Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי פניתי לחברת פיאט (מוסך פטין בעכו)

בפניה הראשונה (באותו יום של אבחון התקלה) - הגעתי פיזית למוסך , הראתי לבעל המוסך את הדברים , הוא אמר לי :

"קודם כל הרכב שלך לא באחריות , דבר שני , האוטו נראה בסדר, אז יש חלודה , מה אתה רוצה? יש מנועי ברזל ויש מנועי אלומיניום , ובמנועי ברזל יש חלודה מהר יותר, תן לי את הבדיקה לצלם , אני יתבע אותו "

לאחר מכן , ביקשתי ממנו מסמך חתום שהאוטו פיקס , או הערה במחשב + מודפסת .

הוא לא היה מוכן לתת בדעה שלא עושים כאלה דברים . אחרי הרבה ויכוחים הוצע לי שהשבוע יגיע מהנדס של פיאט ויראה את הרכב (כמובן שהשבוע עבר, המהנדס לא הגיע ) , ובפניות שלי הציעו לי "לבוא והם יבדקו וירשמו הערה במחשב " (משהו שלא מתקבל על הדעת ) .

ביצעתי 3 שיחות למעך השירות של פיאט , לא חזר אלי המנהל , וגם שחף (המנהל שירות ) לא חזר אלי .

יש למישהו עצות נוספות לפתרון חוץ מעו"ד טוב?

• תגובות 296
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העובדה שלא קיבלת תשובה מהמרכז שרות,לא אופיינית לסמלת מניסיון אישי,ועדיין זה לא הופך את זה לבסדר.

עם כל הכבוד למכון הבדיקה,במידה ותרצה לתבוע תצטרך להביא דוח של שמאי רכב שיבדוק אם המצב ככ גרוע או שהמכון,הגזים בכיסתוח.הנתונים נשמעים לא הגיוניים למנוע ככ צעיר.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מוסיף את הדו"ח קומפרסיה ומכתב שנשלח ע"י חברת פיאט , בה היא טוענת שזה לא פאק ייצור באוטו , ובגלל שחלף תם האחריות . היא לא חייבת כלום .

13-907-67.pdf

IMAG0661.jpg

פורסם

מצד אחד, המכון כתב אבחון שלפיו המנוע במצב לא טוב וזה בלשון המעטה ומצד שני ,בדיקת הקומפרסיה ההשוואתית לא עולה עם האבחון בקנה אחד.נכון שיש צילינדר אחד בו הקומפרסיה חלשה יותר אבל העניין כבר נטחן כאן כך הרבה: כאשר בדיקת הקומפרסיה מבוצעת דרך הגלגלים יש הפסד כוח של לפחות 15%.ולחילופין,תקלה אחרת במע' ההצתה /הזרקת דלק יכולה לגרום לכך שצילינדר אחד יהיה יותר חלש וזה לא מחייב,שיש תקלה במנוע עצמו.

אם אתה שואל את דעתי- ממליץ לגשת למוסך פיאט אחר,כפי שהמלצתי לך לטכנו טסט,בשד' ההסתדרות בכביש הפנימי ולבקש חוות דעת לגבי תוצאות הבדיקה ומשמעותן.

לגבי עניין הדשבורד וכרית האוויר-אם היה פגם בייצור כדאי לסמל"ת לקחת דוגמא מצ'מפיון (עם כל ההכפשות נגדם כאן ואני ממש לא נוהג ברכב מתוצרתם כך שאני נייטרלי לחלוטין) ולתקן את התקלה על חשבונם גם אם פגה האחריות,אלא אם הם ממש מעוניינים לצמצם את המכירות שלהם (לא מספיק אחריות קצרה ועכשיו לנפנף את הלקוח זה כבר מוגזם במיוחד לאור העובדה,שלי אישית הבלאי נראה לא סביר לק"מ שהרכב עבר).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלק עלינו העבודה עלייך, זו הכוונה

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הבנתי..

בגדול,בנושא הדש בורד היבואן צודק,הרכב סיים את תקופת האחריות,ולכן הוא כבר אינו אחראי לתקלות שקרו אחרי שפקעה האחריות ואו שיקרו בעתיד,הם הציעו סוג של פשרה שלדעתי צודקת בהתחשב בנסיבות.

מה עלות העבודה במקרה של הדשבורד?

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

לדעתי, סמל"ת (למעשה צריך להיות פיאט איטליה) צריכים לשלם על כל תיקון הדשבורד. אמנם הרכב לא באחריות אבל! - פגם בדשבורד אחרי 3 שנים זה כל כך לא סביר. מדובר בתקלה מוכרת ברכב הזה -לא נפוצה אך גם לא נדירה. זה לא חלק נע שיש לו בלאי שלא ניתן לצפותו מראש ותלוי בשימוש (אגרסיבי או עדין). האם בספר הרכב כתוב שאסור להשתמש בחומרים למיניהם לניקוי הדש או שיש המלצה לשים מגן שמש על הדש ?. לאור זאת, החברה, לדעתי, צריכה לפנים משורת הדין ובגלל שהרכב רק בן 3 לערך, לשאת במלוא התיקון.

מה לגבי תמונות של המנוע המתפורר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לפי דעתי לא, מכיוון שזאת תקלה חוזרת בכמויות ברכבי פיאט , על היצרן להחליף את החלק .

אנחנו לא מדברים פה על בלאי טבעי של החומר, אלא פאק ייצור/ עיצוב/ תכנון .

אני לא חושב שמי שקונה פיאט צריך לדעת שאחרי 3 שנים הדש בורד יהיה סדוק.

ראיתי סדקים שקרו עקב התיישנות החומר , אבל פה זה משהו שהוא פאק ייצור. (רואים בבירור שזה נחתך עקב עיצוב לקוי, אי התאמה לתנאי סביבה חמה) עצם זה שזה קורה אחרי 3 שנים ? נראה לי משהו תמוהה .

כרית חשופה באוטו הופך אותו ללא תקין , היום אחרי 3 וחצי שנים שהאוטו על הכביש , זה לא כך רחוק מזה.

פורסם
הבנתי..

בגדול,בנושא הדש בורד היבואן צודק,הרכב סיים את תקופת האחריות,ולכן הוא כבר אינו אחראי לתקלות שקרו אחרי שפקעה האחריות ואו שיקרו בעתיד,הם הציעו סוג של פשרה שלדעתי צודקת בהתחשב בנסיבות.

מה עלות העבודה במקרה של הדשבורד?

למה שהוא ישתתף במשהו? הוא לא הראשון שזה קורה לו.

רכב בן 3, שמתפוצץ לו הדש-בורד זה נורמלי בעיניך?

לו היה רכב של צ'מפיון אתה וכל להקת המעודדות.

הייתם טוענים שיש להחליף לו את כל הרכב.

פותח השרשור: שים לב לקישור שאלעד שלח לך, נסה ליצור קשר עם פות"ש ההוא.

ותשאל אותו איך נגמר אצלו הסיפור של הדש-בורד המפוצץ.

ואני מציע כי תשלח להם מכתב מעו"ד ותציין שם שאתה לא הראשון שזה קורה לו.

וכן תשיג חוו"ד מוסמכת לגבי הריקבון בבלוק.

פורסם

במידה והרכב טופל בזמן בכל הטיפולים הנכונים ויש לך רישום על-כך , הייתי מטפל כך .

1 . הדש בורד + כרית אויר , אחריות מלאה של היצרן על התיקון והחלפה .

כרגע אתה בחצי הדרך היבואן מסכים רק לספק את החלק , לדעתי שיחה נוספת עם שרות היבואן + שליחת מכתב ליצרן פיאט באיטליה .

2 . לגבי הקורוזיה וקומפרסיה .

האם ברכב חסר נוזל קרור , או שמן מנוע , האם המנוע מתחמם מעל הנדרש , האם יש סימני ניפוח אויר/לחץ לאגן השמן .

במידה וכן - יש לבדוק אם יש בעיה במנוע .

במידה ולא - כנראה המנוע תקין - הפרשי הקומפרסיה לא רציניים , ואפשר כי אחרי פלשינג קל + תוסף דלק .

יתייצב יותר לחץ הקומפרסיה כשווה .

-- לגבי הקורוזיה - יש לבדוק נזילות / גם בעבר מכיוון המצבר , ואפשר של נוזל קרור , מהחלפת הטרמוסטט הקודמת .

יש להכניס את הרכב לטיפול , בדיקת חיבורי הצנרת וניקיון , ולבדוק אח"כ אם זה קורוזיה של ריקבון אשר איכלה חומר .

או סתם קורוזיה חיצונית אשר בניקיון יסודי יורדת , ולא פגעה בחומר .

בנושא הנ"ל בקש מהמוסך לבצע את הבדיקות והניקיון , ואתה גם תשתתף בחצי מהעלויות - בתאום עלויות מראש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
למה שהוא ישתתף במשהו? הוא לא הראשון שזה קורה לו.

רכב בן 3, שמתפוצץ לו הדש-בורד זה נורמלי בעיניך?

לו היה רכב של צ'מפיון אתה וכל להקת המעודדות.

הייתם טוענים שיש להחליף לו את כל הרכב.

פותח השרשור: שים לב לקישור שאלעד שלח לך, נסה ליצור קשר עם פות"ש ההוא.

ותשאל אותו איך נגמר אצלו הסיפור של הדש-בורד המפוצץ.

ואני מציע כי תשלח להם מכתב מעו"ד ותציין שם שאתה לא הראשון שזה קורה לו.

וכן תשיג חוו"ד מוסמכת לגבי הריקבון בבלוק.

אני מבין שאתה מחזיק בידך סטטיסטיקה ופילוח בכמה פיאט 500זה קרה ובאיזה צבעים/מנועים.אם כך שתף אותנו שנדע.

אני כרגע בהתכתבות עם כולמוביל לגבי פגוש קדמי במסחרית ספרינטר שדהה לגמרי ברכב בן פחות מחצי שנה.כרגע התשובות שאני מקבל פחות רציניות מהתגובות של סמלת..ממתין לתשובה סופית ואז יפתח פוסט בנושא.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

פורסם

יניב, תרצה או לא תרצה, העובדה היא שהתופעה הזאת הופיעה בשתי מכוניות באופן זהה. אם זה לא נחשב לפגם סדרתי, אינני יודע איזה פגם כן ייחשב לכזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
יניב, תרצה או לא תרצה, העובדה היא שהתופעה הזאת הופיעה בשתי מכוניות באופן זהה. אם זה לא נחשב לפגם סדרתי, אינני יודע איזה פגם כן ייחשב לכזה.

יש משהו בדבריך,למרות שסדרתי בעיני זה קצת יותר משני רכבים.

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...