Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי

סקודה ראפיד יכולה להגיע לנתון הזה בנסיעה רגועה.

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

פורסם

מה זה "עושה"?

צריכת הדלק של רכב מושפעת בראש ובראשונה מהיושב מאחורי ההגה. ריבוי נסיעות עירוניות או קצרות, נסיעות על 110-120 בבין עירוני, האצות חזקות, בלימות לא מתוכננות כראוי - כולם תורמים לעלייה משמעותית בצריכת הדלק.

אם אתה גר בת"א, עובד בחיפה והרכב מבלה רק על בין עירוני ב 100 קמ"ש - כן, תקבל מעל 1:15. בכל מקרה אחר אני מתקשה להאמין.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה להתעקש על בנזין? משפחתית דיזלית הרבה יותר חסכונית. אפשר לקבל בסביבות 1-20 בנסיעה רגועה. תוסיפו לזה שליטר סולר זול יותר מבנזין בכחצי שקל בתחנות הנכונות ויוצא חיסכון מעולה. לנשל פלואנס דיזל אופצייה מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל הבנתי שאם יש תקלות,

רכב דיזל הרבה יותר יקר לטיפול מאשר בנזין + הרכב יותר מרעיש.

האם נכון?

פורסם

בתור אחד שנוסע בדיזל ביום יום. הטיפולים קצת יותר יקרים - והדיזלים המודרניים כבר לא ממש מרעישים. בכל מקרה החסכון שווה את החסרונות.

+ אינני מבין את רתיעתך מכלי רכב הברידיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מה זה "עושה"?

צריכת הדלק של רכב מושפעת בראש ובראשונה מהיושב מאחורי ההגה. ריבוי נסיעות עירוניות או קצרות, נסיעות על 110-120 בבין עירוני, האצות חזקות, בלימות לא מתוכננות כראוי - כולם תורמים לעלייה משמעותית בצריכת הדלק.

אם אתה גר בת"א, עובד בחיפה והרכב מבלה רק על בין עירוני ב 100 קמ"ש - כן, תקבל מעל 1:15. בכל מקרה אחר אני מתקשה להאמין.

איתמר

נכון מאוד.

מעבר לסוג הדרך הנהג הוא רכיב מאוד משמעותי.

שיוט ב 90 משמעותית יותר חסכוני מאשר שיוט ב 110.

פורסם

אני מאוד רוצה רכב היברידי, אבל

החשש שלי מרכבים היברדים למרות כל מה שקראתי בפורומים כאן הוא נושא הקרינה במושב האחורי (יש לי תינוקות)

קראתי באתר של משרד התחבורה על כך שאין חשש של קרינה מהרכבים הללו

אבל, קראתי גם את הדוחות של החברות שעשו את הבדיקות של הקרינה - ושמה מופיעות רמות קרינה מאוד מאוד גבוהות

כך שלא ברור לי על מה מסתמך משרד התחבורה באומרו שאין חשש לקרינה.

אם יש למישהו דרך להרגיע את החששות שלי - אני אשמח

פורסם

החשש שלי מרכבים היברדים למרות כל מה שקראתי בפורומים כאן הוא נושא הקרינה במושב האחורי (יש לי תינוקות)

אבל, קראתי גם את הדוחות של החברות שעשו את הבדיקות של הקרינה - ושמה מופיעות רמות קרינה מאוד מאוד גבוהות

מצ"ב הלינק לאתר של המשרד להגנת הסביבה בנושא זה +הדוחות של החברות שבדקו את הקרינה

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

פורסם

אני נוסע ביומיום על טויוטה פריוס ובדקתי את עניין הקרינה במושב האחורי בעצמי, עם מכשיר יעודי מקצועי.

אין לך מה לדאוג, שום דבר שקרוב אפילו להזיק. יש עשרות אלפי פריוסים ברחבי העולם שהתפקיד שלהם זה לקחת את הילדים לגן, תהיה רגוע.

את צריכת הדלק תראה בחתימה שלי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

התקציב שלי הוא עד 90,000 ש"ח

צודק, שכחתי לציין.

מה היו הממצאים שלך לגבי רמות הקרינה?

האם קראת את הממצאים של החברות שביצעו את הבדיקות? האם הממצאים שלך ושלהם יצאו דומים?

פורסם

לפי הממצאים שלהם ברכב שהוא לא הייברידי יש מצב לקבל כמויות קרינה גבוהות יותר מאשר בהייבריד :wink:

אני לא זוכר את המספרים, רוב הזמן זה היה אפס. אני רק זוכר שהקרינה ליד חוטי חשמל בתוך הבית הייתה גבוהה פי כמה.

מי שמתלבט אם לקנות פריוס בגלל קרינה אלה אותם האנשים ששואלים אם הפח באוטו עבה, תופעה שצריכה לחלוף מהעולם.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רכבי דיזל מרעישים בחוץ, אבל אתה יושב בפנים - מה אכפת לך איך הוא נשמע?

לפחות הכיס לא רועש כשהולכים לתחנת דלק. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...