Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השם שלה הוא גומיית אטם משהו? לא זוכר...

שמתי לב שהיא התחילה להיקרע לה ולאבד צורה. הבנתי שקשה להשיג אחת (או שמישהו מכיר ויכול להכווין אותי...). אני מבאר שבע, אבל כמובן שממש לא משנה לי מהיכן בארץ הגומיה תגיע.

שנית, איך קוראים לגומיה הזו באנגלית? אני דיי חושב שמדובר על הגומיה הזאת (לפחות לפי התמונה היא דומה), אם כי בתרשים שמצורף באחת התמונות, נראה שהיא לא קשורה.

http://www.ebay.com/itm/1993-1994-1995-1996-1997-MAZDA-626-MX6-INTAKE-RUBBER-JOINT-OEM-NEW-/370853274597?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMazda%7CYear%3A1993&hash=item565893e3e5&vxp=mtr

אשמח לכל עזרה.

פורסם

אתה בטוח שמדובר בקרבורטור ? כבר ב-1992,הרכבים האוטומטיים היו מוזרקים,הידניים לפחות ב-1992 עם קרבורטור,ב-1993 לא יודע.

אם מדובר ברכב ידני עם קרבורטור,כנראה שאתה מדבר על גומייה הקרויה בשם דיאפרגמה,שניתן להשיג אצל משפצי קרבורטורים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אתה בטוח שמדובר בקרבורטור ? כבר ב-1992,הרכבים האוטומטיים היו מוזרקים,הידניים לפחות ב-1992 עם קרבורטור,ב-1993 לא יודע.

אם מדובר ברכב ידני עם קרבורטור,כנראה שאתה מדבר על גומייה הקרויה בשם דיאפרגמה,שניתן להשיג אצל משפצי קרבורטורים.

כן, רכב ידני עם קרבורטור. אני יודע מה שיש לי מתחת למכסה המנוע :) אני לא זוכר באיזה שם בעל המוסך שלי השתמש, אבל הוא קרא לזה בשתי מילים, אם אני לא טועה "אטם" משהו. לא זוכר... הוא בירר עם כדורי (כל מי שצריך חלפים בבאר שבע פונה לכדורי) והם טענו שם שהם אל הצליחו למצוא וש"קשה להשיג". משפצי קרבורטורים, אנסה לבדוק אם יש מישהו כזה, כבר קשה לי להאמין, רכב עם קרבורטור זה כבר לא משהו שנתלים בו המון כבר.

פורסם
מדובר במע' הזרקה שימו לב לתרשים שבלינק (תמונה אחרונה מימין).

הגומייה מחברת בין תיבת האוויר לבית מצערת.

תודה, אז זו לא הגומיה שאני צריך (כנראה).

פורסם

שלום רב !

במכוני קרבורטורים לא תמצא גומיה כזאת, ומומלץ להזמין מאיביי בלבד.

תפקיד הגומיה, לאפשר אטימות מלאה, לבית מסנו אוויר למניעת כניסת אוויר חיצוני חם ומזוהם וחדירת אבק, שלא דרך הכניסת אוויר לבית מסנן האוויר על מנת שאבק יתקע במסנן האוויר, ולא יחדור וישאב לצילנדרים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

במכוני קרבורטורים לא תמצא גומיה כזאת, ומומלץ להזמין מאיביי בלבד.

תפקיד הגומיה, לאפשר אטימות מלאה, לבית מסנו אוויר למניעת כניסת אוויר חיצוני חם ומזוהם וחדירת אבק, שלא דרך הכניסת אוויר לבית מסנן האוויר על מנת שאבק יתקע במסנן האוויר, ולא יחדור וישאב לצילנדרים.

בברכה

צביקה

צביקה, קודם כל תודה רבה! איך קוראים לגומיה הזו באנגלית? בעצם מה הערך אותו אני צריך לחפש באיביי? אם תוכל לתת לי קישור, אני אשמח.

פורסם

מישהו יכול להגיד לי איך הגומיה נקראת (עברית/אנגלית)? חיפשתי בגוגל, חיפשתי באיביי, גם בעברית וגם באנגלית ולא מצאתי שום דבר.

פורסם

חבר, זה לא ממש נכון.

למען הסדר הטוב, זה הולך ככה:

אין כל קשר לגיר ידני או אוטומטי.

באיזשהו שלב בתחילת שנות ה 90 החליטו לאמץ בארץ את תקנות הזיהום האירופאיות, תקן יורו 1 או 2, מה שהיה בתוקף באותה תקופה.

בקצרה - התקן של אז היה מחייב מערכת דלק מבוקרת שפועלת בחוג סגור כלומר עם חיישן למבדה. ובנוסף ממיר קטליטי + מערכת איסוף אדי דלק (קניסטר).

זה גם חייב שימוש בדלק נטול עופרת.

החלת התקן הייתה באופן מדורג:

ממודל 1992 התקן חל על מכוניות בנפח מנוע 2000 סמ"ק ומעלה.

ממודל 1993 על מכוניות בנפח מנוע 1800 ומעלה.

ממודל 1994 על כל המכוניות הפרטיות בכל נפחי מנוע.

ממודל 1995 גם על מכוניות מסחריות בנזין.

היו כמובן כמה יצרנים שכבר בשנות ה 80 ותחילת 90 הציעו בארץ מכוניות עם הזרקה - למשל הונדה סיוויק (90-91), חלק מדגמי דייהטסו אפלאוז וניסאן סאני, אונו טורבו ופיז'ו 205 GTI, מכוניות אמריקאיות גם כן הגיעו עם הזרקה בסיסית עוד משנות ה 80, אך כל אלו לא היו חייבים להיות מצויידים באמצעים להפחתת זיהום אוויר.

• תוכן חדש...