Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר הרכב כתוב שאם על הפקק לא כתוב FL22 , צריך להחליף את הנוזל לאחר 90K או לאחר 40 שנים

הרכב מודל 07 ומעל 100K ק"מ ולא כתוב על הפקק FL22. לפי הספר אני מבין שצריך להחליף

מדיבור עם מוסכניק של מזדה נאמר לי שאין צורך להחליף

לא שאלתי את הסיבה

נראה לי קצת תמוה כי סביר להניח שהנוזל מאבד מהתכונות שלו עם הזמן

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה .

פורסם

התקשר לדלק מוטורס , אגף השרות הטכני מאזדה 08-9139995 .

תן את מספר הרישוי , הם יבדקו , וימסרו לך את סוג נוזל הקרור וזמן ההחלפה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תאורתית נוזל קירור על פי הוראות יצרן צריך לחדש כל כמה שנים אך מניסיון אישי שלי של שנים על לא מעט מכוניות לא ריעננתי נוזל קירור מעולם ולא הייתה עם כך שום בעייה. כל עוד הנוזל קירור איכותי ושומר על עצמו נקי במערכת הקירור לא רואה סיבה להיכנס להרפתקה עם זה. אבל זה רק אני...או אולי עוד כמה. :)

פורסם

נראה לי קצת תמוה כי סביר להניח שהנוזל מאבד מהתכונות שלו עם הזמן

נכון מאוד, זה אכן מה שקורה. נוזל הקירור משנה את הרכבו הכימי ומתפרק.

נוזלים מודרניים בנויים להחזיק מספר שנים / קילומטרים לא מבוטל, יש נוזלים המחזיקים 5 ואף 10 שנים (לכאורה) לפני שנדרשת החלפה.

אני דוגל באחזקה מונעת. החלפת נוזל קירור (או כל נוזל אחר) בתכיפות גבוהה מהנדרש אולי עולה קצת כסף, אך לבטח תיטיב עם המכלולים וההגנה עליהם. החלפת נוזל קירור מקורי פעם בשנתיים-שלוש היא לא הוצאה כבדה במונחים של אחזקת רכב ותעשה רק טוב למערכת הקירור על כל חלקיה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...