Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני זקוק לעזרת החשמלאים שביניכם! (בנשמה כן, לאו דווקא במקצוע) :)

רקע קצר:

ברכב 4 חלונות חשמליים. החלון הימני הקדמי (לא של הנהג) הפסיק להגיב. הן מהכפתור שעל הדלת והן דרך השליטה של הנהג (ששם בסופו של דבר נשבר הכפתור). לאחר חודש, חודשיים חלון הנהג התחיל לזייף... הוא יורד, אך בעליה מתעייף ונתקע ואז החלון לא עולה ולא יורד. אם מחכים זמן מה המנוע חוזר לחיים וניתן לסגור את החלון.

פירקתי את יחידת השליטה (הכפתורים אצל הנהג), פתחתי אותה, ניקיתי, החזרתי- לא עזר.

אתמול, פירקתי את כל המערכת של החלון הימני בשאיפה להחליפו. לפני שהלכתי לקנות חדש הסתקרנתי וחיברתי את מנוע החלון לספק 12V וראו איזה פלא- עובד! ניסיתי לתת התנגדות (לדמות משקל חלון) והוא הגיב לא רע.

מישהו יכול לעזור לי איך "לתקוף" את הבעיה הזו? מה לבדוק עכשיו?

דבר נוסף, יש סבירות שחלון הנהג לא גמור אלא רק צריך שימון איפשהו?

אין צורך להפנות אותי לחשמלאים... יש לי חשמלאי קרוב. אני סתם נהנה להתעסק עם זה :)

תודה ויום טוב,

נועם

פורסם

נשמע כאילו הממסר של החלון פרש לעולם שכולו טוב.

תעשה את הניסוי הבא:

כשהמנוע מחובר למנגנון החלון, תיתן מתח לשני החוטים בקונקטור שלו. (תחליף קוטביות כדי להפוך כוון עליה/ירידה)

אם החלון עולה ויורד כמו שצריך, יש לך בעיה בממסר, או בחיווט ממנו אל החלון.

דווח על תוצאות, ונראה איך מתמקדים הלאה (אין לי מושג איפה הממסרים בדמיו. אצלי ב-3 הם בפסנתר הנהג, מה שמייקר את התיקון פלאים)

*אפשרות סבירה נוספת-בחלק מהמנועים מותקן מפסק תרמי שמנתק את המנוע כשהוא מתחמם.

אם מותקן אצלך כזה, יש מצב שהוא תקול, או שהמנוע באמת מתחמם מסיבה כלשהיא.

נדע את זה אחרי כמה וכמה מחזורים בהם תשחק עם המנוע בשיטה שציינתי למעלה.

אם הוא יתקע גם אז- שקול לשפץ את המנוע הקיים לפני שאתה רץ לקנות חדש.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

היי natco,

סורי על הבורות אבל מה זה ממסר חלון? פסנתר?

לגבי הכוכבית... נמתין לעוד תגובות... אולי מישהו ידע.

פורסם

"פסנתר" זה כינוי של מתקינים אנאלפבתים למתג החלונות המרכזי (בעל 4 לחצנים) שנמצא בדלת הנהג.

בד"כ, הרכיב הזה אינו מפסק פשוט, אלא מאגד בתוכו חלק (או את כל) המעגלים האלקטרוניים הקשורים להפעלת החלונות החשמליים.

לכל חלון חשמלי יש ממסר, שממתג את הזרם (בAMP) הנמוך מאד שעובר דרך המפסקים לזרם הגבוה שצורכים המנועים.

כשאתה לוחץ על המתג, הממסר מחבר בצורה אלקטרומגנטית "מפסק" גדול וחזק יותר שיכול לעמוד בזרם הגבוה שהחלונות צורכים.

החלק הזה, שעובד על פחיות נחושת קפיציות וסלילי נחושת דקים, נוטה "להתעיף" במשך הזמן.

לפעמים, הפחיות שמחברות את הזרם הגבוה מאבדות מקפציותן, וכשהן עוד מתחממות מהזרם בהפעלה, הן מתנתקות.

כשהן מתקררות חזרה, הן חוזרות להפעיל את הממסר לכמה דקות, עד שהן מתחממות שוב...

בחלק מהרכבים, אפשר ממש לשמוע את ה"תיק-תק" של הממסר כשלוחצים על הכפתור.

יצרנים רבים מאחדים (משיקולים כלכליים) את הפסנתר, יחד עם הממסרים על PCB אחד.

זה זול להם לייצור, והבונוס הנוסף שהן מקבלות, הוא שבמקרה שמתג אחד/ממסר אחד מתקלקל, אין לך ברירה אלא להחליף אצלן פסנתר שלם, שעולה כמו פסנתר כנף יד שניה מרופא.

אבל לפני שאנחנו נכנסים ללחץ מהחלפת פסנתר, בוא נבדוק שהיא אכן דרושה...

פורסם

עכשיו שיש לנו שפה משותפת... :)

אני פתחתי את הפסנתר וניקיתי אותו מפיח. לא ראיתי סלילים אבל פחיות היו.

אגב, בניגוד לפסנתר של ה323\3 לדמיו יש שני קונקטורים... לא ברור לי למה.

קישורים לתמונות הפסנתר(לפני ניקוי):

lh6.googleusercontent.com/-QA3Nze7nTyU/UVAXIateXqI/AAAAAAAAAkc/f8EJBs9XRW8/w1145-h859-no/20130325_101417.jpg

lh4.googleusercontent.com/-9GNXREuiZkE/UVAXDMXBphI/AAAAAAAAApA/-q7eH4FkFq4/w1145-h859-no/20130325_101353.jpg

עכשיו אני מבין, לא הייתי ברור בהודעה הראשונה: פרקתי את כל מנגנון החלון ולא רק את המנוע וככה גם בדקתי אותו (כפי שאתה ציינת). המנגנון עבד. משמע הבעיה היא או בממסר שבדלת החלון או בחיווט?

פורסם

הכוונה שלי היתה לבדוק את המנגנון בעומס מלא (עם משקל הזכוכית והתנגדות המסילות והכל). ממש מורכב, רק עם מתח ישיר,בלי תיווך של ממסרים.

מובן שבעומס נמוך, הכל יעבוד טוב.

עוד דבר שלמדנו, זה שהממסרים אצלך לא מולחמים על הפסנתר, שזה חדשות טובות, כי כנראה שהם נשלפים ואז אפשר להחליף אותם בעלות זעירה.

עכשיו נשאלת השאלה, אם לא בפסנתר, איפה הם יושבים, אבל בשביל זה , צריך שמישהו שמכיר את הדגם יצטרף לשרשור, וקודם כל, נבדוק שהחלון באמת מתפקד יפה בעומס מלא, כשרק עקפנו את הממסר.

פורסם

עוד דבר שלמדנו, זה שהממסרים אצלך לא מולחמים על הפסנתר, שזה חדשות טובות, כי כנראה שהם נשלפים ואז אפשר להחליף אותם בעלות זעירה.

ממה למדנו את זה? :)

מהקונקטור הנוסף?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי!

לקח קצת זמן עד שהתפניתי לטפל בזה..

בנוגע לחלון הנהג:

פירקתי את מנגנון. היה שם איזו פלסטיקה שבורה שהדבקתי.

כמו כן, פתחתי את המנוע. זה מנוע DC והפחמים שם מתפרקים אט אט ויוצרים הרבה פיח.

ניקיתי, החזרתי למקום והחלון עובד פיקס!

בנוגע לחלון הקדמי של הנוסע ליד הנהג:

החזרתי את מנגנון החלון (יחד עם המנוע) למקומו וחיברתי לו ספק חיצוני.

המנוע עמד בעומס, העלה והוריד את החלון.

בדקתי את החיווט בין מתג החלון והחיווט בסדר.

הוא עדיין לא מגיב למתג.

כפי שרשמתי לפני, הכפתור של חלון זה בפסנתר שבור (הפחיות לא קיימות שם). יכול להיות שבגלל זה המתג לא מגיב?

לגבי שתי הקונקטורים שמתחברים לפסנתר:

אם אני מחבר את הקונקטור הגדול בלבד כל החלונות והנעילה של החלונות האחוריים עובדים, אז אין לי מושג מה מטרתו של הקונקטור הקטן!

למישהו יש רעיון מה מקור הבעיה? או מה כדאי לי עוד לבדוק?

שבת שלום,

נועם

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רק רציתי לעדכן: קניתי פסנתר באי-ביי ב30$ כולל המשלוח(!).

בפירוט היה רשום שזה פסנתר למאזדה 6 בכלל אבל, עובד פיקס!

מסתבר שכפתורי החלונות מחוברים בצורה טורית כך שאם אחד מהם נשבר המעגל פתוח... ולכן חלון הנוסע שליד הנהג לא עבד.

שבת שלום

• תוכן חדש...