Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומדת לרכוש מאזדה 3, 2010.

נתוני הרכב ראינו במחשבים של חברת הליסינג ממנה מתכוונים (או שלא) לרכוש את הרכב.

העברתי את הרכב בדיקה בקמפיוטסט, ולהלן הממצאים:

מרכב: 87% (תיקוני מרכב משמעות נמוכה, סימני פגיעה דופן ימין, סימני פגיעה דופן שמאל, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/ שריטות בצבע - פגמים , נזק לפגושים

שילדה: 100%

פליטת גז ועשן: 100%

מחוונים: 100%

העברת כח" 100%

מנוע: 100%

בלמים: 100%

מיתלים: 91% (בולמי זעזועים - בולם קדמי ימני פגום רטיבות. צמיגים וגלגלים - קדמי ימין פגום, קדמי שמאל פגום)

אשמח לדעת ולראות חוות דעת של מבינים בעניין.

כשראינו את האוטו אחי ישר הבחין שמשהו לא בסדר עם הפגוש הקדמי, אין שם פגיעות וכו' הבולטות לעין, רק שהוא לא

נראה שיושב טוב במקומו, נראה בצד אחד בולט טיפה החוצה. האם יש סיבה לזה למרות שהאוטו נקי מתאונות??

בנוסף, פנס אחורי גם כן נראה שלא ישב במקום כמו שצריך, וכאילו שמספיק עליה על פס האטה גבוה מהרגיל

כדי שהוא יקפוץ מהמקום ויפריע לסגירת הבגאז' של האוטו.

האם פגיעות כפי שתוארו בממצאי הבדיקה מורידות מהערך של הרכב???

דבר שני, בולמי הזעזועים...

דיברתי עם המוסכניק שלי שאני סומכת עליו בעיניים עצומות, וסיפרתי לו על הממצאים, הוא סיפר לי שבולמי

זעזועים מחליפים בזוג ולא ביחיד, וגם צריך לעשות לרכב כיוון פרונט אחרי החלפתם. החלפת בולם אחד

מורידה מרמת הבטיחות של הרכב על הכביש.

מה דעתכם??

נשים עשויות גם להתעניין ולהבין ברכבים,

אז נא הפסיקו לפנות אלי בלשון זכר:roll:

פורסם

על פי תוצאות הבדיקה שציטטת נראה שהרכב במצב טוב. הפגיעות שהוא ספג במהלך חייו שוליות ולא מחייבות ירידת ערך.

את תיקון הפגוש שלא יושב היטב במקום ואת תיקון הפנס האחורי בקשי מחברת הליסינג המסתורית ממנה את רוכשת את הרכב.

לגבי בולמי הזעזועים - המוסכניק שלך צודק, בולמים מחליפים רק בזוגות. לא ציינת מה הקילומטראז' של הרכב, אבל בהנחה והוא לא עבר 150-200 אלף קילומטרים לא סביר שהוא ידרוש החלפה של בולמי זעזועים. אולי מדובר בטעות של מכון הבדיקה ואולי לא. בכל מקרה, גם זה לא נזק רציני וגם את התיקון הזה את יכולה לבקש מחברת הליסינג המסתורית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בולמי זעזועים ידועים כאחת ממחלות המאזדה 3 כמו גם עניין תושבות המנוע/גיר.

אצלנו במאזדה של אבי היקר,הבולמים החזירו נשמתם לאלוהי היפניים כבר לאחר 75,000 ק"מ (רכשנו את הרכב מליסינג של אלבר ואחרי שנתיים הבולמים החלו לנזול).

אם אתם רוכשים את הרכב ללא טרייד אין,נסו לבקש יפה מהחברה לתקן את הליקויים על חשבונה (החלפת בולמים +צמיגים פגומים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

צביקה שלום,

תודה על תשובתך.

הרכב נסע 50 אלף, בן שנתיים וחצי.

הוא נראה באוטו סנטר, הם טוענים שאין להם מה לעשות לפגוש, זה בלתי ניתן לתיקון. לגבי הפנס אמרו ש"יינסו" לסדר.

לגבי הבולם, לא דיברו על להחליף זוג, או שזה מובן מאליו?? במכון הבדיקה הבוחן הראשון לא ראה שהבולם לא תקין, ואז בא בוחן אחר, עבר שוב על האוטו וציין זאת וקרא לבוחן הראשון שיראה.

קצת מחשיד לגבי השימוש שנעשה באוטו.

פורסם

אכן כן, מדובר שהחברה תתקן את הליקויים על חשבונה.

הם לא דיברו על החלפת זוג בולמים ביחד... ואני מבינה שזה

ליגיטימי לחלוטין לדרוש החלפת זוג.

האם יש איזה שהיא דרך לבדוק את האלקטרוניקה ברכב (במחשב הרכב) לפני שסוגרים עסקה??

כשנהגתי באוטו, הרגשת שאינו יציב ובמהירות סביב השמונים נוטה לרעוד.... האם זה יכול להיות בגלל הבולם??

אגב היה שם גם גלגל אחורי עם פנצ'ר שצריך לתקן גם.

פורסם

לגבי הבולם, לא דיברו על להחליף זוג, או שזה מובן מאליו?? במכון הבדיקה הבוחן הראשון לא ראה שהבולם לא תקין, ואז בא בוחן אחר, עבר שוב על האוטו וציין זאת וקרא לבוחן הראשון שיראה.

אני לא יודע אם מובן מאליו זאת ההגדרה הנכונה, אבל זה המצב הסטנדרטי. לא מחליפים בולם אחד אלא במקרים מאוד קיצוניים. כמובן שכאן את כלקוחה צריכה לעמוד על מה שמגיע לך, ולוודא שאם מוחלף בולם אז מוחלפים שניים.

האם יש איזה שהיא דרך לבדוק את האלקטרוניקה ברכב (במחשב הרכב) לפני שסוגרים עסקה??

כשנהגתי באוטו, הרגשת שאינו יציב ובמהירות סביב השמונים נוטה לרעוד.... האם זה יכול להיות בגלל הבולם??

אגב היה שם גם גלגל אחורי עם פנצ'ר שצריך לתקן גם.

אפשר לקחת את הרכב למוסך שמחזיק במחשב דיאגנוסטיקה ולבקש ממנו לבצע סריקת תקלות. זאת הדרך היחידה שיש לך לבדוק את מחשב הרכב. את שאר האלקטרוניקה את יכולה לבדוק לבד, פשוט תבדקי שכל המערכות החשמליות ברכב תקינות.

רעידות במהירויות גבוהות נובעות בדרך כלל מאיזון גלגלים לא תקין. אם זה זה, אז זה שטויות ולא מעיד על כלום.

פורסם

80 קמ"ש זו מהירות גבוהה??

אני אבקש שיחליפו שני בולמי זעזועים.

עכשיו אני בטוחה שזה לא באמת מובן מאליו, להם.

כשהסתכלתי על הסטורית הטיפולים של הרכב, ראיתי שהחליפו

גלגל אחורי אחד לפני ששה חודשים.

למיטב ידיעתי שגם גלגלים מחליפים בזוגות, לא??

דוח הבדיקה מצביע על החלפת זוג צמיגים קדמיים,

אני מתכוונת לבקש להחליף את כל ארבעת הצמיגים,

ולא איכפת לי להוסיף את העלות של השניים האחוריים.

(רק בשביל השקט הנפשי)

ראיתי בהסטוריה של הרכב שהחליפו לגודריידר 195/65/15 91R

האם אלה נחשבים לצמיגים איכותיים?

כמה יעלה לי להוסיף לשני הצמיגים הנוספים?

בכל אופן, אם יסרבו להחלפה של שני בולמים אני ארד מהעסקה.

פורסם

80 קמ"ש זאת מהירות מספיק גבוהה כדי לגרום לרעידות מחוסר איזון של הגלגלים.

גודרייד הם לא צמיגים טובים, מותג בסיסי מאוד.

צמיגים אכן נהוג גם כן להחליף בזוגות ולא בבודדים, אבל לצערי לא מספיק מקפידים על זה (וגם טסט רכב יכול לעבור ככה). בכל מקרה נסי לקבוע עם חברת הליסינג שבמקום להחליף צמיגים יזכו אותך בעלות הצמיג, ככה תוכלי לגשת לפנצ'ריה ולהתקין צמיגים איכותיים יותר מגורייד.

פורסם

איזה איכותיים יותר?

האינטרנט מוצף במדריכים וסוגים שונים ומשונים ותתי דגמים שונים

ומשונים של צמיגים "איכותיים".

האם אפשר לקבל המלצה על סוג מסויים איכותי של צמיגים? עם

עלות סבירה כמובן?!

פורסם

תודה רבה!

פורסם

ההרכב שבדקת סה"כ המצב מצויין וחבל להפסיד אותו, אם חברת הליסינג לא מוכנה להחליף את הבולמים הייתי מבקש מהם להוריד במחיר את עלות החלפת הבולמים וזהו.

לא הייתי מוותר בעניין, בולמים הם דבר בטיחותי מה גם שהרכב לא יעבור טסט עם בולם נוזל.

בכל מקרה לא מדובר בהוצאה של יותר מאלפיים ש"ח ואני מגזים מאוד בכוונה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בסוף לא לקחנו את האוטו,

גם בגלל מצבו החיצוני שלא הסכימו לסדר חלק מהפגיעות,

וגם בגלל השירות. כבר הייתה ברורה לי הפרוצידורה הקשה

והמייגעת שאני אצטרך לעבור על מנת לקבל את מה שמגיע לי.

בשאר חברות הליסינג שהיינו, סיפקו לנו דו"ח בדיקה של הרכב

ממכון רישוי, לפחות כך אתה מקבל תמונה כללית על הרכב למרות

הכוונה להעביר אותו שוב בדיקה לפני קניה.

באוטו סנטר אין להם דבר כזה, לא נותנים דו"ח בדיקה בטענה

שהלקוח לא מאמין לבדיקה שלהם ומעדיף לעשות אחת משלו.

למען הצדק, לא שילמנו על הבדיקה שנעשתה, גם זה השגנו בוויכוחים וריבים.

בכל אופן, היינו בכמה חברות ליסינג, אומנם לא נותנים את האחריות שאוטו סנטר נותנת,

אך הרכבים עם נתונים כמעט דומים (לפי דוח הבדיקה של החברה שנערך לרכב לפני התיקונים)

ורובם לא מתקמצנים לעשות תיקוני פחחות לרכבים כשיש דרישה.

נכון לעכשיו,

אנו מחכים לרכב שהזמנו באלבר (השירות היה אדיב אגב) עם נתונים כמעט דומים. ברגע שנעביר

בדיקה אני אעלה לפורום.

תודה על העצות.

• תוכן חדש...