Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

הרכב - הונדה סיוויק 2008, מנוע 1800 ידנית - דגם "חללית" (קומפורט).

מיום רכישת הרכב, כחודשיים לדעתי, שמתי לב ל"תקלה" או סוג של "חוסר נוחות" בזמן נסיעה נקרא לזה ככה.

המצב הוא כזה:

מצב בורר זריקת האוויר של המזגן עובד על מקסימום, זאת אומרת שהאויר שנזרק לחלל הרכב מפתחי המזגן הוא בעוצמה מקסימלית (ללא קשר לטמפ' כיוון המזגן).

ברגע זה, בכל פעם שאני לוחץ על הקלאץ' - ואם נדייק, בכל פעם שאני גורם לרכב להיכנס לניוטראל\0 עבודה - אז הטורים נופלים ל700-500 ומייד מתייצבים סביב ה800-900 כמצב נורמלי.

זה קורה בכל פעם שאני מעביר הילוך, לדוגמא:

תחילת נסיעה הרכב עומד, מכניס לראשון - נוסע - מכניס לשני, בעת המעבר מראשון לשני הטורים נופלים רגעית ועולים חזרה בהמשך הנסיעה, ככה זה ממשיך עד שאני מגיע למהירות רצויה ואז או שמוריד הילוך בהמשך או מגיע לרמזור ונאלץ לעצור.

בכל מצב הטורים עולים בחזרה למצב תקין.

יש לציין שזה בכלל לא משנה אם בחוץ קר או חם, או אם המנוע קר או חם, זה קורה תמיד! בתחילת נסיעה ואחרי כ10-15 דק' המצב מתייצב וכבר אין נפילת טורים בכלל! כאילו מחשב הרכב לומד ומכוון את עצמו.

נפילת הטורים תקרה שוב אם אכבה את המנוע ואדליק מחדש ואז שוב 10-15 דקות' "מצב למידה" וזה נהיה נורמלי.

כל זה בעצם גורם לי לוויברציות רגעיות ברכב + נפילת כח של זריקת האוויר ממש לשניה עד שהטורים עולים בחזרה.

מחיפוש באינטרנט גיליתי שזה קורה בהרבה מכוניות\תקין\ככה צריך להיות\עומס על המנוע ושאר התירוצים, לי זה גם היה קורה במיצובישי קולט 94 הישנה שלי, וגם שם זה היה מסתדר אחרי כ10-15דק'.

אז מה עושים עם זה?

*בנוסף רציתי לשאול, באיזה מקום\דרך אפשר לבדוק את כל הבלימה של הרכב? אני מאד רוצה להרגיש את ההבדל בין הקולט לבין זה מבחינת בלימה , במיוחד שבטיפול לפני חודש החלפתי את כל הרביעייה וזה לא מרגיש לי נושך מספיק למרות שהבלימה מעולה וכך גם המוסך טען.

תודה,

אוהד.

פורסם

לגבי כושר הבלימה, בטסט השנתי הם מעלים אותך על מכונה ובעזרת מחשב הם מגלים את כושר הבלימה של כל גלגל על כל ציר. אני מניח שאפשר לבדוק זאת גם במכוני בדיקה לפני קניה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הייתה לי בעיה ברכב הקודם שלי (פולו 2001)

ששם, כל כל לחיצה על הקלאצ' הייתה גורמת לנפילת סל"ד כשהמזגן על דרגה גבוהה

(מחמיר ככל שעולים בדרגה) עד למצב שהסל"ד נופל עד כדי כך שהרכב נכבה.

אצלי הוחלף מנוע הצעדים אחרי שהתברר (במוסך רון) שהוא אינו מחשב נכון את העומס

על המנוע וכך למעשה "מתבלבל" וגורמת לנפילות סל"ד.

אמנם מדובר בשני רכבים שונים, אך יכול להיות שהבעיה זהה, בשלב הראשון נסה אולי

ניקוי של בית המצערת מפיח שהצטבר (גם מחלה של פולואים) שאולי יכול לפתור את הבעיה

אם זה לא עוזר ייתכן ומדובר בכיוון של מנוע צעדים...

בברכה,

פורסם

אצלי הרכב לא נכבה וגם לא קרוב לזה.

כמו שציינתי קודם, בכל מצב, אחרי כ10-15דק' של נסיעה זה לא חוזר על עצמו ו"הבעיה" בעצם מסתדרת.

אנשים ששאלתי היום (במקרה אחד מהם מנהל אולם תצוגה של חברה כלשהי) אמרו שהמצב תקין בגלל ש:

מרגע שאני חונה ומכבה את הרכב, המנוע בעצם "מתקרר" ואינו נמצא בטפ' עבודה תקינה.

ברגע שאני חוזר לרכב, כעבור חצי שעה-שעה ומניע, המנוע עדיין חם אבל לא בטמפ' עבודה, לכן לוקח לי כ10דק' מרגע הנסיעה להגיע לטמפ' עבודה (10דק' בהגזמה, בפועל זה פחות) ואז בעצם המצב מפסיק ואין יותר נפילות טורים.

ואז לטענתם - זה תקין.

מה דעתכם?

אוהד.

פורסם

חברים, תודה למי שענה

איפה המומחים של הפורום?

עוד דעות?

אני כבר מבולבל, חלק אמרו תקין לחלוטין, חלק אמרו שממש לא.

אוהד.

פורסם

יכול לנבוע מכמה סיבות יכול להיות פילטר אוויר סתום או ניקוי מצערת/לימוד מצערת

נתקלתי בתופעה הזו באותו סוג רכב ופתרתי אותה על ידי לימוד עצמי של המצערת צור איתי קשר אנסה להסביר לך איך עושים את זה

פורסם

פילטר אוויר הוחלף ממש עכשיו לפני חודש בטיפול 75K.

מהי אותה דרך הלימוד? שלחתי לך גם בפרטי.

איפה המומחים?

תודה,

אוהד.

• תוכן חדש...