Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב בוא אני משתמש אוכל שמן(כ400 CC ל1000 קילומטר).

הרכב אחרי טיפול טיימינג משאבת מים שכלל החלפת אטמים רלוונטים(מכסה שסתומים, למשאבת מים וכו..)

אני מתכוון להזדחל מתחת לרכב בתקווה למצוא מקור איבוד שמן, עולה לי לראש לחפש באגן שמן ובמשאבת שמן.

אשמח לעצות לגבי מקומות נוספים נפוצים בהם תתכן נזילה\הזעה של שמן.

תודה לעונים.

פורסם

איזה רכב זה? בפורשה אני ממלא ליטר כל 3000 ק"מ, באינפיניטי הייתי ממלא קצת יותר.

מה שחשוב זה סוג הרכב וסגנון הנהיגה

haters will hate

פורסם

יונדאי לנטרה 1.8 1998 אוטומט 263 אלף.

דפוס נהיגה רגוע: במהלך האצה הטורים בין1800-2200 ובשיוט 2200-ב90 קמש.

במסלול הקבוע דבר שבטח תורם לבעיה שלאחר דקה נסיעה אני מגיע לעליה מכובדת שנמשכת כ3 דקות נסיעה 70-85במצב O/D OFF בטורים 2500-3000

פורסם

אני משער:

או שאתה לא יודע לבדוק נכונה את כמות השמן. (הרכב צריך לעמוד במישור, לא בעליה ולא ירידה, ומכובה לפחות 10 דקות. הכי נכון לבדוק "על הבוקר")

או, שהמנוע שורף את השמן (כשיש בעיה ברינגים). תבדוק כשהרכב בטמפ' עבודה, תלך לכיוון האגזוז ותריח (לא צריך לדחוף את האף לאגזוז, אלא, מספיק לראות אותו. ובנוסף תבקש ממישהו שילחץ קצת על הדוושת גז לסירוגין. איזה עשן אתה רואה?

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

מצטרף ומחזק את מאור, הצריכה סבירה בהחלט, רכבים חדשים יותר , בעליהם היו מאד מרוצים בצריכה שכזאת.

ההמלצה במקומה, אל תחפש הרפתקאות, ואל תחפש בעיות במקום, שהם לא קיימות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
כ400 סמק ל1000 קילומטר

צריכה כזו אומרת שבין טיפול לטיפול אתה צורך יותר שמן ממה שיש במנוע כולו ולכן לדעתי זה חריג

אם לא תקפיד לבדוק באופן קבוע שמן אתה עלול לנסוע עם חוסר שמן ולפגוע במנוע באופן בלתי הפיך זה אומר שאם עכשיו התיקון זה רק גומיות שסתומים אם תסע עם חוסר שמן התיקון יהיה פי כמה יותר יקר

פורסם

צריכת שמן של 0.5 ליטר ל-1000 קילומטר היא אכן חריגה ורצוי לטפל בבעיה. צריכת שמן מוגזמת שהיא לא תוצאה ישירה של נזילה גורמת לפליטת מזהמים לסביבה ופגיעה בשסתום EGR במידה וקיים אחד כזה ברכבך ועוד שפע של תקלות אפשריות כתוצאה מאכילת שמן מוגברת במנוע.

כול 10K קילומטרים אתה ממלא כ-5 ליטר שמן בנוסף להחלפה שמנים בזמן הטיפול כלומר זה עולה לך בסביבות 180-150 שקלים ל-10K קילומטרים. אם שסתום EGR נדפק אז תצטרך להוציא עוד איזה 1500-2000 שקלים.

תחשוב על זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הזדחלתי מתחת לרכב בחיפוש אחר נזילה\הזעה רק מצאתי שהפילטר שמן היה רטוב מסביב נקיתי עם נייר ואבדוק שנית מחר אחרי נסיעה.

בנוגע לטיפול בבעיה, לא יודע עד כמה זה ריאלי, הרכב אחרי ראש מנוע טיימינג ומשאבת מים וכל האטמים הרלוונטים.

אם אין נזילה מקור האיבוד היחידי שעולה לראשי הוא בוכנות ו\או רינגים.

לדעתי לא משתלם להוציא אלפים על חצי אוברול סה"כ כרגע זה עולה לי בפועל עוד כ5 ליטר שמן כל 15,000.

אם זאת הצריכת דלק שאני משיג היא 1 ל12, ממש לא רע ל1.800 אוטומוט עם 263,000; העובדה הזו גורמת לי לחשוב שהבוכנות רינגים במצב טוב+.

הרי אילו הן היו במצב גרוע הקומפרסיה הייתה נמוכה ובחיים לא הייתי מצליח להשיג צריכה כזו.

הרכב יהיה בטפול עוד 3500 קילומטרים ואבקש מהמוסכניק לחפש נזילות\הזעות.

פורסם

אם המנוע יבש יחסית מלמטה, ולא רואים עליו נזילות שמן משמעותיות, אז איבוד שמן הוא לא מנזילה, השמן נשרף.

הזעות ונזילות מזעריות שבקושי רואים לא משפיעות בצורה כה מורגשת על מפלס שמן.

מה הייתה הסיבה לשיפוץ ראש?

האם הייתה צריכה כזאת גם לפני שיפוץ ראש?

זה שהמנוע סוחב יפה וצריכת דלק תקינה, לא אומר שמצב הצילינדרים והרינגים (בפרט רינג שמן) הוא 100%.

גם מנועים עם צריכת שמן גבוהה יכולים עדיין לסחוב טוב, במיוחד כשמדובר במנוע חזק כמו אצלך.

תכלס, הצריכה הזו לא תקינה, אבל לתקן אותה זה ככל הנראה שיפוץ או החלפת מנוע, אז נשארים ככה ומקפידים לבדוק מפלס באופן יומיומי.

פורסם

תמיד היייתה צריכה של שמן, ומאז שאני נוהג על הרכב מאפריל היא הייתה כ300-400 סמק ל1000 קילומטרים.

הטיפול הדול נעשה בעקבות הצורך להחליף אטם ראש מנוע, וכמו שאומרים אם כבר אז כבר.

פורסם
רכבים חדשים יותר , בעליהם היו מאד מרוצים בצריכה שכזאת.

ברכב חדש אחרי הרצה, עם מנוע סטנדרטי תקין ומטופל כנדרש צריכת שמן היא משהו כמו 400 סמ"ק ל 15.000 קילומטר, או למטה מזה.

וגם רכבים עם מעל 200.000 קילומטרים על השעון יכולים להישאר באיזור צריכה כזאת.

אני לא מדבר על כמה דגמים ספציפיים שיש להם נטייה לצריכה מוגברת, אלא באופן כללי.

• תוכן חדש...