Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אני זקוק לעזרה קטנה.

בשעה טובה מכרתי את הרכב שלי,

בשיחה עם נציגת השירות מAIG נאמר לי שצריך לשלוח להם את הביטוח חובה המקורי כדי לבטל. נשארה לי כמעט שנה שלמה.

לשמחתי שמרתי על כל הטפסים ומצאתי את התעודה המקורית שנשלחה אלי בדואר (הטעות שלא צילמתי אותה..:( )

שלחתי להם בדואר רשום, ושום דבר לא קרה, הכרטיס אשראי שלי עדיין ממשיך לחייב אותי.

עכשיו בשיחה מהיום נאמר לי פתאום מהנציגה ש"אין חותמת תשלום" , על המסמך ולכן הוא לא תקף.

המסמך הזה הוא כל מה שקיבלתי מהם וכל נסיונותיי להסביר לנציגה שזה מה שיש לי לא עזר , מה גם הרי הם חייבו אותי בכרטיס אשראי והם רואים ששילמתי להם :shock: ! בתגובה ענתה הנציגה שאלו הנהלים.

יותר מזה היא אמרה שאפילו אם במקרה התעודה אצל הקונה , והוא עושה תאונה ,זה יהיה על שמי .. (איך זה יכול להיות? אם הביטוח על שמי).

כרגע לצורך ביטול הם דורשים ממני תעודת ביטוח חובה של הקונה + העתק של העברת בעלות...

לצערי לא צילמתי את זה בדואר ואני גם לא מצליח לתפוס את הקונה המאושר.

מישהו יכול לומר לי האם יש טעם ללכת לבית משפט לתביעות קטנות , או מישהו שנתקל במשהו דומה.

פורסם

טעית שלא צילמת את התעודה לפני המשלוח.

בדרך כלל חברות הביטוח הישיר שולחות תעודות עליהן כתוב "שולם" ומחייבות אותך בכרטיס האשראי.

חברת הביטוח רוצה לוודא כי לא נתת לקונה לנהוג ברכב עם תעודת הביטוח שלך. מה שאמרה לך הפקידה נכון אם תעודת הביטוח שלך נמצאת אצל הקונה.

שלח אליהם העתק של העברת הבעלות (אמור להיות לך עותק שקיבלת בעת העברת הבעלות בבנק).

אם אין לך עותק, בקש מן הקונה לשלוח אליך צילום של העברת הבעלות.

מצא את הקונה ובקש ממנו עותק של תעודת החובה שלו - דע כי הוא לא חייב לתת לך אותה.

פורסם

לא שזה יעזור לך כרגע, רק ליידעך לעתיד- לעיתים, ברובליקת החותמת יופיע טקטס מודפס כדוגמא "אישור תשלום מס. XXXX, תאריך

YYYY..", או משהו דומה. לא תמיד תהא חותמת מרובעת/עגולה כפי שאתה רואה על דברי-דואר.

במצבך- הייתי פונה לחב' הביטוח, מתעד ומקליט את השיחה עם נציג/ה השרות.

פשוט מבקש ביאור לרוה הרלוונטית בכ.האשראי, once נאמר לך שזה בגין ת.ביטוח-חובה, בקש לדעת בגין איזה-רכב, תקופת-הביטוח, וכן הלאה.

מהרגע שיש בידך הקלטה שבה הנציג/ה מבארים את השורה "זה עבור ת.ביטוח חובה, וכן הלאה..", יש בידך אפשרות ללכת לתביעות קטנות.

לאחר-מכן, על-מנת לחסוך מזמנך, הייתי פונה במכתב-רשום, לחברה, ודורש, בנימוס, את ההחזר המגיע לך.

בהצלחה.

פורסם

1. אם הקונה עושה תאונה ברכב, לאחר העברת הבעלות - גם אם הוא משתמש בביטוח שלך, זה לא נופל עליך, מאחר וברגע העברת הבעלות - הביטוח כבר לא תקף (יש פסיקה של בג"ץ בנושא).

2. אם אין לך עותק מהעברת הבעלות, ואינך מצליח לתפוס את הקונה - יש מכשירים אוטומטיים להנפקת עותק של רשיון הרכב (יש במשרדי הרישוי, ובמספר קניונים). תוציא עותק של רשיון הרכב - שם יש לך הוכחה להעברת הבעלות.

עריכה : לפי האתר של משרד הרישוי, ככל הנראה יש צורך בכרטיס אשראי. בכל מקרה - שווה לנסות.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_fjrelated&view=fjrelated&id=2321&Itemid=313

3. תפנה במכתב רשום ו/או תקליט שיחה עם חברת הביטוח כדי שיהיה לך הוכחה לסירוב שלהם אם וכאשר תגיע לתביעות קטנות.

פורסם

חברת הביטוח לא תפסיק את החיובים בכרטיס האשראי. ודא שבמקביל אליהם אין זיכוי כלשהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אם הקונה עושה תאונה ברכב, לאחר העברת הבעלות - גם אם הוא משתמש בביטוח שלך, זה לא נופל עליך, מאחר וברגע העברת הבעלות - הביטוח כבר לא תקף (יש פסיקה של בג"ץ בנושא).

2. אם אין לך עותק מהעברת הבעלות, ואינך מצליח לתפוס את הקונה - יש מכשירים אוטומטיים להנפקת עותק של רשיון הרכב (יש במשרדי הרישוי, ובמספר קניונים). תוציא עותק של רשיון הרכב - שם יש לך הוכחה להעברת הבעלות.

עריכה : לפי האתר של משרד הרישוי, ככל הנראה יש צורך בכרטיס אשראי. בכל מקרה - שווה לנסות.

3. תפנה במכתב רשום ו/או תקליט שיחה עם חברת הביטוח כדי שיהיה לך הוכחה לסירוב שלהם אם וכאשר תגיע לתביעות קטנות.

חברים תודה רבה על התגובות ,

דיברתי גם עם עורך דין בנושא וגם הוא אישר את מה שרשמת , שאם הקונה יעשה תאונה , הביטוח שלי בכל מקרה לא יתפוס.

2. השגתי דרך משרד הרישוי את הרשיון רכב שלו , כלומר העתק והוכחה להעברת בעלות.

אני שלחתי לAIG את הטפסים הללו וגם הצהרה על אבדן (מבחינתם אין לי את הטופס המקורי) .

במידה והם לא יאשרו את זה אז אעשה כפי שאמרת , אקליט אותם ואפנה לבית המשפט לתביעות קטנות.

אגב, משיחות איתם דרך אגב , שום דבר שאמרתי לא הזיז לנציגים שפשוט חוזרים כמו תוכי "שבלי תעודת ביטוח מקורית אי אפשר לבטל". זה פשוט ללכת ראש בקיר.

בכל מקרה תודה רבה על העזרה ואעדכן אתכם בהמשך!

פורסם

אנא הבהר אם תעודת החובה המקורית שולמה על ידי החברה (כלומר קבלת עותק משולם מראש) או על ידך (כלומר קבלת שובר לשלם שהוא תקף רק עם חותמת הבנק). זה משמעותי להבנת המקרה.

הנוהל (אולי מעוגן באיזה תקנות ביטוח) הוא שמייד אחרי המכירה מחזירים את תעודת החובה המקורית לחברה/סוכן, כדי לקבל זיכוי יחסי.

לגבי חיוב על שימוש בפוליסה אחרי מכירת הרכב, הנושא מסובך מבחינה משפטית, יש איזה סיפור של שפיטה לפי החוק האנגלי (אל תתרגשו, יש גם שפיטה לפי החוק התורכי בגלל שהם שלטו בישראל ב-1900 ומשהו) שהוא לטובת חברת הביטוח, היה מקרה של השופט מנהיים שפסק לטובת רוכש הרכב, אבל נדמה לי ששם היה מדובר בגניבה.

אם לא שלחת לחברת הביטוח הודעה על העברת בעלות על רכב ובקשה להפסקת הביטוח, הסיבוך במקרה תאונה ע"י הקונה גדל, כי החברה יכולה לטעון שנתוני הקונה שונים משלך ויתכן שלא היתה מסכימה לבטח אותו, ואתה תסתבך בעלויות רבות.

אם guya72 יביא קישור למקרה בבג"ץ - נבין טוב יותר, כי בג"ץ יכול להתוות דרך שיפוט, ערכאות נמוכות יותר אינן בהכרח תקדים.

צר לי, יש הרבה טעויות בהתנהלות שלך, ולפי מה שכתבת עילת התביעה שלך נראית לי קלושה. הדברים נראים בעינייך כטרטור.

כרגע המצב ששלחת בקשה עם המסמכים ואתה ממתין לתשובה, כך שהסלמה אינה מחוייבת המציאות.

כך או אחרת, ממילא טיפול של עו"ד יעלה לך הרבה יותר משווי הפוליסה.

עוד נקודה כדאי לדעת: בביטול פוליסת חובה נוצר מצב שחברת הביטוח מחזירה את העלות היחסית לתקופה שנותרה, אבל חברת האשראי תמשיך לגבות את התשלומים החודשיים (בדרך כלל 12). מצד הקונה אין בכך שום בעיה, הוא אפילו מקבל את ההחזר לפני השלמת כל התשלומים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אהלן רוכב בודד ,

התשלום כפי שרשמתי בוצע באשראי וכבר חוייב ואכן אתה צודק לגבי ההחזר היחסי שבמקרה שלי הוא כמעט התשלום המלא.

מבחינה משפטית אני לא חושב טעם להיכנס למשפטים קודמים, אבל אם שלחתי לחברת הביטוח הודעה על העברת בעלות אז הסיכוי לחיוב על תאונת צד ג' הוא נמוך מאוד לפי שיחות עם מספר חברים שהם במקרה גם עורכי דין.

אני כרגע מחכה לתשובה מהם,

בכל מקרה אני לא חושב שעשיתי יותר מדי טעויות חוץ מלא לבדוק את עניין החותמת בתעודה עצמה.

וגם אשמח אם תאיר את עיני , כיצד יש סיכוי קלוש לתביעה כאשר שני חבריי שהם עורכי דין אמרו שאין בעיה לנצח ?

הטענה העיקרית שלך (ושל חברת הביטוח) מבוססת על סעיף טכני בלבד, שקשה לי להאמין שהשופט יקבל לאחר שראה את העברת הבעלות והתשלום על ביטוח החובה. מעבר לכך ישנם הרבה משפטים שבהם חברות נאחזו על סעיף טכני בלבד והפסידו במשפט.

פורסם

תראה, אתה שלמת ומשלם דרך כרטיס האשראי. אין עוררין. וכמו שכתבתי - תמשיך לשלם את כל התשלומים ואת ההחזר תקבל בפעם אחת מחברת הביטוח.

נראה לי שאם קבלת שובר משולם ע"י החברה יהיה להם קל יותר למצוא אצלם את ההעתק הסרוק (סוכנים טובים מחזיקים העתק לפני המשלוח ללקוח) ואולי הטיפול בביטול יהיה מהיר יותר.

אם אתה שילמת ואין לך תעודה מקורית להחזיר - תן לביוקרטיה והנהלים שלהם לעבוד, רק תזכיר להם את קיומך פעם בשבוע.

בוא נעזב מה עלול לקרות ביטוחית בתאונה ע"י הקונה, בין אם יש צורך בשימוש במקיף או בחובה, כי זהו לא המקרה והנושא מסובך. אני מקווה שבהודעה שלך לחברת הביטוח כתבת גם בקשה לבטל את הביטוח מיידית, החל ממועד המכירה.

כדגע איני רואה שום סיבה לפנות לבימ"ש. עוד לא נתת להם זמן סביר לטפל בהחזר, ולא ברור לי מה אתה רוצה לתבוע מהחברה.

בינתיים נסה לבדוק מה הנהלים של הפיקוח על הביטוח לגבי תקופת הטיפול בהחזר. אולי פניה אליו לברור מה צריך לקרות במצב שלך תבהיר לך איך להתנהל. רק שאני מניח שתשובה מהמפקח תגיע אחרי שבועות רבים, אולי חודשים...

אתה גם יכול לחפש מה קרה במשפטים על נושא דומה. סעיף טכני קובע, אל תזלזל בנהלים, כמו שכל סעיף בחוזה (םוליסה היא חוזה) קובע, אלא אם נכנסים לפרשנות עליו ועילת קיפוח - זה לא המקרה פה, נכון?

עדיף ורצוי לסיים את הפרשה בשיחות ומיילים ולא להגיע לבימ"ש. אם החברים שלך בתחום המשפטי ומסכימים לייצג אותך ללא עלות - סבבה. אחרת תשאר עם עצות חינם, עלות יקרה של עו"ד ולך תדע מה יקרה בבימ"ש.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
תראה, אתה שלמת ומשלם דרך כרטיס האשראי. אין עוררין. וכמו שכתבתי - תמשיך לשלם את כל התשלומים ואת ההחזר תקבל בפעם אחת מחברת הביטוח.

נראה לי שאם קבלת שובר משולם ע"י החברה יהיה להם קל יותר למצוא אצלם את ההעתק הסרוק (סוכנים טובים מחזיקים העתק לפני המשלוח ללקוח) ואולי הטיפול בביטול יהיה מהיר יותר.

אם אתה שילמת ואין לך תעודה מקורית להחזיר - תן לביוקרטיה והנהלים שלהם לעבוד, רק תזכיר להם את קיומך פעם בשבוע.

בוא נעזב מה עלול לקרות ביטוחית בתאונה ע"י הקונה, בין אם יש צורך בשימוש במקיף או בחובה, כי זהו לא המקרה והנושא מסובך. אני מקווה שבהודעה שלך לחברת הביטוח כתבת גם בקשה לבטל את הביטוח מיידית, החל ממועד המכירה.

כדגע איני רואה שום סיבה לפנות לבימ"ש. עוד לא נתת להם זמן סביר לטפל בהחזר, ולא ברור לי מה אתה רוצה לתבוע מהחברה.

בינתיים נסה לבדוק מה הנהלים של הפיקוח על הביטוח לגבי תקופת הטיפול בהחזר. אולי פניה אליו לברור מה צריך לקרות במצב שלך תבהיר לך איך להתנהל. רק שאני מניח שתשובה מהמפקח תגיע אחרי שבועות רבים, אולי חודשים...

אתה גם יכול לחפש מה קרה במשפטים על נושא דומה. סעיף טכני קובע, אל תזלזל בנהלים, כמו שכל סעיף בחוזה (םוליסה היא חוזה) קובע, אלא אם נכנסים לפרשנות עליו ועילת קיפוח - זה לא המקרה פה, נכון?

עדיף ורצוי לסיים את הפרשה בשיחות ומיילים ולא להגיע לבימ"ש. אם החברים שלך בתחום המשפטי ומסכימים לייצג אותך ללא עלות - סבבה. אחרת תשאר עם עצות חינם, עלות יקרה של עו"ד ולך תדע מה יקרה בבימ"ש.

אהלן,

שמח לעדכן שהם ביטלו , עכשיו רק נשאר באמת לוודא שאני מקבל את ההחזר הכספי....

בכל מקרה ,

אתה כותב בהגיון אבל צריך להבין שלדבר מולם זה לדבר לקיר.

כל פעם אתה מופנה לנציג אחר שחוזר על עצמו כמו תקליט שבור ואתה נאלץ להסביר במשך שעות את הכל מהתחלה. לך תנסה לתת לו הסברים על החוק ותקדימים משפטיים (שלא לדבר על החוק התורכי...)

אין ספק שהטעות העיקרית שלי הייתה מלכתחילה לא לעשות ביטוח אצל סוכן והיום הפנמתי את הלקח.

כשאני חושב לעומק בכל מיני דיני חוזים, אני יכול להביא לך מקרים שסעיף טכני נופל לכאן ולכאן (לדוגמא חובת הרישום במקרקעין, שאתה יכול למצוא דוגמאות לכאן ולכאן).

לגבי בית המשפט, כמובן שהייתי הולך עם אחד מחבריי או טעון בהרבה עצות וידע, ויכול להיות שגם הייתי מפסיד , לפחות הייתי מנסה את מזלי ולא נתתי לשיטת מצליח לעבוד עוד פעם. אני בטוח שישנם הרבה שפשוט מתעייפים וגם אני הייתי קרוב. בכל מקרה שמח שזה נגמר...

אין ספק שלמדתי שני לקחים חשובים :

1. אולי בפעם הבאה כדאי לעשות ביטוח אצל סוכן.

2. הגיע הזמן לקנות אנדרויאיד - שיש להם אפליקציה שיכולה להקליט שיחות ....דבר שהיה מאוד מעצבן באייפון...

פורסם

לקח נוסף - כשאתה שולח בדואר תעודה מקורית, דאג לשמור צילום שלה.

למיטב ידיעתי, גם כשאתה מבוטח באמצעות סוכן חברת הביטוח מבקשת שתשלח את תעודת הביטוח.

פורסם
לקח נוסף - כשאתה שולח בדואר תעודה מקורית, דאג לשמור צילום שלה.

למיטב ידיעתי, גם כשאתה מבוטח באמצעות סוכן חברת הביטוח מבקשת שתשלח את תעודת הביטוח.

צודק

למדתי בדרך הקשה

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אין ספק שהטעות העיקרית שלי הייתה מלכתחילה לא לעשות ביטוח אצל סוכן והיום הפנמתי את הלקח.

אומנם שירשור מלפני חצי שנה, אך תמיד רלוונטי..

Commander צודק.

ההתעקשות לקבל את התעודה המקורית, כנראה לא קשורה לביטוח ישיר או באמצעות סוכן.

דע לך שאני מבוטח באמצעות סוכן וגם הוא דורש ממני כעת את העותק המקורי של תעודת ביטוח החובה כתנאי להחזר.

פורסם

אני לא סוכן ביטוח או משהו כזה, אבל זה מה שקורה כשמוותרים על "שוקה" ומתחילים לעשות ביטוח ישיר מול אנשים שלא מכירים אותך שיכולים לענות רק את אותה המנטרה כמו תקליט שבור "בלי ביטוח מקורי בלה בלה בלה...".

כי עם ספינקס אי אפשר להתווכח.

אופנוען

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

מקפיץ את המקרה בכדי לדעת איך בסוף הבחור הסתדר מול AIG

בימים אלה אני ממש נמצא באותו מצב מול אותה חברה בדיוק:

באוקטובר עשיתי ביטוח, בנובמבר הצלחתי למכור את האוטו ובקשתי לבטל את הביטוח אך דרשו ממני את תעודת החובה. הסברתי להם כי כלל לא הגיע אליי תעודה מקורית ולכן אין לי אפשרות כזאת. הציעו כפתרון שהקונה ישלח את תעודת החובה כאשר יעשה ביטוח לרכב. הוא מצידו אינו שולח וכל שבוע הוא אומר שבוע הבא, נראה כי הבחור שקנה ממני את הרכב מבין כי הוא מכוסה ביטוחית ואין לו שום אינטרס לשלוח אליי איזשהו ביטוח חובה. פניתי מספר פעמים לחברת הביטוח ומצידם אין להם שום כוונה לבטל את ביטוח החובה.

מה עושים??

• תוכן חדש...