Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתכלס, מבחינת עלות-תועלת גם על A1 אין סיבה לשלם 100K, אבל אאודי זה מותג יוקרה ואופל לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממש לא נכון. כדי להביס את רף האיכות שאאודי הציבה עם ה-A1 צריך לכל הפחות, ובכן, A3. מי שלא שם להבדלים כאלו באיכות החומרים וההרכבה, אשרהו. הוא יכול לקנות אדם בפחות כסף.

:idea:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המונח "איכות חומרים" הוא מאד ערטילאי ולא מוגדר. כשאתה כותב על זה למה אתה מתכוון, לדשבורד שעשוי מגומי קשיח כמו שיש ברוב המכוניות כיום או לעיצוב הפנים שמשלב כל מיני גימורים כמו ניקל, דמוי עור ופלסטיק בצבע הרכב?

מבחינת איכות הרכבה, מעטים הרכבים החדשים היום שבאמת ניתן להבחין באיכות הרכבה גרועה. דברים כאלה באים לידי ביטוי כשהרכב כבר בין 5-6 ומתחיל לקרקש בכל מהמורה בכביש.

פורסם

לשאלתך, גם וגם. שב בפולו, או אפילו בגולף - שהן העממיות האיכותיות ביותר - ואז ב-A1. שים לב לחיתוך המוקפד של המשטחים, לתחושת המוצקות הכללית, לאיכות החומרים (פלסטיק, גומי ומתכת) ולהיזון החוזר של המתגים. הכל בדרגה אחת מוחשית מעל.

לגבי איכות הרכבה, שב במאזדה 3 באולם תצוגה ותפעיל מעט לחץ על משענת היד או תא הכפפות, תעביר יד על התפר בין משטחים או לחץ על כמה מהכפתורים. לקרוא לרכב הזה "פרימיום" או אפילו חצי פרימיום כמו VW זה פשוט מביך.

פורסם (נערך)

האדם לא מתחרה ב-A1, והיא גם לא קורסה בתחפושת. היא רכב מיני "יוקרתי" (מעוצב) ו"מגניב". שאמור להתחרות בפיאט 500 ובסיטרואן DS3 (שלא ממש קשורה, כי היא גדולה וחזקה יותר, אבל זה מה שאופל אומרים, אז נניח).

בבריטניה המחיר של גרסת "ג'אם" שמגיעה לישראל עם המנוע שאנחנו מקבלים (87PS) מתחיל מ-11800 ליש"ט.

תוספת של גג בצבע אחר, חישוקים קלים, מזגן ושאר דברים שאנחנו מקבלים בארץ הביאו את המחיר של בקונפיגורטור של ווקסהול בריטניה ל-12245 ליש"ט או בעברית 71410 שקלים (!!!). יש לציין שהג'אם מגיעה באנגליה בלי אפשרות למערכת המולטימדיה המגניבה שאיתה היא מגיעה לארץ, אבל אפילו אם נוסיף למחר הזה 10000 ש"ח אנחנו עדיין מגיעים ל-20000 (!!!!) שקל פחות מהמחיר שלה בארץ.

מערכת הסטארט סטופ שאותה אנחנו מקבלים, מגיעה רק עם המנוע החזק יותר (כמו שציין קופנינג'ה) עם 100 כ"ס ואותו מנוע מעלה את המחיר ל- 12550 ליש"ט או 73176 ש"ח.

היבואנית החטיאה את המטרה בקילומטרים עם הקונספט של הרכב, באנגליה הוא משווק כאוטו קטן, חמוד וזול עם אפשריות התאמה אישית לא מוגבלות כמעט. בארץ מוכרים אותה בגרסה אחת עם מבחר של 9 צבעים אם המידע באתר שלהם נכון. אגב הצבעים, רוצים לא לבן? שלמו עוד 1500 ש"ח.

איך אומרים? איחלתי לחייל בהצלחה.

חבל, עם מנוע קצת יותר נורמלי היה יכול להיות אוטו מגניב.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם סמלת התעוררו ( מאוחר ) וחתכו את המחיר של ה-500, אני מניח שזה מה שיקרה כאן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לשאלתך, גם וגם. שב בפולו, או אפילו בגולף - שהן העממיות האיכותיות ביותר - ואז ב-A1. שים לב לחיתוך המוקפד של המשטחים, לתחושת המוצקות הכללית, לאיכות החומרים (פלסטיק, גומי ומתכת) ולהיזון החוזר של המתגים. הכל בדרגה אחת מוחשית מעל.

לגבי איכות הרכבה, שב במאזדה 3 באולם תצוגה ותפעיל מעט לחץ על משענת היד או תא הכפפות, תעביר יד על התפר בין משטחים או לחץ על כמה מהכפתורים. לקרוא לרכב הזה "פרימיום" או אפילו חצי פרימיום כמו VW זה פשוט מביך.

האמת שרק לפני יומיים ישבתי ונהגתי בפולו בת שנתיים, ישבתי גם בג'טה MK6 ובמאזדה 3 החדשה. אם לומר את האמת, תא הנוסעים של המאזדה אולי מעוצב בצורה מגוחכת יותר (כאילו ספורטיבי) אבל מבחינת המגע בלחצנים לא הרגשתי בשום הבדל מוחשי. כנ"ל גם בחומר עצמו. פעם זה היה יותר מורגש, היום רוב היצרנים ישרו מזמן קו בנושא. ההבדל הבולט בתאי נוסעים במכוניות שונות היום זה העיצוב, תאי האחסון וצורת פיזור הפונקציות.

לעומת זאת, באאודי A6 שאת השליטה בMMI שלה מאזדה 3 החדשה מנסה להעתיק, הכפתורים מרגישים יותר "עם משקל" וההרגשה המתקבלת היא של יוקרה, אבל זה בין היתר בגלל תאורת אוירה, עץ, חיפויי מתכת אמיתיים (ברוב במשפחתיות זה פלסטיק צבוע בכסף) ריפודי עור בהירים ועוד כל מיני דברים שאתה מצפה למצוא ברכב סלון יוקרתי. אני לא חושב שA1 היא ברמה כזאת. ישבתי באחת לנסיעה קצרה והרכב הרגיש פשוט כזה. בשורה התחתונה אתה משלם בעיקר על מותג. חומרים יוצאי דופן והרגשת מליון דולר אין ממש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני מרגיש בהבדל בין המאזדה 3 החדשה לגולף\לאון\אוקטביה. לגרמנים עדיין יש את ה-Edge. השאלה היא כמובן, איזה משקל יש לייחס לכך. כל אחד ושיקוליו הוא.

אתה צודק שה-A1 מרגישה "פשוטה", במיוחד כשהיא חפה מאיבזור אותו יש לגרסאות יקרות יותר. ובכל זאת, כל מתג, כל משטח נראה לעין וכל חומר חשוף למגע מרגיש חלק ממוצר פרימיום אמיתי. כל פילוסופיית התכנון של אאודי מזוקקת אל תוך רכב קטן. האם זה שווה את הכסף ואת ההקרבה של אבזור או לא? זו שאלה שאני בימים אלו בדיוק מנסה לענות עליה לעצמי...

פורסם
אופל, הבנתי.

100,000 ש"ח הבנתי.

אדם, לא הבנתי. הכוונה היא שהאוטו היה שייך לזמר אדם? אם כך לא שווה. אין סיבה לקנות רכב של ידוען.

אדם אופל הוא מייסד החברה, היה עדיף לשתוק...:lol:

בכל מקרה, תמחור יקר לשני הרכבים, כמה חודשים והמחיר יתחיל לרדת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרכב לנראה לי יפה ביוחד מבחוץ ולא יוקרתי בפנים.

אני הייתי מתמחר אותו ב59,000 ואז היה מובטח רווח גדול ממכירת 20 רכבים בשנה ב100,000

לצערי גם התמחור שלך לא הגיוני, שכן הקורסה שהיא הדגם הפשוט עליו מתבסס האדם מתומחר בסביבות ה-70,000 בפעם האחרונה שבדקתי.

והאדם אמור להיות הדגם הפלצני והמעוצב.

למוצר הזה אין שוק פה עם גיר ידני. מי שרוצה ללכת על הגרסה הפלצנית והמתומחרת בכוונה ביוקר בארץ לא יסכים לקבל רכב עם גיר ידני (אולי כן אבל נדיר, זה לא מתאים לפרופיל). אני לא מדבר פה על גרסאות מכוונות ביצועים כמו ה500 אבראט.

הם מהר מאוד יורידו את המחיר באופן רשמי או לא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
הרכב לנראה לי יפה ביוחד מבחוץ ולא יוקרתי בפנים.

אני הייתי מתמחר אותו ב59,000 ואז היה מובטח רווח גדול ממכירת 20 רכבים בשנה ב100,000

אתה מתכוון שאתה היית מציע לאופל לתמחר אותו ב-59000 והם היו צוחקים לך בפנים, שם זה היה מסתיים.

בנוגע לתמחור, מבדיקה שעשיתי:

האדם באותה גרסה שנמכרת בארץ ב-100000 שקלים, עולה באירופה (לפחות באסטוניה) כ-13500 יורו.

פיאט 500 לצורך השוואה - 1.2 בסיסית בגימור POP עולה בארץ 82000, ופה 11400 יורו.

1.2 לאונג' רובוטית עולה בארץ 113000 שקלים, ופה 12800.

ככה ביחס לתמחור הישראלי של ה-500, האדם דווקא בסדר.

א-ב-ל, מצד שני, טויוטה יאריס סטייל עולה בארץ 105000 שקלים, ופה יותר מ-15500 יורו, מה שאומר שהתמחור של האדם מופרך... שלא לדבר על כך שבכל אירופה היא נמכרת עם מיליון אופציות, ופה יש בערך דגם אחד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...