Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בA3 2.0T שיש לי עכשיו יש שלדה נהדרת שמפצה על הגה רדום ונענת בחיוב למשחקי משקל וקצת איבוד אחיזה.

סליחה, אבל ב-A3 יש צמיגים רחבים מדי על יכולות השלדה ו-ESP שמתערבת ברגע שנוגעים בבלמים תוך כדי הפניית הגה. לקרוא לשלדה הזו "נהדרת" זו הגזמה. לטעון שהיא מפצה על ההגה, זה בכלל תלוש. שומדבר לא מפצה על הגה רדום, בטח לא שלדה סבירה.

יחסית לקליאו ספורט, מדובר במכונית פושרת ביותר, מבחינת התנהגות כביש.

בדיוק אתמול נסיתי להאיץ קצת אגרסיבי בתוך סיבוב בעלייה (כניסה לכביש מהיר) וה-ESP התערבה מוקדם מדי וריסנה את הכוח. לרגע לא הבנתי מה קורה. הרגשתי פתאום את המכונית מאטה, את הזנב מתחיל קצת לנוע לכיוון של לנוע החוצה, אני מפחית קצת גז וזה לא משנה כלום, ואז ה-ESP גם מתקנת את הזנב. בסה"כ ה-ESP האטה אותי בסדר, אבל השבריר שנייה הזה, שהלב יורד לתחתונים כי הרכב מתנהג באופן לא צפוי... לא נעים.

גם מיותר, כי לא אובדן אחיזה.

סתם תגובה מוגזמת של המערכת.

שונא את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתה לי מזדה 3 ספיריט (2.0) - הייתי מנתק בכל נסיעה. גם כי הכפתור היה מאד נגיש, וגם כי המערכת הייתה מאד

שמרנית מבחינתי. אני נוסע יום יום בכבישי נהיגה ומשתדל להנות מהם, ועם הESP היה פחות כיף.

בתנאים של כביש רטוב לא הייתי מכבה.

בקורולה לא היה בכלל, וזה היה אחד היתרונות שלה מבחינתי :)

עכשיו בפוקוס אני לא מכבה בכלל - גם כי אין גישה מהירה - צריך להגיע לתפריט די עמוק במחשב הדרך, בכל נסיעה מחדש.

וגם אז - הוא מכבה רק את בקרת המשיכה ולא את בקרת האחיזה, לא שווה את ההתעסקות.

חוץ מזה שבפוקוס המערכת יותר ליברלית ומתערבת רק כשצריך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
סליחה, אבל ב-A3 יש צמיגים רחבים מדי על יכולות השלדה ו-ESP שמתערבת ברגע שנוגעים בבלמים תוך כדי הפניית הגה. לקרוא לשלדה הזו "נהדרת" זו הגזמה. לטעון שהיא מפצה על ההגה, זה בכלל תלוש. שומדבר לא מפצה על הגה רדום, בטח לא שלדה סבירה.

יחסית לקליאו ספורט, מדובר במכונית פושרת ביותר, מבחינת התנהגות כביש.

בזמנו קראתי את סקירתך משכבר הימים בנושא הA3 שלי, לדעתי פשוט לא נהגת מספיק על הרכב ולא הכרת אותו.

כזכור לי לשנינו הייתה קליאו ספורט מהדור הנכון ושנינו מסכימים שהיא מתנהגת יותר טוב מרוב הרכבים החוקיים לכביש, כולל הA3.

אבל זאת לא כוחמה.

בכל אופן, הA3 מאוד מהנה לנהיגה גם לנהג שעדיין מתרפק על זיכרון הצרפתיה המתנהגת שלו.

הצמיגים אומנם רחבים, אך זה זניח יחסית לרכב, אם להשוות את ה225 של הA3 על משקלה לעומת ה205\195 של הקליאו הקלילה אז מקבלים בערך את אותה האחיזה.

בנושא ההגה, כן הוא רדום וכן, יש הרבה יותר רדומים ממנו, אם זאת, אחרי כמה חודשים עם הרכב אני יודע לחזות את התנהגותו ומתי אני מתקרב איתו לקצה בין השאר בזכות הפידבק מהשלדה שמרגישה קשיחה ואינה מתנדנדת כספינה כבדה.

בזמנו כשחפשתי GTI\FR פסלתי את האאודי בגלל שהייתי בדעה זהה לשלך, אפילו אחרי הרכישה הכנתי את עצמי לעולם של התנהגות פושרת ורכבות בקו ישר.

בדיעבד טעיתי, לי אישית הרכב מהנה לנהיגה מבחינת התנהגות וגורם לבחור בדרך הארוכה והמעוקלת הביתה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• אחראי פורום
פורסם

בסה"כ ה-ESP האטה אותי בסדר, אבל השבריר שנייה הזה, שהלב יורד לתחתונים כי הרכב מתנהג באופן לא צפוי... לא נעים.

גם מיותר, כי לא אובדן אחיזה.

סתם תגובה מוגזמת של המערכת.

שונא את זה.

על איזה רכב מדובר?

כי זה תיאור דומה למה שקורה ב-147 שלי. המערכת יחסית מתירנית (אז לשאלת השירשור, נדיר מאוד שאני מכבה)

אבל מתערבת בצורה חותכת ומפתיעה גם ללא שינוי בתנאי הדרך או הנהיגה. גם בתוך סיבוב עם רדיוס קבוע,

גז קבוע - פתאום התערבות. לזכותה עומד מרחב ״עבודה״ גדול שמספיק לי ובאמת כשצריך עושה את זה מדוייק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
על איזה רכב מדובר?

כי זה תיאור דומה למה שקורה ב-147 שלי. המערכת יחסית מתירנית (אז לשאלת השירשור, נדיר מאוד שאני מכבה)

אבל מתערבת בצורה חותכת ומפתיעה גם ללא שינוי בתנאי הדרך או הנהיגה. גם בתוך סיבוב עם רדיוס קבוע,

גז קבוע - פתאום התערבות. לזכותה עומד מרחב ״עבודה״ גדול שמספיק לי ובאמת כשצריך עושה את זה מדוייק.

בכל כלי הרכב של קבוצת פיאט למעט פרארי וכנראה גם מזראטי ניתן לכבות רק את ה-ASR. אין לך שליטה על ה-VDC.

בדוק גם את הבראבו ותיווכח בעצמך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• אחראי פורום
פורסם

אתה כמובן צודק, בהתייחסות לכיבוי בילבלתי בין השתיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בזמנו קראתי את סקירתך משכבר הימים בנושא הA3 שלי, לדעתי פשוט לא נהגת מספיק על הרכב ולא הכרת אותו.

יש לי על ה-A3 אלפי ק"מ, כולל נסיעות בכל הארץ. דעתי עומדת, הרכב מהיר אך פרווה. מעבר להגה, שנטול כל פידבק לחלוטין (לא תחוש בכלל בקדמיים מפרפרים, לדוגמא. לא מכיר גרוע מזה) ושהתגבור המשתנה שלו מקשה על תפעול מדוד של הנהג, דוושת הבלמים ספוגית, נטולת תחושה גם כן, וממוצבת גבוה באופן מרגיז.

התנהגות השלדה סבירה, מבחינת זה שהזנב פוסע קלות החוצה, אבל לא יותר מזה. אם כבר איבדת אחיזה מהזנב (וזה קשה עם צמיגי 225), האובדן הוא מהסוג הפתאומי, מה שמאפיין גומי שנכנע אחרי שהמתלים מיצו את פעולתם.

לגבי קשיחות השלדה, הלאון 1.8TSI, אותה מכונית, עם כיול יותר רך וצמיגים במידות צנועות (ואותו הגה אילם ובלמים ספוגיים), מתנהגת באופן יותר הדרגתי ומהווה פשרה טובה יותר בין נוחות להתנהגות. ה-A3 פשוט קשיחה מאוד ליומיום, בלי שזה מביא מספיק דבידנדים בכביש מתפתל.

מדובר, אומנם, בכלי מהיר ואפקטיבי, בזמנו באופן יוצא דופן, אבל זו לא מכונית נהיגה. היא פשוט יותר מדי, נו... פרווה.

אבל מתערבת בצורה חותכת ומפתיעה גם ללא שינוי בתנאי הדרך או הנהיגה. גם בתוך סיבוב עם רדיוס קבוע

פה היה שינוי בתנאים, והפעולה לא היתה מאוד קריטית, הרכב לא סטה, אבל אני הרגשתי שקורה משהו שלא אומר לקרות, ולשבריר שנייה זה מפחיד.

פורסם
יש לי על ה-A3 אלפי ק"מ, כולל נסיעות בכל הארץ. דעתי עומדת, הרכב מהיר אך פרווה. מעבר להגה, שנטול כל פידבק לחלוטין (לא תחוש בכלל בקדמיים מפרפרים, לדוגמא. לא מכיר גרוע מזה) ושהתגבור המשתנה שלו מקשה על תפעול מדוד של הנהג,

לא יודע איך אחרי אלפי ק"מ התגבור החשמלי עדיין הציק לך.

הייתי מוותר עליו אבל הוא לא פוגע בהנאה שלי מהרכב מכיוון שאני יודע מתי הוא נכנס והוא לא עושה זאת בפתאומיות.

ההגה לא נותן לך לדעת מתי הגלגלים חופרים אך משקלו טוב וסה"כ הוא סביר יחסית לתקופתו החשמלית.

דוושת הבלמים ספוגית, נטולת תחושה גם כן, וממוצבת גבוה באופן מרגיז.

חייב להסכים. :cry:

התנהגות השלדה סבירה, מבחינת זה שהזנב פוסע קלות החוצה, אבל לא יותר מזה. אם כבר איבדת אחיזה מהזנב (וזה קשה עם צמיגי 225), האובדן הוא מהסוג הפתאומי, מה שמאפיין גומי שנכנע אחרי שהמתלים מיצו את פעולתם.

לא פתאומי ולא נעליים, אולי נהגנו על צמיגים שונים, אולי אפילו הייתה לך בעיה במתלים, זה פשוט כל כך שונה ממה שאני מכיר.

פסיעות הזנב צפויות מאוד וניתנות לשליטה, זה מה שמזכיר לי את הקליאו.

קצת גז לפני פניה ועזיבתו עם סיבוב הגה חד והופ, הטוסיק בורח.

סיבוב ההגה לצד הנגדי + קצת גז והזנב בשליטה.

תענוג.

לגבי קשיחות השלדה, הלאון 1.8TSI, אותה מכונית, עם כיול יותר רך וצמיגים במידות צנועות (ואותו הגה אילם ובלמים ספוגיים), מתנהגת באופן יותר הדרגתי ומהווה פשרה טובה יותר בין נוחות להתנהגות. ה-A3 פשוט קשיחה מאוד ליומיום, בלי שזה מביא מספיק דבידנדים בכביש מתפתל.

כנראה שיש לנו הגדרות שונות של "קשיחה מאוד ליומיום" :lol: , הרכב משמש כרכב משפחתי ואני מאוד אוהב את המתלים שלו.

זה לא C5 אבל הוא לא מתרסק בבורות ועל מכסי ביוב בולטים ועדיין מצליח לשמור על זווית גלגול סבירה מאוד ומרכב שמרגיש קשיח ומוצק.

הרכב השני שאני מבלה בו את רוב זמני הוא פג'ו 407, היא אומנם רכה יותר מהA3 אך לא מוצלחת יותר בכביש משובש.

בפסי האטה זה כבר סיפור אחר.

מדובר, אומנם, בכלי מהיר ואפקטיבי, בזמנו באופן יוצא דופן, אבל זו לא מכונית נהיגה. היא פשוט יותר מדי, נו... פרווה.

אתה אומר פרווה, אני אומר פשרה מוצלחת.

בסעיף ההתנהגות הרכב הזה מספק לי את הכיף שחיפשתי מבלי לוותר על הפרקטיות והנוחות (כן כן, נוחות) של רכב משפחתי

גם לי קרה שלא נתקתי את הבקרות והם התערבו באמצע עיקול מהיר, נפילת כוח פתאומים מעצבנת, הרגיש כאילו משהו התקלקל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בג'יפ לא מכבה אותה אף פעם, הוא יכול להגיע לאיבוד אחיזה משמעותי בקלות יתרה,

באלפא המשפחתית קשה מאוד להגיע למצב שהESP נכנס לפעולה

פורסם

אצלי יש כפתור שמכבה את בקרת המשיכה, ואם לוחצים עליו למשך דקה הוא מנתק גם בקרת אחיזה. כיף :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
יש לי על ה-A3 אלפי ק"מ, כולל נסיעות בכל הארץ. דעתי עומדת, הרכב מהיר אך פרווה. מעבר להגה, שנטול כל פידבק לחלוטין (לא תחוש בכלל בקדמיים מפרפרים, לדוגמא. לא מכיר גרוע מזה) ושהתגבור המשתנה שלו מקשה על תפעול מדוד של הנהג,

לא יודע איך אחרי אלפי ק"מ התגבור החשמלי עדיין הציק לך.

זה כמו לחרמן עם כפפות. לא משנה כמה תעשה את זה, זה לא משתפר עם הזמן.

י

קצת גז לפני פניה ועזיבתו עם סיבוב הגה חד והופ, הטוסיק בורח.

מי נוהג ככה?!

לפני בנייה בולמים. מקסימום בולמים לתוך הפנייה, מה שלא אפשרי עם ה-ESP של ה-A3.

י

כנראה שיש לנו הגדרות שונות של "קשיחה מאוד ליומיום" :lol:

קח לדוגמא את הקליאו ספורט. גם נוחה יותר וגם מתנהגת יותר טוב.

ה-A3 קשוחה יותר מ-WRX (עוד דוגמא) ומתנהגת פחות טוב.

דרך אגב, שתי הדוגמאות אינן של מכוניות מהרמה הכי גבוהה של התנהגות כביש, אבל שתיהן מוצלחות מה-A3. זה בסדר שאתה מבסוט מהרכב שלך, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה, ואת התואר "מעולה" אי אפשר להצמיד לאיך שהרכב מתנהג.

• תוכן חדש...