Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בזמן האחרון שהרכב במצב עבודה , כשאני פותח את הפקק של המיכל עיבוי יש רעש של אוויר שיוצא בלחץ וכן סימנים לרתימה של מים .

האם זה מצב תקין?

אני משתמש בנוזל פרסטון ירוק בריכוז 33% ו-67% מים רכים.

יש לציין בפיאסטה השנייה שלי אני משתמש בנוזל קירור מקורי של מוטורקרפאט (יבוא מחו"ל- אין בישראל) בריכוז 50% ו-50% מים רכים ואין את הבעיה שתיארתי למעלה.

האם יש צורך להחליף את נוזל הקירור של פרסטון? האם ריכוז 33% הוא נמוך מידי לפורד פיאסטה דינמיק 16V?

:-)
פורסם
שלום לכולם

בזמן האחרון שהרכב במצב עבודה , כשאני פותח את הפקק של המיכל עיבוי יש רעש של אוויר שיוצא בלחץ וכן סימנים לרתימה של מים .

האם זה מצב תקין?

אני משתמש בנוזל פרסטון ירוק בריכוז 33% ו-67% מים רכים.

יש לציין בפיאסטה השנייה שלי אני משתמש בנוזל קירור מקורי של מוטורקרפאט (יבוא מחו"ל- אין בישראל) בריכוז 50% ו-50% מים רכים ואין את הבעיה שתיארתי למעלה.

האם יש צורך להחליף את נוזל הקירור של פרסטון? האם ריכוז 33% הוא נמוך מידי לפורד פיאסטה דינמיק 16V?

יכולה להיות בעיה בפקק רדיאטור, שווה לבדור או להחליף.

הכי גרוע ראש מנוע.

פורסם

הרכב מאבד מים? מתחמם?

באופן כללי לעניות דעתי פרסטון מגיע מוכן לשימוש ואין צורך למהול אותו.

פורסם

הרכב לא מאבד מים ולא מתחמם.

אני יודע שהפרסטון מגיע מוכן לשימוש הבעיה היא שהריכוז של החומר הפעיל הוא נמוך מידי (33% בלבד)

פורסם

נראה לי שהפרסטון נוזל שאינו מתאים לפורד בגלל הריכוז הנמוך של החומר הפעיל. מה גם שנקודת הרתיחה שלו יחסית נמוכה מנקודת הרתימה של הנוזל המקורי (126 לעומת 129 מעלות בנוזל המקורי)

פורסם

אין שום סיכוי שנוזל הקירור יגרום לבעיה של ביעבוע או משהו כזה.

אם הרכב לא מתחמם ולא מאבד מים אני לא חושב שיש איזושהי בעיה- בטמפ' עבודה אמור להיות לחץ מסוים במיכל העיבוי.

פורסם

האם זה מצב תקין?

תקין שתשמע לחץ שמשתחרר.

כשנוזל הקירור חם, הוא תופס יותר נפח ודוחס את האויר שנמצא יחד איתו. אז לחץ האוויר גדול יותר מאשר היה ביום שבו סגרו את הפקק במערכת. והלחץ הזה עכשיו משתחרר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
תקין שתשמע לחץ שמשתחרר.

כשנוזל הקירור חם, הוא תופס יותר נפח ודוחס את האויר שנמצא יחד איתו. אז לחץ האוויר גדול יותר מאשר היה ביום שבו סגרו את הפקק במערכת. והלחץ הזה עכשיו משתחרר.

זה לא קורה ברכב שאני משתמש בו בנוזל המקורי של פורד - אין שום לחץ ואין שום סימן לרתיחה של המים.

פורסם

לא אמרתי כלום בנוגע לרתיחה של הנוזל. לדעתי לא תקין שנוזל הקירור הגיע לטמפ' של מעל 120 מעלות. לא שיתפת אותנו מה המשמעות של "סימנים לרתיחה".

לא יודע בוודאות איך זה בפורד שלך. אבל במערכות קירור סגורות, יש קו מקסימום שנועד לאפשר נוכחות של אוויר במיכל, על מנת לאפשר התפשטות של הנוזל כשיגיע לטמפ' העבודה. במערכות כאלה בוודאות תקין ששומעים רעש של לחץ אוויר שמשתחרר בפתיחת הפקק כשנוזל הקירור בטמפ גבוהה מטמפ' הסביבה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

החלטתי להחליף את נוזל הקירור של פרסטון לנוזל מקורי של פורד - בספר הרכב כתוב במפורש שהריכוז של החומר הפעיל לא יפחת מ-40% ולא יעלה על 60% והנוזל של פרסטון מכיל 33% ריכוז.

פורסם
נראה לי שהפרסטון נוזל שאינו מתאים לפורד בגלל הריכוז הנמוך של החומר הפעיל. מה גם שנקודת הרתיחה שלו יחסית נמוכה מנקודת הרתימה של הנוזל המקורי (126 לעומת 129 מעלות בנוזל המקורי)

תשמע, הטמפ' של המנוע לא עובר את ה100 מעלות, כך שלא כל כך משנה איזו נוזל קירור הוספת. לצורך העניין, גם מים יכולים לקרר את המנוע יופי, רק שיכולים לגרום לנזק בטווח הארוך.

בדקת האם המאוורר נכנס לפעולה כשהמנוע חם?

פורסם

הבעיה יכולה להיות בגלל המשבת מים

המשבת מים עובד לאט מידי והמים שזורימים במנוע מתחממים מאוד עד שהם יוצאים מהמנוע לרדיאטור

או שיכול להיות שהמאורר של הרדיטור לא עובד טוב

אני יבדוק בשבילך את הנושא יותר לעומק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הוחלט להחליף את נוזל הפרסטון לנוזל מקורי של פורד . הפרסטון לא מתאים לפורד היות והוא מכיל חומר פעיל בשיעור של 33% בלבד (במקום 50%) ולא נקודת הרחתיחה שלו הרבה יותר נמוכה מהנוזל המקורי שאגב עולה 200 ש"ח (יבוא מחו"ל- אין בישראל)

פורסם

יוסי שלום רב !

התמקד בהמלצות הבאות : השתמש במי קירור מקוריים מתוצרת מוטוקרפט ללא שום מהילה.

הלחץ הקיים בעת פתיחת פקק מיכל העבוי הוא תקין, מיכל העבוי במערכת סגורה, כמו ברכבך הוא אכן גם מיכל התפשטות, ולכן יש להקפיד לא למלא מי קירור מעל קו המקסימום, ולשחרר מכסה מיכל עבוי בהדרגה במנוע חם, בשעת חורום, ויחד עם זאת, ההמלצה להשתדל לא לפתוח מכסה מיכל עבוי, ללא צורך כלל במנוע חם !!

עלות הנוזל המקורים, שולית ,כנגד החשיבות של שמירת חיי בלוק המנוע מעברי המים ומשאבת המים, שהנוזל מאריך את חייהם, ומעלה את נקודת הרתיחה ב20 אחוז לפחות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...