Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להיות פולניה ולהגיד "אמרתי לך"? אז הנה: אמרתי לך ;)

מעכשיו אדע שהמערכת הזאת יותר יעילה ממה שחשבתי, ואפסיק לפקפק בה... :)

לפי התמונה הייתי ממליץ לך לשקול להחליף את הצמיגים, אין עליהם בשר ממה שרואים בתמונה.

אלו צמיגים חדשים, בקושי יש להם 3 חודשים על הרכב ועברו בקושי 3000 ק"מ.

פשוט צילמתי בחושך עם נוקיה 5800 מקרוב + פלאש ולכן זה נראה ככה. אם תרצה אצלם מחר עם מצלמה נורמלית ותראה את ההבדלים. יש להם עומק חריצים גדול מאוד, דווקא הקדמיים כבר מתחילים לאבד בשר ועוד מעט יגיעו למינ' המומלץ (לפי הבליטה בסוליה).

פורסם
בדקתי אוויר לפני פחות משבוע בתחנת דלק הקבועה, על פניו לא היתה סיבה לירידת לחץ אוויר מלבד תקלה טכנית.

עם זאת, לאור ההתעקשות של מערכת TPM (ושלכם) לקחתי את הרכב עכשיו ונסעתי במיוחד למכונת אוויר, לראות מה הבעיה.

אמרתי לך :-D

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הכביש באמת מסוכן, שיקול דעת נכון קובע שלא עוצרים, נוסעים, מקסימום מרגישים שהגלגל כבר בלחץ נמוך מאוד אז מטלפנים לגרר\חבר\משטרה שיתנו חיפוי מאחורה, זה במידה ולא רוצים לקחת סיכון.

לגבי הבורג, אני מאמין שהייתה מוצא אותו גם בלי מערכות וחיישנים למיניהם.

יש לי רכב גרוטאה ולפניו היה לי עוד רכב, בלי חיישנים בלי בקרות בנוכחי גם אין ABS (מסוכן אז אני נוהג זהיר יותר), נכנסו לי ברגים וגם זכוכיות פעם, היו חורים בגודל שערה, ואיתרתי את זה ללא בעיה.

לדעתי מערכות כאלה מיועדות בעיקר לאנשים שלא מתחזקים ולא אכפת להם מהרכב כל עוד הרכב לא עוצר או לא מנגן מוזיקה.

פורסם

בושה וחרפה. פשוט ביזיון. לעמוד בכביש בין עירוני בשוליים הימניים עם 4 איתותים אחרי תחנת אוטובוס, השוליים קטנטנים, מכוניות נוסעות לידי על 120 קמ"ש, ואתה מצפה שאני אבדוק שם לחץ אוויר אולי ע"י חיבור של מד לחץ לונטילים? אני תכננתי לחיות עוד כמה שנים, לא מתחשק לי למות בגיל 27, אז ברשותך אני אבדוק לחץ אוויר זריז עם האצבע, אם יהיה אוויר אני פשוט אסתלק במהירות מהמקום. אם לא יהיה אוויר, אני אשאיר שם את הרכב ואסתלק משם בעצמי מעבר לגדר.

לתחנת דלק לא נכנסתי כי הצמיגים חמים וזה לא אפקטיבי, אני ממתין למחר בבוקר. בכל אופן זאת לא בעיית אוויר. עם כל הכבוד לך ולידע שלך (ויש הרבה), למלא אוויר, לבדוק לחץ, ובאיזה תנאים אני יודע עוד בתור ילד קטן.

אני מצפה שתעמוד במקום בטוח ותבדוק עם מד אלקטרוני, זה פשוט ומהיר כמו לבדוק עם האצבע - באחריות.

באמת - אתה משתמש ותיק בפורום, אתה יודע שצמיגים כאלה עם 20PSI או 30PSI נראים בדיוק אותו הדבר - וקצה האצבע שלך רחוק מלהיות מדוייק בכל מה שקשור לבדיקת לחץ אויר בצמיג ע"י לחיצה על הדופן, אז למה למסור נתונים מעורפלים ?

תעשה בדיקה מדוייקת ולא רק שתקבל תשובה מדוייקת אלא שסביר להניח לא תצטרך לפתוח שירשור כי תראה שחסר לך הרבה אויר :idea: ותבין שהנורה לא נדלקה סתם. אני חושב שזה כן לגיטימי לצפות ממשתמש וותיק כמוך למסור פרטים מדוייקים. קח את זה כ"ביקורת בונה" ואל תעלב כי לא זו היתה הכוונה שלי (ואם נפגעת או נעלבת, אני לוקח את דבריי בחזרה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל, קשה לשים לב לירידת לחץ אוויר בצמיג בעל חתך נמוך (45) של 8PSI בלבד, במיוחד אם מדובר בצמיג אחורי. הבדיקה הזריזה עם האצבע נועדה לבדוק האם יש מספיק אוויר כדי לעוף מהמקום (ולא כדי לזהות בריחת אוויר של 8-10PSI), או שעניין גבולי, ואם אני אמשיך לנסוע כנראה אני אגמור את הצמיג והג'אנט. הנקודה בה עמדתי היתה הבטוחה ביותר אבל עדיין מסוכנת, אילו הייתי ממשיך הייתי נאלץ לנסוע עוד 10 ק"מ לפחות עד שהייתי מגיע לתחנת האוטובוס הקרובה.

איציק, אני לא נעלב. אנחנו לא ילדים קטנים וכמו שכבר רשמת אני 10 שנים בפורום. כרגע אין לי מד לחץ אוויר, ליתר דיוק היה לי אחד אנלוגי והוא הפסיק לתפקד, אז זרקתי אותו ולא הספקתי לקנות חדש. יש לך המלצה למד לחץ נורמלי ומדויק? אני אשמח לקנות.

פורסם
אתה רציני ?. אם כל כך מסוכן לעצור אז לא עוצרים. גם אם יילך ג'אנט או צמיג (נניח ואין אוויר) זה עדיין יותר "זול" מחיים.

+1, בהחלט מחזק. שום פנצר או גאנט לא שווים את החיים שלך!

בכל מקרה, גם אם חצי שעה אחרי שהצמיגים נופחו שוב קופצת הנורה, גש שוב לתחנת דלק לראות שהאויר לא ברח. גם אני חשבתי כמוך שאין לי פנצר, למראית העין זה לא היה נראה לי כמו פנצ'ר (גם ככה בקושי רואים צמיג בגלל חתך נמוך), והפלא ופלא היה לי (ואני ממלא כל שבוע-שבועיים גג אויר).

אתה יודע, פנצ'ר לא מחייב שהצמיג נשאר בלי אויר לחלוטין.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש לך המלצה למד לחץ נורמלי ומדויק? אני אשמח לקנות.

http://www.ebay.com/itm/Red-Universal-Digital-Tire-Gauge-LCD-Display-Tire-Pressure-Gauge-for-Any-Car-/271179869618?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3f23946db2&vxp=mtr

אלו עושים יופי של עבודה, יש לי 2 כאלה.

יש לי גם אחד נוסף פשוט שאפשר לשים על מחזיק מפתחות (כזה בדיוק רק בצבע ירוק). עד כמה שהוא קטן ונראה מצ'וקמק, הוא מודד מדוייק כמו האחרים.

מבחינת איכות כולם אותו השיט, תקנה משהו ושים בתא כפפות (אחד בכל אוטו זה האידאל).

בבוא העת תצטייד בסוללות כפתור (אפשר לקנות חבילות של 10 יח' בגרושים ב EBAY), לרוב אלו סוללת סטנדרטיות LR44 (קניתי עשיריה ב 4.6$ כולל משלוח מארה"ב). אלו הסוללות שמתאימות למכשיר הראשון בקישור הנ"ל, ולא בטוח שיתאים לשני (הקטן יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, קודם כל תודה רבה - עזרת לי מאוד. הזמנתי את הראשון, עלה 23 ש"ח. בטח יגיע בערך תוך חודש מהניסיון שלי עם המוכרים הסיניים (רק בשביל זה היה שווה לפתוח את השרשור).

בכל מקרה, נסעתי לתקן את הפנצ'ר, בדרך חזרה נדלקה שוב נורת TPM. עצרתי כדי לבדוק מה המצב, לא זיהיתי בריחת אוויר.

נסעתי לתחנת דלק ובדקתי אוויר שוב בכל הצמיגים.

כל הצמיגים שמרו על 32PSI שמילאתי קודם לכן, רק זה שתוקן הראה לחץ של 41PSI (!!!). רוקנתי חזרה ל- 32 ואיפסתי את המערכת.

המעניין הוא כשהגלגל היה על המכונת איזון, ביקשתי ממנו שימלא שם 32PSI כי יש לי שם נורת ביקורת לניטור לחץ אוויר שמשגעת אותי על כל פיפס, הוא אמר שהוא מילא בדיוק 32! מסקנה: כולם שקרנים.

פורסם

תלמד לעתיד - כל פעם אחרי טיפול ברכב או פנצ'רייה שטיפלו בגלגלים, סע ישר לתחנת דלק ותבדוק את כל הצמיגים. גם אצלי לאחר טיפול חלק מהצמיגים היו עם 42 במקום 30/33. לפחות במוסך אני משתדל לזכור להגיד להם לא לבדוק אוויר בצמיגים, זה עליי.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מה אני יגיד, אחרי שהתקנתי רבעייה חדשה, בפנצ'ריה שאני מכיר, הרגשתי שהרכב מתנהג מוזר, נכנסתי בדרך לבית לתחנת דלק (זה היה בתקופה של עמוד-ענן, קאסמים וכל זה, ככה שאני לא עוצר בדרך כלל אלה אם יש אזעקה), בקיצור כל גלגל היה לחץ שונה אבל כולם מעל מה שצריך, הכי גבוה נראלי היה 46.

פורסם

כן, זו קצת בעייה עם הפאנצ'רמאכרים (לפחות חלקם), שממלאים לך בצמיג אויר "לפי הרגש".

ולכן באמת אחרי כל ביקור אצלם - צריך למדוד לבד וליישר קו.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...