Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Reminds me of the story about the people who wanted to move to a new house because the light bulb in the toilet wasn't working.

Am I the only person that thinks that the best way forward is to loose this 7-9 rule? People burst out laughing when I tell them such a rule exists in Israel.

If the majority think its good and that it should stay that way then fine by me. but perhaps the story is different.

In UK some historic vehicles are not aloud to be used for commuting to the work place but this is an INSURANCE condition. Other vehicles are permitted for commuting to the workplace. Couldn't this be a better solution?

אתה צודק לחלוטין ויש לא מעט אנשים שמסכימים איתנו. אבל קיים חשש בקרב המון חברי מועדון החמש ש-"שיחה" על הנושא "תעורר גלים" ותגרום לביטול התקנות הקיימות. לצערי הגישה ה-"חוששת" היא זאת שמיושמת על ידי הנהלת המועדון.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

והגישה הזו מוצדקת לחלוטין.

מכסת השתדלנות של אספני הרכב הקלאסי בארץ קטנה למדי, וחבל "לבזבז" אותה על תקנות שיועילו למתי מעט.

וגם אם ישנו את אתקנות, זה לא יחול על מכוניות אספנות מיובאות או כאלו שצברו חובות באגרות רישוי.

בקצרה, חבל על הטירחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
והגישה הזו מוצדקת לחלוטין.

מכסת השתדלנות של אספני הרכב הקלאסי בארץ קטנה למדי, וחבל "לבזבז" אותה על תקנות שיועילו למתי מעט.

וגם אם ישנו את אתקנות, זה לא יחול על מכוניות אספנות מיובאות או כאלו שצברו חובות באגרות רישוי.

בקצרה, חבל על הטירחה.

למה שלא יחול על רכבי אספנות מיובאים ?

ולמה גם על כאלו שצברו חובות ? אם אני רוצה לשלם את החובות על מנת להחזיר את הגלגל אחורה מה שלא יכולתי לפני כמה שנים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אתה צודק לחלוטין ויש לא מעט אנשים שמסכימים איתנו. אבל קיים חשש בקרב המון חברי מועדון החמש ש-"שיחה" על הנושא "תעורר גלים" ותגרום לביטול התקנות הקיימות. לצערי הגישה ה-"חוששת" היא זאת שמיושמת על ידי הנהלת המועדון.

אולי בגלל זה ב-4 פעמים שהעלתי שוב ושוב בחודש החולף שאלת נושא בנוסח:

"מה ההיגיון המקצועי שרכב בין 29 שנים שלא היה לו טסט שנתיים וחצי כן צריך מכון בדיקה, ואילו רכב בין 30 שנים שלא

היה לו רישוי 29 שנים לא צריך מכון בדיקה?"

פורסם
למה שלא יחול על רכבי אספנות מיובאים ?

ולמה גם על כאלו שצברו חובות ? אם אני רוצה לשלם את החובות על מנת להחזיר את הגלגל אחורה מה שלא יכולתי לפני כמה שנים.

רכבי אספנות בני למעלה מ 30 שנה מיובאים לארץ לצורכי תחביב, והמייבא מביא בחשבון את מגבלות החוק שחלות על רכב בסטטוס "אספנות".

מדובר במכוניות ישנות, מזהמות ולא בטוחות, וכל זמן שהן מיועדות לקיום תחביב, הכל טוב.

לא בתור תחבורה יום יומית.

מתי מעטים ישלמו עשרות אלפי שקלים בכדי להחזיר סוסיתא למעמד רגיל, למשל, וחבל על הטירחה בתיקון חוק שישרת מעט מאד אנשים, אם בכלל.

פורסם
חבל על הטרחה בתיקון חוק שישרת מעט מאד אנשים, אם בכלל.

למה אתה "קובע" שזאת טרחה ? כי אותך אישית זה לא מעניין ? אבל זה מעניין אחרים, עבורם זה צורך נדרש וממש לא טרחה

יש הרבה "טרחה" בתחום האספנות - כל שיפוץ, כל החזרה לכביש, כל חיפוש אחר חלף, כל יבוא רכב ... הכל טרחה ובוודאי שמבחינת עלות/תועלת זה ממש "לא שווה את זה" ....

ובכל זאת יש מלא אנשים ש-"טורחים" להנאתם כל הזמן ... אז יש אחרים שנהנים מהנסיעה ברכבים מיוחדים אלו, הם לא רוצים "לאסוף" אותם, הם לא מעוניינים בפסלים קינטיים, הם לא מעוניינים בעבודת ידיים, הם מעוניינים בנהיגה ונסיעה ברכב ייחודי...

יש כאלו בכל העולם וגם בארץ . עבורם התקנות הקיימות כיום הם "טרחה" מיותרת :(

פורסם

חבל על הטירחה כי השינוי בחוק ישרת מעט מאד אנשים.

בפעם המאה - מכסת השתדלנות של אספני הרכב במשרד התחבורה אינה גדולה, ולעיתים עדיף להיות חכמים ולהסתפק במה שהושג, ולא לרצות להפוך את הטוב מאד למעולה.

מזכיר במשהו את סיפור הדייג ודג הזהב.

מי שמייבא רכב אספנות יודע שהיא תישאר לעולמים בסטטוס הזה, וכנ"ל מי שקונה רכב אספנות כיד שנייה.

ואם מישהו סבור שיושבים במשרד התחבורה מטומטמים שיאשרו חזרה לסטטוס רכב מיושן מכונית שצברה חובות אגרת רישוי של אלפי שקלים - טועה.

פורסם

אולי כדי לחזור לדיון שנוהל לפני 3 שנים על מהות רכב בן 25 - האם הוא קלאסי או אספני.

רק בארץ יש קביעה גורפת שמדובר על "אספנות" - למה לא לראות כמו בכל שאר העולם קודם את המושג "קלאסי" כמוביל דרך ובו תת נושא "אספנות"

פורסם

SLS כתב:

להלן הגרסה שצונזרה ע"י מנהל בפורם-

"מה ההיגיון המקצועי שרכב בין 29 שנים שלא היה לו טסט שנתיים וחצי כן צריך מכון בדיקה, ואילו רכב בין 30 שנים שלא

להלן הגרסה המקורית שפרסמתי-

פורסם

אז לא ממש הבנתי, אפשר או לא?

אני כרגע משתמש ברכב מודל 82 לנסיעות יום יומיות (עם גיר רגיל, ללא מזגן, הגה כוח וכו')

לא מזמן חשבתי לקנות רכב "מודרני" ולהפוך את הרכב שלי לאספנות, אבל אני לא עושה כי אני מפחד שאני לא יוכל לעמוד באחזקה של שני מכוניות, ואז אני יצטרך למכור את הרכב המודרני ולחזור לרכב הישן, אבל הבעיה שאני מפחד שאני לא יוכל להחזיר אותו לסטטוס רגיל

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אולי כדי לחזור לדיון שנוהל לפני 3 שנים על מהות רכב בן 25 - האם הוא קלאסי או אספני.

רק בארץ יש קביעה גורפת שמדובר על "אספנות" - למה לא לראות כמו בכל שאר העולם קודם את המושג "קלאסי" כמוביל דרך ובו תת נושא "אספנות"

בלי להכנס לויכוח (שאין לי דיעה בו) הקביעה שלך גורפת מעט. במדינות ארה"ב יש נוסחים שונים והרוב הוא Collectible שתורגם כאן לאספנות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

פעם פורסם כאן בפורום הרקע ה"הסטורי " לתקנה\ מגבלה 7-9.

ה"תקנה " לא נאכפת ומקויימת באופן וולנטרי על ידי חלק מהאספנים.

מזה שנתיים חל "מהפך " הק"מ המופיע בספידומטר נרשם בטסט השנתי.

לדעתי רוב הציבור כמו גם משרד התחבורה יעדיפו מגבלת ק"מ שנתית במקום המגבלה שהיום נראית קצת ארכאית 7-9.

ׁ( נאמר: אם לוי יצחק אומר שהממוצע בישראל זה 25000 קמ ואספנות משלם רבע אגרה- יוגבל ל6000 קמ בשנה )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

התקנה כלל אינה ארכאית, ויחסית למדינות רבות אחרות מצבנו טוב בהחלט.

רישום הק"מ במד האוץ משאיר פתח לזיופים, שלא לדבר על רבים שינתקו את כבל מד האוץ..

איסור הנסיעה בין 7 ל 9 בבוקר הינו חוק ככל חוק אחד, ומי שרוצה להפוך לעבריין - בעייה שלו.

פורסם

כמה פעמים צריך להגיד לך - אין הגיון. ככה מישהו החליט וזהו.

ריד מיי ליפסטיק - אין הגיון, ניצחת! אתה צודק! אין הגיון! בואו נשלח כולנו מכתב למשרד התחבורה ונגיד להם שאין בזה הגיון, נעמוד כולנו עם הרכבם מול מכון התקנים ונדרוש בדיקת מעבדה....

אבל עד אז תשב ותשתוק כי בינתיים זה עובד לטובתך - ויאללה תשחרר אותנו מחיפושי ההגיון שלך. לפחות מחיפושי ההגיון הפומביים.

* מתנצל בפני חברי ומנהלי הפורום אם אני נשמע קצת בוטה - זוהי לא דרכי, אבל לפעמים יש עניינים שפשוט זוהי הדרך לענות עליהם.ֿ

אורן

פורסם
פעם פורסם כאן בפורום הרקע ה"הסטורי " לתקנה\ מגבלה 7-9.

ה"תקנה " לא נאכפת ומקויימת באופן וולנטרי על ידי חלק מהאספנים.

מזה שנתיים חל "מהפך " הק"מ המופיע בספידומטר נרשם בטסט השנתי.

לדעתי רוב הציבור כמו גם משרד התחבורה יעדיפו מגבלת ק"מ שנתית במקום המגבלה שהיום נראית קצת ארכאית 7-9.

ׁ( נאמר: אם לוי יצחק אומר שהממוצע בישראל זה 25000 קמ ואספנות משלם רבע אגרה- יוגבל ל6000 קמ בשנה )

מה זה הרעיונות ההזויים האלו ?

אני אוהב לטייל עם האוטו כל סופ"ש. זה כיף שלי, ואני אוהב לנסוע איתו רחוק, מה פתאום שיגבילו אותנו?

המגבלה של 7-9 היא הגיונית וסבירה, כולם יודעים שאני לא מעריץ גדול של דרך ההתנהלות של מועדון החמש אבל במקרה הזה אני מסכים איתם לגמרי, קיבלנו תקנות עם הרבה צ'ופרים ועז אחת קטנה. בואו לא נעיר דובים ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...