Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביני לבין חבר יש ויכוח ואני הלכתי לאיבוד.

לו יש רנו פלואנס 2010, לי יש רנו סניק 2012, בשני הרכבים הגיר שמותקן, הוא גיר של ניסאן.

הוא טוען שהגיר אצלו הוא גיר רציף, ואני טוען שאצלי אוטומטי.

לפי מה?.

הוא אומר שאצלו אין העברת הילוכים והטורים קבועים.

אצלי יש העברת הילוכים, אני גם רואה את הסל"ד משתנה, גם בקיקדאון אני רואה ומרגיש את ההילוכים.

אני יודע שגיר רציף הוא חגורה על 2 גלגלים וזה לא משתנה, אלא מתרחב בהתאם למהירות.

בנוסף, אני יודע שגיר רציף, אין לו הילוכים.

אז השאלות:

א. האם ברנו פלואנס וברנו סניק III, הגיר אותו דבר?.

ב. האם יש הילוכים בגיר רציף, או שזו סתם הרגשה?.

אני בדקתי וגיליתי שבשני הרכבים יש גיר CVT של ניסאן, ואני לא מבין איך בגיר רציף יש העברת הילוכים.

אשמח ללמוד ולדעת.

תודה רבה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

היצרן קובע מס' יחסי העברה קבועים מראש, כדי שתוכל להשתמש בהם במצב שליטה ידני.

במצב אוטומטי שינוי ביחס העברה הוא רציף.

אם כי נדמה לי שיה דגם אחד כלשהו (מרצדס B קלאס?) בו גם במצב אטומטי הגיר היה מדלג בין יחסים קבועים כדי להקנות לנהג תוחשת העברת הילוכים.

לגפו של ענייין: למייטב ידיעתי בפלואנס 2.0 ליטר ובסניק 2.0 ליטר הגיר זהה. גיר רציף של ניסאן.

בפלואנס 1.6 הגיר הוא גיר אוטו' רגיל 4 הילוכים (עד מודל 2013) ובפלואנס דיזל הגיר הוא רובוטי שני מצמדים.

פורסם

כבעלים של פלואנס אני יכול להסביר קצת

כאשר אני נותן קיק..הטורים עולים ל 5000 בערך ולא זזים משם בכלל.

המהירות עולה אבל הטורים לא זזים בכלל.

ה 6 הילוכים כביכול זה מצב PRESET כאשר עוברים לידני למשל לירידות לקבל יותר בלימת מנוע

במצב אוטומטי רגיל אין את עליית הסלד וירידתו עם מעבר ההילוכים כי בעצם הוא לא עובר.

שינוי סלד מתבצע לפי רגל ימין וזהו

שמים על סד מסויים והרכב דיי נשאר שם עד לשינוי מצב רגל ימין.

האם זה גם כך בסניק?

פורסם
כבעלים של פלואנס אני יכול להסביר קצת

כאשר אני נותן קיק..הטורים עולים ל 5000 בערך ולא זזים משם בכלל.

המהירות עולה אבל הטורים לא זזים בכלל.

ה 6 הילוכים כביכול זה מצב PRESET כאשר עוברים לידני למשל לירידות לקבל יותר בלימת מנוע

במצב אוטומטי רגיל אין את עליית הסלד וירידתו עם מעבר ההילוכים כי בעצם הוא לא עובר.

שינוי סלד מתבצע לפי רגל ימין וזהו

שמים על סד מסויים והרכב דיי נשאר שם עד לשינוי מצב רגל ימין.

האם זה גם כך בסניק?

בסניק כאשר הרכב נוסע, אתה רואה את הסל"ד יורד בעת החלפת הילוך ועולה בחזרה, כפי שבגיר אוטומטי.

כאשר אתה נותן קיקדאון ההילוכים יורדים והסל"ד עולה ולא נשאר סטטי.

וכמובן שיש את הטיפטרוניק.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...