא טועה גם DLS UR וIRIDIUM מומלצים להתקנה בתוך תיבות על פי היצרן .

וזה לא רק ההיבריד יש עוד סטים שכאשר נתקין אותם בתוך הדלת לא ינגנו בצורה טובה ללא תיבה מתאימה.

למה אמרתי מעל 90DB ,שמתי לב שרוב הסאבים שיכולים לנגן בפרי אייר הם בעלי נצילות מעל 90DB

אז הדבר אמור להיות נכון גם לרמקול מיד-וופר שיכול לנגן תדרים של 60-100HZ ,וכדי שהתדר ישמע הכי טוב בפרי אייר הרמקול צריך להיות בעל נצילות גבוהה

אם ניקח מיד וופר ונחתוך אותו מ300HZ ומעלה בטח שלא נצטרך תיבה אבל התדרים שמתחת ל100HZ ינגנו הכי טוב בתיבות(תלוי ברמקול)(זאת דעתי).גם במע SQ(ואני בטוח שראית יותר ממני) ראיתי הרבה פעמים שרמקול ישב בתוך תיבת תהודה שמורכבת בתוך הדלת או ברצפת הרכב.(כמובן תלוי בסוג הרמקול).

לגבי הרמקולים המוזכרים בתרד -אני לא אומר שהם לא ינגנו פשוט בלי איטום ובלי מיקום וגם במקרים אחדים ללא תיבה.

רמקול יקר ישמע בדיוק כמו רמקול זול ואפילו אולי גרוע יותר.

לגבי העצה צריך לשמוע אני לא מסכים ב100% שאם תשמע אז תאהב.

הרמקולים בחנויות בד"כ ממוקמים בסטנדים והדבר משפיע על הסאונד ואם לשמוע מותקן אצל מישהוא אין זה אומר שהוא ישמע בדיוק אותו דבר אצלך (מגבר שונה ,רדיו דיסק שונה וכו') מה שזה יכול לתת תמונה כללית של הסאונד וגם לא תמיד.

פליקס

פורסם
איזה שטויות אתה מדבר? אתה חושב שאם אין איטום, בניות ולא יודע מה עוד אז לא כדאי להשקיע בסט טוב? סט טוב שיעבוד באותם תנאים של סט פחות טוב, יישמע טוב יותר. בשביל זה הוא נחשב טוב,לא?

!

לא ,לא בגלל זה הוא נחשב לטוב. הוא נחשב לסט טוב אם התקנה טובה.

כן כמובן הקרוס והיכולת לעמוד בהספקים גבוהים אבל זה דבר משני

ואם אתה חושב שהוא נחשב לסט טוב בגלל שהוא יכול להיות מורכב ב"זלזול" ובתנאים גרועים ועדיין לנגן בצורה טובה אז אתה טועה.

פורסם

יש מכוניות ויש מכוניות.

אצלי במאזדה - כל הפלסטיקים קירקשו כשהתקנתי את ההייבריד בלי איטום... אחרי דיינמאט אוריגינל בדלתות - 90 אחוז מזה נעלם.

אצל מתן באוטו (פז'ו 206) - מותקנים דוטק וסאב וופר ללא שום איטום- ובווליום מקסימלי לא שמעתי כמעט שום קרקוש!

הכל תלוי באיכות הרכבה ובחומרים באוטו.

פורסם
לא ,לא בגלל זה הוא נחשב לטוב. הוא נחשב לסט טוב אם התקנה טובה.

כן כמובן הקרוס והיכולת לעמוד בהספקים גבוהים אבל זה דבר משני

ואם אתה חושב שהוא נחשב לסט טוב בגלל שהוא יכול להיות מורכב ב"זלזול" ובתנאים גרועים ועדיין לנגן בצורה טובה אז אתה טועה.

לא זאת היתה כוונתי. ברור שהסט צריך התקנה טובה כדי להישמע טוב. אמרתי שאם תיקח שני סטים, האחד טוב והשני קצת פחות, באותם תנאים (מיקום, התקנה וכו'), הסט הטוב יישמע טוב יותר.

יש מכוניות ויש מכוניות.

אצלי במאזדה - כל הפלסטיקים קירקשו כשהתקנתי את ההייבריד בלי איטום... אחרי דיינמאט אוריגינל בדלתות - 90 אחוז מזה נעלם.

אצל מתן באוטו (פז'ו 206) - מותקנים דוטק וסאב וופר ללא שום איטום- ובווליום מקסימלי לא שמעתי כמעט שום קרקוש!

הכל תלוי באיכות הרכבה ובחומרים באוטו.

יש משהו במה שאתה אומר. לגבי קירקושים אתה צודק, אבל אני מדבר על סאונד נטו. לא שמעתי הבדלים עם איטום ובלי איטום (אולי טיפה, יכול להיות שזה היה פסיכולוגי). אין ספק שקירקושים מאוד מרגיזים ומפריעים, ואם אפשר להיפטר מהם אז בברכה, אבל אם האוטו שלו לא מקרקש? לצורך העניין הוא יכול לקנות סט פחות איכותי, אבל גם חזק מספיק בשביל להרעיד לו את האוטו.

בכל אופן זו דעתי בלבד, ורק רציתי לומר שלא על איטום תיפול ההחלטה לקנות סט טוב (מה טוב? מצויין!).

פורסם

אם הם מיועדים להתקנה בדלתות זה אומר שהנפח של הדלת יתאים להם ולכן מבחינת נפח הם כן ינגנו טוב.

כל רמקול אפשר גם לשים בתיבה פתוחה מסויימת, עדיין הוא תוכנן לדלת. רמקול שהותקן ברצפה יכול להיות גם מיד וגם מידבאס השאלה היא מה מהם הותקן שם ובאיזו צורה.

פליקס אם יש לך מידע ראסמי שאתה יכול להפנות אליו אשמח אם תעשה זאת, להתחיל לבנות תאוריות על משהו שאולי ולא בטוח זה לא מועיל במיוחד.

פורסם

מה הכוונה במידע ראסמי-לתת לינק לאתר שבו כל זה כתוב .לא אין לי. זה משהוא שמצאתי פה ושם .

רוב המידע הוא מפורומים שלא בשפה האנגלית אז בגלל זה קשה לי להפנות בדיוק למקום.אבל אני אחפש בCARSOUND אולי יופיע משהו מבוסס או לא.

פורסם

אני מודה לכולכם מראש

תודה על כל כל התשובות המעמיקות!!!!

נתתם לי הרבה אינדקציה לגבי איטומים ולגבי סטים

ובכלל עוד ידע :)

תודה ענקית

ונראה מה יהיה !

• תוכן חדש...