Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לדעת אם ניתן לתבוע מוסך אם הוחלף חלק ולאחר החלפה זו התקלה חזרה ואף החמירה, כעת המוסך טוען שמדובר בצירוף תקלות נוסף שבגינו יש להחליף חלקים נוספים.

יש לציין שהתיקון עדיין באחריות (לא עברו 3 חודשים או 6K קילומטרים)

בכוונתי לקחת את הרכב למוסך אחר לתיקון התקלה ולהגיש תביעה נגד המוסך הנ"ל ולדרוש את כספי בחזרה.

האם זו הדרך הנכונה לפעול, ואם כן אז מהיכן להתחיל?

תודה מראש,

לאון.

פורסם

שלום לך.

אתה יכול לתקן את הרכב במוסך אחר,קח קבלה כחוק ותיתבע בתביעות קטנות,

אצלי החליפו במוסך מורשה חלק לא מקורי,אלה תחליפי,לאחר שפניתי ואמרתי שאני יתבע אותם,הם ישר החזירו אותי חזרה והחלק הוחלף,

אצלך כבר היית ואמרו שיש תקלה נוספת ,אי לכך הם לא מעונינים להחליף מבלי שתשלם,

אז זה מה שתעשה.

ושיהיה בהצלחה

פורסם

השאלה הראשונה והאחרונה שהשופט ישאל אותך היא - האם אתה יכול להוכיח כי זהו לא צירוף מקרים כפי שהנתבע טוען ?

ברגע שתענה כי אינך יכול להוכיח זאת - הפסדת במשפט.

במקום לפנות למסלול של תביעות קטנות, אני מציע לפנות בתלונה לאיגוד המוסכים. להם יש ידע מקצועי כדי להחליט האם בעל המוסך צודק (או מחפף אותך). תקרא באתר שלהם - יש מידע לגבי הגשת תלונה דרכם

פורסם

מבלי לפגוע בכבודו של ארגון המוסכים, הבוררים בו הם אנשים השייכים לקבוצה אותה אתה רוצה לתבוע.

אם אתה רוצה להציג עדות מומחה בבית משפט , אתה צריך חוות דעת מקצועית של מומחה.

זה מלכוד 22, אלא אם יש כאן מקרה ברור וחד משמעי בו הוחלף חלק שלא לצורך.

מכיוון שלא ציינת במה מדובר, אני יכול לחשוב על אפשרות היפוטתית בה תקלה מסויימת נגרמת עקב תקלה אחרת בלתי תלויה.

לדוגמא אציין אירוע שקרה לי לפני שנים רבות:

הגעתי לחשמלאי עקב תקלה במתנע, המתנע הוחלף במתנע משופץ.

אחרי כחודשיים הופיעה שוב תקלה במתנע. שבתי למוסך והוא פירק את המתנע וגילה שהוא חלוד.

החשמלאי טען כי יש ברכבי ככל הנראה דליפת נוזל קירור אשר מגיעה למתנע דרך גלגל התנופה.

לזכותו יאמר כי את ההחלפה השניה של המתנע הוא ביצע מבלי לחייב אותי, אך הודיע לי כי אם התקלה תחזר - הוא לא יהיה אחראי.

מכיוון שלא חשתי באיבוד מים, היטלתי ספק בדבריו. למרות זאת הלכתי למוסך אשר מצא כי אכן הייתה דליפה מזערית דרך פקק המים הנמצא בין גוף המנוע לגיר. אגב, במחלקה הטכנית של היבואן (מיצובישי) לא ידע על קיומו של פקק זה.

פורסם
שלום לך.

אתה יכול לתקן את הרכב במוסך אחר,קח קבלה כחוק ותיתבע בתביעות קטנות,

אצלי החליפו במוסך מורשה חלק לא מקורי,אלה תחליפי,לאחר שפניתי ואמרתי שאני יתבע אותם,הם ישר החזירו אותי חזרה והחלק הוחלף,

אצלך כבר היית ואמרו שיש תקלה נוספת ,אי לכך הם לא מעונינים להחליף מבלי שתשלם,

אז זה מה שתעשה.

ושיהיה בהצלחה

מר אברהם

המקרה שלך שונה מזה של פותח השרשור ולכן אין להקיש מאחד לשני.

קל להגיד"לך תתבע". קשה יותר להוכיח ולזכות.

יתכן שכדאי לו ללכת למוסך אחר כדבריך, יתכן שכדאי לו להידבר עם המוסך הנוכחי והגיע להבנה, יתכן שכדאי לו לפנות בהקדם לממונה על השרות מטעם היבואן ,בדואר אלקטרוני ובטלפון. חסר כאן מידע.

ניתן לנסות ולתת עצות מושכלות יותר אם המתלונן יתן מידע נוסף.

מאחר ואתה מופיע כאן כבעל סמכות מסוימת, יש שיקשיבו לך. לעניות דעתי אתה עושה שרות דב לפותח השרשור ולעצמך.

בהצלחה לפותח השרשור.

פורסם

לאון שלום,

בלי פרטים מלאים כגון:

מה התקלה?

באיזה חלק מדובר?

איזה מודל הרכב?

כמה קילומטרים עבר?

כמה זמן אצלך והיכן טופל?

לא ניתן לייעץ לך עיצה מקצועית

גיל בדיחי - שמאי רכב

052-3300805

[email protected]

פורסם

תודה על התגובות.

הרכב: סיאט איביזה 1600 אוט' דגם 2002

התקלה היא סל"ד נופל בהתנעה והמנוע כבה.

הגעתי למוסך המדובר ושם בדקו את הרכב וטענו (לאחר בדיקה במעבדה חיצונית לטענתם) שמחשב ניהול המנוע דפוק ושהוא אכול קורוזיה ויש להחליפו. עלות החלפת המחשב כולל העבודה הייתה 2200 ש"ח.

ביומיים הראשונים נראה היה כאילו הבעיה נפתרה (או לפחות הפכה פחות מורגשת) אך ביום השלישי הבעיה חזרה בדיוק כמו מקודם. הבעיה מתרחשת בהתנעה קרה (בבקרים בעיקר) ולאחר שאני מחמם את המנוע עם גז במשך כדקה הבעיה מסתדרת.

ניגשתי למוסך שוב ולאחר בדיקה הם אמרו שהקונקטור של חיישן החמצן היה דפוק והם תיקנו אותו ללא חיוב.

שוב, כיומיים נסעתי והכל נראה תקין ואז ביום השלישי קרה בדיוק אותו דבר בתוספת של הדלקות נורות חום מנוע, ABS, ובלם יד בזמן נסיעה (לפעמים גם מיד לאחר ההתנעה) מלווה בצפצופי אזהרה.

יש לציין שהרכב לא מתחמם (מעל המותר), יש מספיק נוזל קירור, ומן הסתם בלם היד היה משוחרר בזמן נסיעה (ווידאתי) וה ABS עובד.

היום הכנסתי את הרכב למוסך שוב, עכשיו הם אומרים שיש להחליף בית פיוזים, ושיפוץ כלשהו ברדיאטור והחלפת הצינור בעלות כוללת של 3400 ש"ח (לפני ההנחה, לא טרחתי להמשיך לשמוע מה הייתה ההנחה).

ביקשתי שיסגרו את האוטו כמו שהוא ועל הבוקר אני מגיע לקחת אותו.

פורסם

האם מחשב ניהול המנוע הישן שפורק מרכבך נמצא בידך?

אפשר לקחת אותו למעבדה עצמאית אשר תבדוק אם הוא תקין.

אם הוא תקין - יש בסיס לטענתך.

אם אינו תקין - ייתכן שהצדק עם המוסך.

בכל מקרה תיאור התקלה מעלה חשד שיש כאן בעיה ברכיבים החשמליים.

אם יש תופעה של קורוזיה במקומות שונים - האם ייתכן שהמנוע עבר שטיפה במים או נכנס לשלולית מים?

פורסם

כשמדבר בשאלה שבמומחיות דרך המלך היא להגיש לבית המשפט חוות דעת מומחה בתחום.

הבעיה שלך היא שמדובר בסכום נמוך לפרוצדורות כאלה כך שבבית משפט תביעות קטנות תספר את הסיפור שלך הם יספרו את הסיפור שלהם והשופט יחליט מה שיחליט.

פורסם
מר אברהם

המקרה שלך שונה מזה של פותח השרשור ולכן אין להקיש מאחד לשני.

קל להגיד"לך תתבע". קשה יותר להוכיח ולזכות.

יתכן שכדאי לו ללכת למוסך אחר כדבריך, יתכן שכדאי לו להידבר עם המוסך הנוכחי והגיע להבנה, יתכן שכדאי לו לפנות בהקדם לממונה על השרות מטעם היבואן ,בדואר אלקטרוני ובטלפון. חסר כאן מידע.

ניתן לנסות ולתת עצות מושכלות יותר אם המתלונן יתן מידע נוסף.

מאחר ואתה מופיע כאן כבעל סמכות מסוימת, יש שיקשיבו לך. לעניות דעתי אתה עושה שרות דב לפותח השרשור ולעצמך.

בהצלחה לפותח השרשור.

שלום לך.

אולי אתה צודק שזה לא אותו מקרה, אבל הוא כתב כאן שאמרו לו במוסך שזה תקלה אחרת , אז הוא כבר מיצא את ההידברות עם המוסך , אולי לפני שיתבע שידבר עם איגוד המוסכים , ואולי כך אפשר לעזור לו.

פורסם
כשמדבר בשאלה שבמומחיות דרך המלך היא להגיש לבית המשפט חוות דעת מומחה בתחום.

הבעיה שלך היא שמדובר בסכום נמוך לפרוצדורות כאלה כך שבבית משפט תביעות קטנות תספר את הסיפור שלך הם יספרו את הסיפור שלהם והשופט יחליט מה שיחליט.

אני מסכים וממשיך[אינני מומחה לחוק או מומחה לעניין היבואן או מומחה] אני כות מה אני הייתי עושה ואינני בהכרח צודק:

משפטית: יש כאן עניין של תביעה קטנה שתדרוש ממך זמן ואולי"עצבים". קח את החלק הישן שפורק אבל: עליך להוכיח משהו שלא בטוח שתוכל וגם אם תצליח איני בטוח שהסכום שווה זאת, לשיקולך.

קודם כל, תיקון הרכב. לו הייתי צריך לשלם לאותו מוסך עוד סכום זעום, נניח מאתיים שקלים, ניחא. אך אינך סומך עליהם בצדק או שלא בצדק מבחינת מקצועיות ויושרה. לכן כתוב בפורום הרלוונטי מאיזה אזור אתה והתייעץ לגבי מוסך מומלץ- יתכן לא מורשה היבואן אך מבין ברכב.

התייעץ גם עם חברים לגבי מוסכים הידועים ביושרתם ודבר עימם טלפונית לפני הבאת הרכב.

במוסך הקיים כרגע, אמור שאינך מרוצה ובקש החזר. יתכן שיציעו לתקזז מהטיפול החדש, אני לא הייתי מסכים אך גם לא מתווכח. פשוט, שומע מה שאומרים וכותב לעצמי בהמשך.

הייתי פונה לאגוד המוסכים וכן לממונה על השרות אצל היבואן. אם זה מוצא שהייתה בעייה,ורואה לנכון לפיצו בדמות טיפול, עדיף לא במוסך בו הרכב מטופל כרגע.

אני חוזר, כך אני הייתי פונה כשהדגש הוא על תיקון הרכב והשאר בעדיפות שנייה. עניתי למה שחרג מהעניין החוקי בו איני בקיא.

יתכן שאני טועה והדברים אינם בגדר יעוץ אלא הרהור בלבד.

בהצלחה רבה, עדכן אותנו אם תוכל.

פורסם

אז ככה:

אחרי שאמרתי להם להחזיר הכל למקום ושאני לוקח את האוטו ומתכוון לתבוע אותם, מנהל השרות התערב והם בדקו שוב.

אכן קיימת נזילה קטנה בשני מוקדים (רדיאטור ופלנג') אבל זה לא קשור לבעיה המקורית.

לגבי הבעיה המקורית, אובחן שלא מגיע מספיק דלק למנוע בהתנעה קרה והורכבה יחידה (מקורית של היצרן) המתלבשת בין חיישן הטמפרטורה למחשב הניהול ומשדרת טמפרטורה נמוכה יותר ב 8 מעלות, הדבר גורם להעשרת התערובת ומונע את נפילת הסל"ד.

תחילה הוחלף חיישן טמפרטורה אבל זה לא פתר את הבעיה.

בנוסף הוחלפו גם פלגים כי היה חדש שהבעיה נובעת מהם וגם כי באמת הגיע הזמן להחליפם.

הבוקר הנעתי את האוטו והכל היה תקין, נראה מה יהיה בימים הבאים.

שילמתי בסוף רק על הפלגים (160 ש"ח).

את המחשב הישן אני לא יכול להשיג ולכן אין לי דרך לקבוע אם היה באמת תקול או שסתם שילמתי את הכסף.

בכל מקרה, התרחקו מצ'מפיון.

לאון.

פורסם

האם היחידה המשדרת הוחלפה ממש כעת ובלי חיוב נוסף?[אני מבין שכן]

בנוגע לשאלה אם זהו הפתרון הנכון טכנית, אני מקווה עבורך שכן. לא יודע מדוע צריך"לרמות" את המערכות של הרכב אבל לא מתיימר לדעת.

בנוגע לפלגים - בסדר.

בנוגע לשתי הנזילות, לא הבנתי אם דחוף אך סביר שתוכל לסדר במחיר נוח יותר.

לגבי בית הפיוזים שצויין כבעייתי בהודעה הקודמת, מה אתו? החלים בעצמו?

מקווה שהבעייה נפתרה ושתמצא מוסך לשביעות רצונך.

פורסם

צריך להמתין עוד יומיים, בכל האירועים בעבר התקלה חזרה אחרי 3 ימים :roll:.

בכל מקרה המוסך לא נשמע מקצועי. התיקון שבוצע, כביכול, אינו זהה להצעה שקיבל (החלפת בית פיוזים).

דליפות הנוזל אינן קשורות לבעיית ההתנעה אבל רצוי לטפל בהן לפני שיגרמו להתחממות המנוע - עד אז, עקוב אחרי רמת נוזל הקירור בתדירות גבוהה.

פורסם

את בית הפיוזים אכן צריך להחליף אבל מסיבה אחרת לגמרי (זה ממש לא דחוף).

הנזילות קיימות וכרגע אני עוקב אחרי מצב הנוזל כדי לראות עד כמה זה חמור, בכל מקרה לא אתקן את זה אצלם.

לגבי התיקון שהם עשו, לא מבין מספיק כדי לומר אם זה הדבר הנכון ביותר לעשות או לא אבל מקווה שהבעיה לא תחזור.

הדבר המרגיז ביותר זה הקטנת הראש שלהם, הם לא טרחו לבדוק את עצמם כשהציעו לי לתקן את מערכת המים ובית הפיוזים, כי אם היו בודקים עד הסוף היו מגלים שזה לא קשור בכלל לבעיית הסל"ד.

הם הלכו על הדבר הראשון שראו לא בסדר.

בכל מקרה, מקווה שזה הביקור האחרון שלי במוסך לזמן הקרוב.

• תוכן חדש...