Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרח שחור - הבעיה אינה הגינות. יש הרבה דברים שגם אדם משכיל כמוני לא מבין בלי מדריך שמומחה בתחום. יש למשל ניואנסים ברישום בטאבו שקר עו"ד מומחה למקרקעין יזהה כבעייתיים, גם בלי שהמוכר ינסה לסבן אותך.

קטר, גם אם אתה קונה מיד שניה אתה תלוי בקבלן - זה שישפץ את הדירה. אם לא מדובר בבניין כמעט חדש או דירה ששופצה בשנים האחרונות ברמה גבוהה תרצה לחדש את התשתיות - במיוחד צנרת המים לסוגיה - ובעקבות זאת צריך לחדש הרבה מאוד רכיבים אחרים כגון קירות, מטבח ועוד ועוד.

וההערה של קרח שחור לגבי עלויו כל כך נכונה - בכל שלב של השיפוץ מתגלות תקלות נוספות. אני יכול להעיד שכאשר רכשתי את הדירה הערכתיאת השיפוץ בסכום מסוים, אחרי שהאדריכלית הכינה את התוכניות הסכום הוכפל ועד שעברנו דירה הוצאנו פי 3 מכפי שתכננו. למזלנו הכנו מראש את הסכומים הדרושים כך שעוד קפיצה ל"חרש" והעברת כרטיס בסכום של 10,000 ש"ח נראתה לנו כמו קניה של עוד שתי שקיות חלב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חלילה בר! אני הבנתי אותך היטב! פשוט לא רציתי להטריח אותך. לא נעים לי.

אני אשוב לעדכן בעתיד הקרוב, גם לגבי הטענות של ספריאל וקרח שחור לגבי שיפוצים.

Gn'f'R

פורסם

אני ציינתי את התקלות שלי, למרות שקניתי מקבלן, רק כדי שתדע שיש הפתעות בחיים.

לגבי שיפוץ, יש לנו זוג חברים שקנו דירה יד 2 והחליטו לשפץ.

בוא נגיד ככה, הם התחילו שיפוץ באוגוסט שהיה אמור להסתיים לקראת ראש השנה. ביקרנו אותם בשבוע שעבר והם עדיין לא סיימו...

חשוב מאוד להבין מה רוצים לפני שמתחילים שיפוץ. לא תמיד צריך שיפוץ גדול. לפעמים מספיק לשפץ אמבטיות וכד' ורק אחרי שנמצאים בדירה שנה, שנתיים, להמשיך הלאה עם שיפוצים נוספים.

גם בדירה החדשה שלנו, אנחנו מתכוונים להיכנס קצת ולהכיר את הדירה ואולי לשנות כמה דברים לאחר "שנרגיש" את הדירה והסביבה.

פורסם

סלייד קטן מהשרשור, ושאלה קטנה למומחי הנדל"ן.

האם בתקופה זו יהיה כדאי למכור את הנכס ולהמתין עם הקנייה, נניח שנה?

*אני לא לחוץ לקורת גג בשלב זה.

*האם הבועה תתפוצץ בשנה הקרובה?

Gn'f'R

פורסם
אני ציינתי את התקלות שלי, למרות שקניתי מקבלן, רק כדי שתדע שיש הפתעות בחיים.

לגבי שיפוץ, יש לנו זוג חברים שקנו דירה יד 2 והחליטו לשפץ.

בוא נגיד ככה, הם התחילו שיפוץ באוגוסט שהיה אמור להסתיים לקראת ראש השנה. ביקרנו אותם בשבוע שעבר והם עדיין לא סיימו...

חשוב מאוד להבין מה רוצים לפני שמתחילים שיפוץ. לא תמיד צריך שיפוץ גדול. לפעמים מספיק לשפץ אמבטיות וכד' ורק אחרי שנמצאים בדירה שנה, שנתיים, להמשיך הלאה עם שיפוצים נוספים.

גם בדירה החדשה שלנו, אנחנו מתכוונים להיכנס קצת ולהכיר את הדירה ואולי לשנות כמה דברים לאחר "שנרגיש" את הדירה והסביבה.

אני התחלתי שיפוץ ב-1 ביולי וסיימתי אותו באמצע אוגוסט, ומדובר בשיפוץ ענק שכלל פירוק כמה מחיצות, החלפת כל תשתיות המים, החשמל והתקשורת, חידוש כל החיפויים (חוץ נשני קטעים קטנים של ריצוף טראצו), בניית מטב חדש (המטבח הוזז ממקומו המקורי), החלפת כל הדלתות וחלק מהחלונות ועוד כהנה וכהנה. הקבלן עמד בזמנים (למעשה אחר את סיום העבודה ב-3 ימים, כיון שהיה חולה למעלה משבוע במהלך העבודות מה שהאט את קצב העבודה), כאשר היתה לו מוטיבציה גבוהה - הפרוייקט הבא שלו החל כמה ימים אחרי שסיים אצלנו.

קרח שחור - דחיית שיפוץ לשנה שנתיים היא רעיון רע. שיפוץ בזמן שגרים בדירה הוא עינוי. אז אם מדובר בשיפוץ שמתוכנן לשנים הקרובות עדיף לסיים אותו לפני המעבר, אפילו במחיר לקיחת הלואה. העלויות הכספיות ובעיקר האישיות של מגורים בדירה חצי הרוסה, או מעבר זמני לדירה אחרת מגמדים את מחיר הריבית תמורת הלואה לצורך השיפוץ.

ממליץ לך, במקום "להרגיש" את הדירה, לשלם לאדריכל או מעצב מנוסה, להסביר לו את דרישותיך וטעמך ואז לעשות כמה איטרציות עד שתגיע להחלטות לגבי התכנון הסופי. האדריכל יכין גם כתב כמויות וילוו אותך ברכישת החומרים ה"לבנים" ובמידת הצורך גם ילווה את העבודות בשטח. מבחינת עלות קשה לי לדעת, במקרה שלי שילמתי לאדריכלית בערך 2% מהעלות הכוללת של השיפוץ. העלות הנוספת של השיפוץ שעליה כתבתי בפוסט 16 בשרשור זה - חלקה נבע מגילוי תקלות שהיו סמויות עד השיפוץ - למשל קו ביוב שהיה צריך להניח מחדש ובעקבות זאת גם לרצף חדר שלא התכוונו לרצף, וחלק בגלל החלטות עיצוביות, למשל תוספת עבודות גבס או החלפת חלונות ולדתות שבמקור התכוונו להשאיר את המקוריים. וחו מזה חלק מההוצאה היתה לא השיפות באופן ישיר, למשל רכישת ריהוט סלון חדש כיון שהישן היה מהוה והעדפנו לנצל את ההזדמנות ולהתחדש בסלו חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה שאני עובר אליה, היא דירה חדשה, אני לא באמת מתכוון לשפץ, אלא רק "לשפר" אותה. (קניית סלון חדש וכד'...)

אני, לעומתך, לא אוהב להיות חייב לבנק (או לשוק האפור...).

הייתי מעדיף לסבול חודש חודשיים עד לגמר השיפוץ, רק שלא אצטרך לקחת הלוואה. (כן, שריטה...)

זוג החברים שדיברתי עליהם, שינו כ"כ הרבה פעמים את דעתם, חכן חשבתי שאולי טוב לפני שמתחילים שיפוץ "להרגיש" קצת את הבית. לראות מה מתאים ומה לא מתאים.

פורסם
מאז חרבן הבית הנבואה ניתנה לשוטים...

גם לפני זה הנביאים לא היו חכמים במיוחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...