Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת דיסק קשיח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מחשב יישן עם מערכת הפעלה XP-SP3 ולוח אם של אסוס P4P800.

במחשב מותקנים 2 דיסקים קשיחים (SATA) כאשר על דיסק מספר 1 מותקנת מערכת ההפעלה XP והדיסק השני משמש לאיחסון מידע.

בשבוע האחרון הדיסק התחיל לעשות בעיות ובכול אתחול שני הייתי חייב להריץ את הפקודה CHKDSK /R אחרת המערכת לא הייתה עולה או שעולה ולא יכולתי להעתיק קבצים מסויימים.

החלטתי להתקין התקנה נוספת של XP על דיסק מספר 2 וההתקנה עברה בהצלחה והכול עובד וכרגע יש לי DUAL BOOT.

אני מעוניין להסיר את הדיסק הפגום שמספרו 1, לצערי המערכת לא עולה אם אני מסיר את הדיסק פיזית למרות שמערכת ההפעלה עולה מדיסק מספר 2.

מה עושים ?

גיבוי לכול המידע קיים לכן אין בעיה לנסות כול דבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה בטוח שהבעיה היא בקובץ ה-BOOT ? בדקתי אותו והוא נראה תקין.

ככה נראה אצלי קובץ הבוט לאחר שהסרתי ממנו את הנתיב של ההתקנה הראשונה.

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

פורסם

ה BOOT.INI שלך, לא תקין היות וברגע שאתה מוציא את הדיסק.

אז הדיסק שאתה רוצה לעלות ממנו, הוא למעשה דיסק 0.

כמו כן תבדוק, שהפרטישן שהתקנת עליה את ה XP מוגדרת ACTIVE.

וכמו כן, תבדוק שנמצאים בה קבצי NTDETECT ו BOOT.INI.

פורסם

קבצי ה-BOOT וגם NTDETEC עדיין נמצאים בדיסק היישן שאני רוצה להעיף © דיסק מספר 1.

הדיסק שבו מותקנת מערכת ההפעלה לא נמצא במצב ACTIVE אבל קיימת אפשרות להפוך אותו ל-ACTIVE (קליק ימני על הדיסק).

השאלה הנשאלת האם על-ידי פקודות DOS כגון: fixboot ושאר הקללות ניתן להעביר את הקבצים הנדרשים לדיסק השני והכול יעבוד כשורה מכיוון שאין לי כוח להתקין את כול התוכנות מחדש?

מצורפות תמונות של מערכת הקבצים במחשב שלי.

untitled.JPG

1.JPG

פורסם

השאלה הנשאלת האם על-ידי פקודות DOS כגון: fixboot ושאר הקללות ניתן להעביר את הקבצים הנדרשים לדיסק השני והכול יעבוד כשורה מכיוון שאין לי כוח להתקין את כול התוכנות מחדש?

בהחלט כן.

פורסם

אכן צריך להגדיר MBR כמו שתואר בקישור

בפעם הבאה שאתה מגדיר 2 מערכות הפעלה (ויותר) שכל אחת מהן על הרדיסק נפרד אז פשוט תתקין אותה כשרק ההרדיסק שאתה רוצהלהתקין עליו מחובר למחשב ואז תגדיר בביוס שבכל עליה של המחשב שישאל אותך מאיזה הרדיסק לעלות

ככה אין בעיה להסיר הרדיסקים/מערכות הפעלה כי כל אחת מהן עצמאית

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה לכול העוזרים.

בסוף התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה.

FIXBOOT וגם FIXMBR לא הצליחו לסדר את הבעיה.

• תוכן חדש...