Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי נותן למוביל ברח' סלמה. המילה איזון היא לא מדויקת ,אין צורך באיזון ובטח לא באיזון דינמי,איזון דינמי הכוונה שהוא מתבצע בשני מישורים עי' הסופת משקולות או הסרת משקל.

בגל ארכובה של אופנוע המונח המקצועי הוא שיבור.מביאים את שני חלקי גל הארכובה שיהיו מקבילים על ציר האפס.אין צורך באיזון שכן זה נעשה כבר ע"י היצרן.

חן.

פורסם

מדובר במנוע עם שני צילינדרים עם קרנק פין אחד שרועד יותר מידי, לדעתי. לפי מה שקראתי יש משקולות על הקרנק שאמורות לאזן את התנועה/תנע של הטלטל+בוכנה, אז לפי מה שאני מבין יתכן שהעסק לא מאוזן

פורסם

תוכל להעלות תמונות,ולתת פרטים לאיזה אופנוע?

רעידות יכלות לנבוע מכמה סיבות האם המנוע שופץ בעבר?

האם החליפו שם טלטלים או או בוכנות פעם?

אכן המונח הנכון הוא שיוור.

פורסם

המצב הוא שיש רעידות שלדעתי מוגזמות, מנוע V שני צילינדרים 850מ"ל. הרעיודות קיימות בכל מהירות מנוע ומתגברות עם עלית מהירות המנוע. בין הבוכנות יש 5גרם הבדל, לפי היצרן ההבדל צריך חהיות קטן מ 1.5גרם. הטלטלים שוקלים אותו דדבר, לפי עשירית הגרם. גם חלוקת המשקל בטלטלים זהה. אני מחליף גלגל תנופה לאחד שהוא גם קל יותר וגם עבר איזון.

המשקולות על גל הארכובה המנוע הזה אמורות לאזן את תנע הטלטל+בוכנה, כך שגל הארכובה לבדו לא יכול להיות מאוזן

image279866--1320402667.gif

פורסם

מה מצב המיסבים?

אני לא מכיר את מנוע הזה ספציפית אבל יש מנועים שיש גל איזון נפרד שמחובר לגל התזמון,אם הוא לא מורכב נכון אז יש רעידות,אם המשקולות ניתנות לפרוק אז אולי לא הורכבו נכון בשיפןץ קודם,יכול להיות גם תושבות מנוע אם ישנם.

פורסם

הי דני,

אני ממש לא מכיר מישהו שעושה את העבודה הזו מכיוון שאם יש לי קראנק של BMW שצריך לפרק לו משקולות הוא ישר עף לפח!

אני ממש משוכנע שאין אף אחד בארץ שיעשה את העבודה כמו שצריך, ידע לאזן את הקראנק ויחזיר את המשקולות כמו שצריך ולכן ההמלצה החמה שלי אליך, במידה והקאנק דורש פירוק פין/משקולות, זה לקנות קראנק חדש/משומש בחול (כמובן עם הסטוריה ידועה ומבית טוב)

מצד שני אני שואל - מדוע אתה חושב שהויברציות נובעות מקראנק לא מאוזן? אם המנוע היה תקין בעבר וללא ויברציות- מה קרה דווקא לקראנק שהוא פתאום "יצא מאיזון"? עוד דבר- מה זאת אומרת "קראנק-פין שרועד יותר מדי"?

כשאתה אומר "רועד" אתה מתכוון שיש חופש לא תקין בין הטלטל לפין בקראנק? האם יתכן שנסעת בלי שמן והקסוות/פין עלו בלהבות השמימה?

אגב הפרש של 5 גרם בין הבוכנות נשמע לי מאוד גבוה..מצד שני אם אלו הבוכנות שהיו לך כששהמנוע עבד כן מאוזן ועגול -למה שזו תהיה הסיבה לרעידות עכשיו?

יש לי הרגשה שרצת כאן עם המסקנות לכיוון לא נכון ושצריך דיאגנוזה שניה לבעיה.

אורן

פורסם
הי דני,

אני ממש משוכנע שאין אף אחד בארץ שיעשה את העבודה כמו שצריך, ידע לאזן את הקראנק ויחזיר את המשקולות כמו שצריך

אורן

לדעתי אתה טועה ומטעה. "המאזן" עשה לי עבודה מעולה, ויש לו את כל הציוד, הידע והנסיון כדי לבצע אותה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

שלום אורן, המנוע רעד עם הבוכנות הנוכחיות, עם הבדל 5 גרם. המשקל על גל הארכובה מובנה ולא ניתן לפרוק. אפשר לקדוח אותו כדי להוריד משקל ממקום כלשהו. אין לי שום ודאות שגל הארכובה לא מאוזן. אני עוד צריך לבדוק את גלגל המצמד וגלגל התנופה, אולי בהם האשם. כמו שכתבתי קודם, יש לי זוג גלגלים נוסף, משופץ שעבר איזון, בתור זוג.

הבעיה על גל ארכובה משומש הוא שמשהו עבר על המנוע שבגללו היה צריך לפרק וכל העסק מאוזן בתור מערכת ולא חלקים בודדים

מה שכן עבר איזון זה הגלגלים, הקרבורטורים עבורו תאום. כל הברגים בין המנוע לשלדה עברו הידוק. גל ההנע תקין. ההצתה מענינת, היא משתמשת בשני הסלילים בתור ויורה זרם לשני המצתים בו זמנית (יש ניצוץ מבוזבז בחצי, או יותר, מהפעולות) כך שכשהיא מכוונת, היא חייבת לתת ניצןץ סמטרי

ארים טלפון למכון שישראל כתב עליו, נשאל שם מה הם חושבים.

פורסם
לדעתי אתה טועה ומטעה. "המאזן" עשה לי עבודה מעולה, ויש לו את כל הציוד, הידע והנסיון כדי לבצע אותה.

אני לא אתווכח עם בעל נסיון אבל השאלה היא מי ומה ועל מה מדובר. יש הבדל בין קראנק של רובר מלפני 70 שנה לקראנק מוטוגוצי טווין. אם אני הייתי צריך לבחור בין הברירות- הייתי מביא קראנק "נקי" שלא עבר פירוק של משקולות/פין טלטל - ובטח לא פירוק כאן בארץ.

אגדיל ואומר - אמנם מדובר בדוקאטי S2- אבל כשעמדה בפני הברירה בין לשפץ קראנק כאן בארץ, כאשר המשמעות היא פירוק הפין - ויתרתי וקנית מנוע אחר שלא נפתח מעולם. זו עצת הגרוש וחצי שלי לדני.

הבעיה עם גל ארכובה משומש הוא שמשהו עבר על המנוע שבגללו היה צריך לפרק וכל העסק מאוזן בתור מערכת ולא חלקים בודדים

הקראנק הוא "ניטרלי" ולא קשור באיזון שלו לשאר הרכיבים - האיזון הוא בין הרכיבים של ימין מול שמאל - קרי טלטלים זהים במשקלם בוכנות זהות וכו'. (תאר לעצמך-אם כל קראנק היה קשור לשאר המרכיבים של המנוע אז החלפה של אחד החלקים היתה מאלצת לבצע החלפת כל החלקים כסט וזה לא משהו הגיוני לעשותו ביחוד מבחינת מוטוגוצי ..)

אם תשאל אותי מה אני הייתי עושה? - ראה למעלה...!

הקרבורטורים עבורו תאום
- על ידי מי? - אתה לא מתאר מהי ההשפעה של חוסר תיאום על ווברציות בטווינ'ז.

בכל מקרה בהצלחה.

אורן

• תוכן חדש...