Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מבקש להתייעץ -

אשתי נסעה הבוקר בכביש מהיר, עם בננו בן החודשיים.

בשלב כלשהו רכב חלף על פניה, ומיד לאחר מכן התעופפו מהגג צינורות פלסטיק.

אשתי ניסתה להימנע מלחלוף עליהם, אך לא הספיקה, ובנס לא נגרם נזק גדול (=תאונה / איבוד שליטה).

בעל הרכב סירב למסור פרטים כלשהם, אף לא את שמו. והפנה את אשתי לחברה בה לטענתו הוא עובד.

אשתי, למזלנו, רשמה את מספר הרישוי שלו.

כשהיא חזרה הביתה נשכבתי על האספלט ליד הרכב, ובחנתי את תחתית הרכב - הממצאים:

אין נזילות למראית עין, פלסטיק מגן תחתון לטמבון קדמי שבור - ניתן לראות שמדובר בשבר 'טרי'.

עד כה,

פניתי לחברת הביטוח שלי לדווח על הפגיעה, וכן פניתי לחברה של הנהג, שם מסרתי את פרטי מס' הרישוי, והתלוננתי על התנהגותו המבזה של הנהג [מעבר להיבט הפלילי שבאי-מסירת פרטים, להתנהג כך לאישה עם תינוק קטן ברכב זה ממש רשעות].

מבקש הכוונתכם להמשך טיפול במקרה - תיקון הרכב + תלונה על הנהג.

ד"א - לאשתי אין סמארטפון, לכן אין תמונות של הרכב הפוגע, וכן היא אינה זוכרת דגם/צבע ואפילו לא סגורה על המראה של הנהג, יש לה רק את מספר הרישוי.

תודה רבה!

פורסם

לגשת לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה על פגע וברח, או אי-מסירת פרטים. אני לא יודע איזה מהם בדיוק, אבל אני בטוח שהמשטרה תמסור לך את שאר הפרטים שלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עדכון -

הרגע דיברתי עם מנהלת החשבונות של החברה בבעלותה הרכב הפוגע.

לדבריה המנכל בעצמו יצר קשר עם הנהג,

הם אינם מתנערים מאחריות.

מה לעשות כעת? האם מספיק לגשת למוסך מורשה שירים את הרכב על הליפט ואם מדובר רק בשבר פלסטיק להגיש להם את החשבונית לתשלום? או שבכל מקרה כדאי להזמין שמאי (שייקר מאד את העסק, כידוע...)?

חשוב להדגיש שכיוון שאופי הפגיעה הוא של צינורות פלסטיק שהתגלגלו ונכנסו מתחת לרכב, ככל הנראה הפגיעות קלות [וויזואליות].

תודה....

פורסם

תקליט כל שיחה איתם. שלא יתנערו אחר כך מאחריות. אני לא יודע אם יש דרך, או כדאי תחילה לבטח את עצמך (להשיג הוכחה) לפני התיקון. המתן לתגובה של אחרים.

מה שנראה לי הכי הגיוני זה לגשת למוסך, לקבל הצעת מחיר לתיקון, ואז להתקשר לאותו גורם אחראי בחברה, ולשאול אותו האם החברה מסכימה לשלם על הנזק. כמובן שהשיחה תהיה מוקלטת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בדרך כלל אחרי שתקבל הצעת מחיר, תבוא ההתנערות מהצד הפוגע.

ואז?... הרי במה זה שונה מכל תאונה שלא תהיה???

אגב, בדקתי שוב את תחתית הרכב, יש שם כמה רכיבי פלסטיקה שנשברו, נראה לי שזה סביבות ה 1,000 שח [סתם הערכה גסה].

אני מאד מקווה שאתה טועה, אבל אם לא - יש לי ברירה חוץ מלתבוע אותם בתביעות קטנות?

פורסם

מעבר לחובתו של הנהג למסור פרטים, יש כאן לכאורה עבירת רשלנות של הנהג, וייתכן גם של בעל הרכב:

85. (א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר —

(4) המטען, מכסהו ומכסה הרכב, מחוזקים היטב באופן שלא יישמטו ולא יתרופפו עקב הנסיעה או מחמת הרוח;

לפיכך כדאי יהיה לחברה לשלם את עלות התיקון ולא להסתבך.

פורסם
מעבר לחובתו של הנהג למסור פרטים, יש כאן לכאורה עבירת רשלנות של הנהג, וייתכן גם של בעל הרכב:

85. (א) לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו ובעל רכב או מי שהשליטה עליו לא יניח ולא ירשה להוביל מטען ברכב או עליו אלא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר —

(4) המטען, מכסהו ומכסה הרכב, מחוזקים היטב באופן שלא יישמטו ולא יתרופפו עקב הנסיעה או מחמת הרוח;

לפיכך כדאי יהיה לחברה לשלם את עלות התיקון ולא להסתבך.

תודה רבה! אפשר מקור בבקשה?

פורסם

הי

מציע לך לללכת למשטרה ולגיש 2 תלונות:

אחת על הנהג בטענה של 'פגע וברח'.

שניה על החברה שבה הוא מועסק, בטוענה של רשלנות.

רק תדאג כשבוע לאחר הגשת התלונה שהם באמת מטפלים בזה (צור קשר עם מוקד פניות הציבור או אפילו בתחנה עצמה).

פורסם
הי

מציע לך לללכת למשטרה ולגיש 2 תלונות:

אחת על הנהג בטענה של 'פגע וברח'.

שניה על החברה שבה הוא מועסק, בטוענה של רשלנות.

רק תדאג כשבוע לאחר הגשת התלונה שהם באמת מטפלים בזה (צור קשר עם מוקד פניות הציבור או אפילו בתחנה עצמה).

סיכמתי איתם בשלב הזה שאני לוקח את הרכב לקבל הצעת מחיר לתיקון.

זה בסך הכל פלסטיקים של מגן תחתון לטמבון קדמי [פוקוס 2007]. כמה כבר זה יכול לעלות?

אלא אם כן... יש עוד נזק מתחת, שנגרם ולא שמתי לב אליו.

• תוכן חדש...