Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רשום במפרט שגם G05 וגם G48 מתאימים לרכבים של מרצדס. לעומת זאת יש כאן את מר טוסטוס שמחפש G48. שלא תהיה כאן טעות חלילה שמישהו יבין שאם החברה מאשרת גם G05 וגם G48 אז זאת אומרת שהG05 יתפקד כמו G48 במנועי BMW. זה מפרט אחר וזה מפרט אחר.

או שאני טועה ו G05 יתפקד באותה צורה כמו G48?

כנראה ש G05 זה איזה מותג פנימי של ZEREX, נוזל קירור של מרצדס מבוסס בוודאות על G48 לפי המסמך הבא ומחירו סביר בהחלט.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1) אני מתל אביב ואם אני קונה מיניב את הנוזל, אז אני חייב משלוח שזה עוד איזה 50 ש"ח.

2) הרבה פעמים המוצרים של יניב הם מוצרים בגיליים מתקדמים. כמו פילטר אוויר שקניתי ממנו והיה מיוצר ב2005 או כריות בולמי זעזויים שגם הם היו מ2006.

1.אני יכול להביא לך במפגש מועדון הבא (אלא אם תבריז כמו באחרון :roll: )

2.יתקנו אותי המומחים, אבל אני לא חושב שלאנטיפריז יש פג תוקף.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

וואלה ערן תודה רבה:-P אני אעדכן אותך כאשר יתפרסמו הפרטים על המפגש הבא:beerchug:

פורסם

בכיף :-P

אני באמת אדבר עם דני מחר על לארגן משהו :twisted:

פורסם
כנראה ש G05 זה איזה מותג פנימי של ZEREX, נוזל קירור של מרצדס מבוסס בוודאות על G48 לפי המסמך הבא ומחירו סביר בהחלט.

אני מתנצל על אי ההבנה שלי. אני לא מבין איך הסקת שZEREX G-05 הוא בעצם G48 של החברה שהבאת בלינק? מה הקשר בין G05 של חברה X לבין G48 של חברה Y?

אז הבנתי שבלניק שהביאו של מרצדס אז הם מאשרים גם G05 וגם G48 אבל אין להסיק כלל וכלל שהם אותו אחד. זה כמו שיגידו שלרכב מסוים מתאים גם דלק 95 וגם דלק 98. אז בגלל ששני הדלקים מתאמים זאת אומרת ששניהם אותו הדבר?

הדבר היחדי שאפשר לומר הוא שמרדצס מבחינתה מאשרת גם G05 וגם G48. אם יש לך אחד מהם אז אחלה אבל עדיין הם מפרטים שונים.

הלא כך?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

BASF היא החברה העולמית, שאחריית על הנוסחה של הG48. באתר שלהם רשום שהG48 עונה לתקן של MB 325.0. וגם לתקן BMW N 600 69.0

עשיתי קצת שיעורי בית ואכן G48 וG05 הם לא זהים אך הם מאוד דומים וגם BMW וגם מרצדס מאשרים שימוש ב G05.

אז לאחר המחקרים והחיפושים ניתן לומר שה G48 וG05 מאוד דומים (מכילים סיליקטים) וניתן לערבב בינהם.

פורסם

טוב קניתי לבסוף נוזל קירור מרוכז בצובר של 5L של מרצדס, תקן 325.0 בעלות של 240 ש"ח.

20130111_190519.jpg

פורסם

אני גונב לך את הסמלים מהאוטו במפגש הבא :snipersmi

:wink:

פורסם

לסיכום, הבנו שמכוניות מרצדס וBMW משתמשות בתקן 325. הבנו שנוזלים G05 ו G48 עונים על המפרט הזה. מכאן ניתן להבין שהנוזל במיכל שקנית מתאים למפרט 325.

לא ניתן להסיק כלל וכלל שמדובר בנוזל G48 וגם לא ב G05 אלא בנוזל שמתאים למפרט 325.

לא ניתן להסיק שהמיכל מכיל נוזל G48 ולא ניתן גם לשלול את זה. האם אפשר לומר לאדם שצריך בפירוש G48 שיקנה את המיכל הזה של מרצדס?

האם נכון עד כאן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

באתר BASF שהיא החברת OEM לייצור נוזלי קירור, רשום על הG48 שהוא Officially approved for BMW&MB. בנוסף מצויין שהצבע של הנוזל G48 המקורי הוא כחלחל. על G05 הרשמי רשום שהוא בצבע צהוב ועומד בספפיסיקציות של MB 325, אך לא רשום עליו שהוא הרשמי.

מכאן אני מניח שהנוזל שקניתי הוא אותו נוזל G48, שמשווק תחת המותג של מרצדס/ ב.מ.וו.

אני לא מניח שתמצא שום אישור רשמי של MB או BMW שהנוזל קירור שלהם הוא G48 מכיוון שאז כולם יקנו את הG48 של BASF ולא של המותג שלהם.

אני אתן לך עוד דוגמא, היצרן OEM של הגלגלות של BMW הוא INA, אפילו רשום ככה ממש בקטן על הגלגלת. אך בחיים BMW לא יתנו לך גושפנקה לקנות INA במקום גלגלת תחת המותג שלהם.

ואכן לBMW יש תקן עצמאי משלהם שגם הוא מופיעה באישרוים הרשימיים של G48.

פורסם

זה לא כ"כ מסובך,

יש מפרט מרצדס-בנץ 325.0, ויש מפרט ב.מ.וו N 600 69.0

יש נוזל G05, ויש נוזל G48 - נוזלים שונים בהרכביהם אך עונים על מפרטים זהים של יצרניות רכב.

החברה המקורית המייצרת של הנוזלים היא GLYSANTIN שהיא חברת בת של BASF - חברה גדולה לייצור כימיקלים.

יש עוד מותגים הנושאים את השמות הנ"ל (G05, G 48 ) דוגמת חברת Valvoline,Motorex וכו'.

• תוכן חדש...