Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

טלוויזיה של ONWA שנת ייצור 1999 מסוג CRT 21 עבדה יפה ללא שום בעיה מאז שנרכשה ועד אתמול בלילה. לפעמים היו קולות של "פססס" מאחורי המכשיר אבל לא משהו רציני. היום כשהדלקתי אותה, הקול בוקע כרגיל מהרמקולים, אבל התמונה התכווצה לפס דקיק במרכז המסך. רואים ממש את התמונה, אבל היא מכווצת - כלומר 98% מהמסך שחור ולא ניתן לראות כלום (יש תמונה למטה).

מעולם לא נתקלתי בדבר כזה, רוב התקלות שאני מכיר במכשירי CRT הם ספק כוח ואז המכשיר בכלל לא נדלק, פה הכל עובד רק אין תמונה כמו שצריך. אם מדובר במשהו קטן אני מעוניין לתקן, אם לא אני מעיף לפח. האם מישהו נתקל בדבר כזה ויכול לכוון אותי לפני שאני זורק?

תודה!

גיא.

תמונה1 002.jpg

פורסם

האמת שלא הייתי משקיע דקה בבדיקה של זה, כי לפי התיאור שלך נשמע שהנורה או השפורפרת עצמה נדפקו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תקלה די נפוצה בטלווזיות הללו, הבעיה היא במעגל ההסתה הוורטיקלי, תן לה מכה, לפעמים זה עוזר.

גם אני לא אני לא הייתי משקיע בתיקון הדברים הללו.

אם אתה לא יודע מה אתה עושה, לא הייתי מציע לך אפילו לפתוח אותה, גם כשהיא מנותקת מהחשמל כמה חודשים, עדיין ישאר שם מטען של כמה עשרות אלפי וולטים, לא נעים בכלל.

פורסם

ברור שאני לא הולך להשקיע בתיקון הטלוויזיה הזאת, פשוט חשבתי שאם זה קבל או משהו כזה שנשרף אז אני יכול לתקן בעצמי בעלות ממש מזערית, עשיתי את זה בעבר. אבל בתופעה כזאת לא נתקלתי שהטלוויזיה עצמה עובדת אבל התמונה קטנה.

בהנחה שהתקלה במעגל ההסתה התיקון הוא פשוט? כי אין לי בעיה להעיף לפח ולהביא במקומה משהו אחר מאתר אגורה, מוסרים שם כמעט 700 מכשירים כאלה, רק לקחת... חשבתי גם על טלוויזיית LCD חדשה, אך היא לא מתאימה מכיוון שרוב הפעילות בטלוויזיה מסתכמת במשחקים של HOT, ואז התמונה לא זזה וזה עושה נזקים למסך.

פורסם

האלקטרוניקה בטלווזיות CRT מסובכת מאוד ביחס למסכי LCD ופלאזמה, זה לא כ"כ פשוט כמו להחליף קבל מנופח בספק הכוח של LCD.

אם אתה רוצה להתעסק אני חושב שיש ביוטיוב כמה מדריכים בנושא.

אני ממליץ לך מאוד לא לגעת בזה, CRT הן מסוכנות גם כשהן מנותקות מהחשמל.

פורסם

מכשיר בן 14? יש להניח שגם לפני התקלה התמונה כבר לא היתה חדה במיוחד.

כדי לחדד את האזהרות - המתח במעגלי הסריקה (או ההסטה, אם תרצה) של CRT הוא בסדר גודל של 20,000-40,000 וולט, ועד שהקבלים והשפופרת נפרקים אורך זמן רב. בקיצור - לא משהו למי שאינו מקצועי. אמנם יתכן שהתקלה היא שטותית ועלות החלקים קטנה, אבל עדיין עלות עבודת הטכנאי לא שוה את ההתעסקות, כאשר משוים למחיר מסך LCD בסיסי שגם יתן לך תמונה יותר ברורה.

בקיצור - קופץ לשופרסל וקנה איזה טלויזיה no-name תמורת כמה מאות ש"ח והמשך לשחק בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרה לי בטלויזיה הקודמת שלי (טושיבה 29" אינץ' "בומבה").

כל פעם שזה קרה - מכה על גג הטלויזיה והתמונה חזרה.

ככל שתדירות התקלה עלתה,

המכות התחזקו ככל שהתקלה גברה עד שבאופן סופי לא ראו כלום - ואז זרקתי אותה לפח (עניין של חודש-חודשיים).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
חשבתי גם על טלוויזיית LCD חדשה, אך היא לא מתאימה מכיוון שרוב הפעילות בטלוויזיה מסתכמת במשחקים של HOT, ואז התמונה לא זזה וזה עושה נזקים למסך.

נזקים למסך שלא זז שייך לפלזמה ולא ל LCD, אתה בהחלט יכול לקנות מסך LCD ללא חשש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בשופרסל לא מוכרים יותר מכשירי CRT ב- 400 ש"ח, משרד התקשורת אסר את הייבוא של הטלוויזיות הנ"ל בטענה לצריכת חשמל גבוהה, והאופציה היחידה היום להשיג אותן הוא מאתר אגורה או מיד 2 ושות' כמשומשות.

ניסיתי לתת מכות למעלה, בצדדים, מאחורה, על המסך עצמו, ואפילו להרים את המכשיר ולהניח אותו בכוח על השידה - לא הולך. התמונה לא חוזרת. הוצאתי מהחשמל, חיברתי, כיביתי, הדלקתי שוב ולא הולך, נראה לי שהעסק מת. יכול להיות שהברקים דפקו לי את הטלוויזיה, או שתקלות עקב מזג האוויר מאפיינות רק תקלות ספק כוח?

לגבי החדות - לא היתה חדות טובה, אבל גם לא גרועה. הסתדרנו עם מה שיש. לגבי נזקים לתמונה סטטית לא היו, והמכשיר הזה הציג המון שעות תמונות סטטיות. באסה... זרקתי כבר 2 טלוויזיות של CRT בשנים האחרונות, כנראה עוד אחת בדרך.

מה לגבי LED, אין חשש מנזקים מתמונה סטטית?

• תוכן חדש...