Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סוזוקי בלאנו שנת 99 עם 89 אלף ק"מ.

רציתי לשאול בנוגע לטיפול החלפת נוזל בלמים החלפת דיסקיות וחוטי הצתה, כל כמה זמן צריך לבצע טיפול כזה לרכב?

בנוסף,

אני מתלבט אם בטיפול הבא להחליף את השמן גיר, יש כאלה שאומרים שלא מומלץ להחליף את השמן ויש כאלה שאומרים שכן.

אני נוסע עם האוטו כבר שנתיים ונסעתי כ25 אלף ק"מ. אני לא יודע אם הנוזל הוחלף לפני שקניתי את האוטו. צילמתי את המדיד שמן על מנת להעריך את איכות השמן.

נכון לעכשיו הגיר נוסע בסדר גמור (חוץ ממשיכת הילוך בין ראשון לשני שהבנתי שזה "מחלה" של הבלאנו)

תודה רבה לעוזרים ויום טוב!

image001.jpg

פורסם

החלפת נוזל בלמים יש לבצע לפי הוראות היצרן.

חוטי הצתה מחליפים בד"כ רק אם יש בהם בלאי או שהם סדוקים.

השמן הגיר שלך נראה במצב בינוני, לא ורוד כחדש, אבל גם לא שחור שחוק.

אם הגיר יחסית תקין, לא הייתי ממליץ לך להחליף את שמן הגיר (ואני יודע שיש הרבה כאן שחולקים עלי) כי גיר אוטומטי עובד על לחץ שמן, והשמן שלך לא חדש, ואחרי שתחליף יתכן שתהיה לך בעיה של לחץ שמן בגיר שישפיע על תפקוד הגיר.. היו מקרים מעולם... ולכן אם אתה לא מתכוון להחזיק את הרכב לעוד הרבה זמן לא הייתי נוגע בזה.

באשר לדסקיות, האם התכוונתה לדיסקים של הבלמים? גם זה מחליפים לפי הוראות היצרן או לפי הצורך.

פורסם

תודה רבה על התגובה,

אני לא יודע מה הוראות היצרן כי אין לי ספר רכב ולכן אני שואל

בנוגע לחוטי ההצתה, האם מוסכניק יכול לבדוק אותם בלי לפרק חצי מהאוטו? זה פשוט לבדוק אותם?

ובקשר לשמן גיר, תודה רבה על התגובה, כנראה שאני לא אחליף אותו :)

פורסם

חוטי הצתה לא בעיה להחליף, מדובר בערך על 5-10 דקות עבודה.

פשוט שולף את הישן ומחבר את החדש.

זה גם פריט לא כ"כ יקר, בערך 100 ש"ח, ולכן אם יש לך חשד שהם לקראת סוף חייהם אל תשבור את הראש ופשוט תחליף.

פורסם
החלף שמן גיר , אבל השתמש בשמן איכותי .

תודה על התגובה,

יש לך איזה חוות דעת על מצב השמן ע"פי התמונה שהעלתי?

לפי הטבלה שהעלת רשום כי אני צריך לבצע החלפת נוזל בלמים כל 40 אלף ק"מ. כרגע אני על 89, האם זה קריטי?

ושאלה נוספת, רשום שם שכל 60 אלף ק"מ צריך להחליף צינור של השמן גיר, מה זה הצינור הזה והאם באמת יש צורך להחליפו?

פורסם

קשה לי לחוות דעה על שמן הגיר לפי התמונה .

בצע החלפה חלקית של השמן ותחוש שיפור .

לגבי שאר הדברים זה תלוי בך .

אני באופן אישי לא נוגע בדברים שעובדים ולא מקולקלים .

• תוכן חדש...