Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

שנים אני עוקב אחרי הפורום ולקראת רכישת רכב לאשה הגיע הזמן להרשם ולהתייעץ אתכם.

בחיפוש שערכתי בהודעות הפורום ראיתי שהדעות בנושא החלפות מנוע חלוקות, לכן אבקש להתייעץ עמכם ספציפית.

היום ראיתי יונדאי אקסנט, 1600 סמ"ק, שנת 2007, יד שניה (יד ראשונה ליסינג) עם 105,000 ק"מ על השעון, שייכת לזוג צעיר.

לפני כחודשיים לאחר ש"אשתו שמעה רעשים" הם גילו שיש צורך להחליף מנוע.

הם הציגו בפני מסמך רשמי שמעיד שהוחלף מנוע לפני כחודשיים. לא מדובר במנוע מייבוא, אלא במוסך נאמר להם שהמנוע הורד מרכב זהה שנת 2011 שהושבת ובמסמך מופיע גם מספר רישוי הרכב ממנו הורד המנוע. סיומת מספר הרישוי היא 72, אך לא מצויינת שנת ייצור הרכב.

מעבר לשריטות קלות והרכה ספריי סיליקון על הצמיגים לא ראיתי משהו מיוחד שקופץ לעין.

הם מבקשים 29,000 ש"ח ומגלים גמישות נוספת במחיר (כבר הזמינו לעצמם רכב חדש גדול יותר מהחברה).

הדילמה שלי נוגעת למנוע, שכן גם להם אין כל כך מושג מה מצבו וכמה ק"מ עבר. מצד שני, המחיר נשמע לי יחסית זול, כך שגם אם אני אצטרך להחליף מנוע עוד תקופה כלשהי זה לא יהיה כזה נורא. (שהרי אם ארצה "ללכת על בטוח" ואקנה רכב זהה מאדם פרטי עם "מנוע מקורי" בין כה אשלם 6-7 אלף שקל יותר - סכום הזהה לעלות החלפת מנוע).

מה דעתכם בנוגע לעסקה, שווה לקחת לבדיקה?

פורסם

אני נוסע על רכב עם מנוע מוחלף (אוונסיס 2006) רק שהמנוע שלי הוחלף במנוע חדש ע"י טויוטה עצמם והוטבע ברשיון ע"י משרד התחבורה.

הרכב נוסע נהדר ואני מרוצה מהקניה - בעקרון זה אמור להעלות את ערך הרכב אבל זה תמיד משחק ההפך ואני הצלחתי להוריד 15K מהמחיר שלו (גם היה רכב ליסינג וכן, גם עבר תאונה בצד ימין שהובילה להחלפת דלת)

יישור הקו המכאני שלי עם הרכב הסתכם ב5K שקלים וזה כלל צמיגים, כוון פרונט והחלפת אטם אגזוז, טיפול ומצבר.

תיקח את הרכב לבדיקה ותראה עם הדחיסה של המנוע טובה - אם כן ושאר הדברים עוברים שקט - לא רואה סיבה למה לא לרכוש אותו.

תיקח בחשבון שקנית בזול וכך גם תמכור אותו.

מעבר לזה - צמיגים מופצצים בסיליקון זה או נסיון נואש למכור את הרכב או צמיגים גמורים שמנסים להסתיר - אולי במקום להוריד במחיר תדרוש ממנו להחליף לרביעיית צמיגים טובה על חשבונו - לשיקולכם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מבין שאתה אומר ש6-7 אלף שקל תעלה לך אחת כזאת פרטית, אבל האם אתה יודע אם עשו לו מנוע במוסך מורשה? בחברה? גם אם הרכיבו מנוע טוב ועשו עבודה זבל, אז צפויות לכם לא מעט בעיות עם הרכב.

העצבים של להתעסק עם רכב שאולי משאבת המים שלו לא יושבת טוב(סתם דוגמא), רצועות מרעישות וכל מיני מרעין בישין של מנוע שלא הורכב באופן מקצועי, לדעתי לא שווים אפילו 10 אלף ש"ח. חשבת כמה עולה לך כל יום עבודה שאתה הולך למוסך? לחשמלאי? ממתין לגרר? שב באיילון תקוע בחמישים מעלות בפאקינג שמש, כולך נוטף מים ומקלל את היום שחשבת לחסוך 5000 שקל. שווה?

בשוק של היום 30 אלף שקל מזכיר יותר מחיר של אקסנט יד ראשונה פרטית עם ק"מ כזה, אין צורך להיכנס להרפתקאות.

לדעתי עדיף להתאזר בסבלנות ולחכות לרכב מתאים, אול לחלופין לחפש לאנסר שזה הרבה יותר מכונית במחרים האלו. אם יש אישור של החלפה במורשה או בחברה עם תעוד מלא של מקוריות המנוע אז זו כבר מנגינה אחרת.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מסכים לגבי מיצובישי

אבל לגבי השאר - בשביל זה יש מכוני בדיקה ומוסכים מורשים - אם הרכיבו את המנוע לא טוב, זה משהו שיראו בבדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים לגבי מיצובישי

אבל לגבי השאר - בשביל זה יש מכוני בדיקה ומוסכים מורשים - אם הרכיבו את המנוע לא טוב, זה משהו שיראו בבדיקה.

זאת באמת נקודה שמעניינת אותי.

קראתי כאן, שאם החליפו מנוע ומאז הרכב עבר כמה אלפי קילומטרים בלי בעיות, אז זה מעיד שההרכבה בוצעה בצורה טובה ושכל החלקים במקום.

אבל אם הוא עבר מספר מועט של קילומטרים? בכל זאת מדובר בחודשיים בלבד של נסיעה עירונית. האם הרכבה לא נכונה תתגלה בבדיקה?

גם אם הבדיקה תעלה שהמנוע, הגיר וכו' תקינים, הרי כמו שכתב ST12345, ייתכן שהרכבה עצמה לא יושבת טוב.

פורסם

אם משהו הורכב לא נכון - המנוע או חלקים בתא המנוע יקרקשו לך ואף ינזקו מאוד מהר.

אתה יכול לגשת עם הרכב למוסך מרכזי ולבקש מהם לבדוק שאין ברגים או חלקים חשובים משוחררים ליתר בטחון.

תשמע - זו מכונה בסופו של דבר, ערימת מתכת

ישנן תקלות, זה קורה.

ידידה טובה שלי, בילדותינו - רכשה את הפיאסטה של אחותה ועשתה איתה נסיעת "שטח" קטנה - חולות של ל"ג בעומר :wink:

הקרטר כנראה חטף מכה והאטם השתחרר... עד שהיא הגיעה למוסך המנוע נתקע(נתפס).

המנוע הוחלף במנוע צעיר יחסית והרכב נסע כמו חדש.

זה קורה.

Pioneer TS-X150

פורסם

הייתה לי אימפרזה 2003 עם מנוע מוחלף שנסעה כמו בובה (עד כמה שאימפרזה 1.6 יכולה), הוחלף במוסך סובארו והיו לי את כל האישורים.

לעומת זאת חבר שלי שעשה מנוע למגאן במוסך כללי, אכל מרורים ובזמנו מכר אותה בחמשת אלפים ש"ח (מחירון עשרים ומשהו) אחרי שכבר המוסך הוציא את נשמתו בכסף ותיקונים והיא נקנתה באיזור ה40000 (המגאן משנתונים ראשונים)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

רכב אף פעם לא יחזור למצבו המקורי אפילו אחריי החלפת צמיג , תמיד ישאירו סימן או ישכחו איזה בורג.

שווה עוד הורדה במחיר.

פורסם

אולי מספיק עם הבולשיט?

לפי מה שאתה כותב רכב שעבר שיפורי מנוע צריך להמכר במחיר שלילי בזמן שמדובר במכונה משודרגת (אם עשו את זה נכון) ומשומנת היטב.

בסה"כ מכונה - עשו נכון? הכל טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם
תיקח את הרכב לבדיקה אם הכל בסדר אין ענייןם בזה שהחליפו מנוע

תודה רבה, זה מה שאעשה, אעדכן בהמשך.

פורסם

קח לבדיקה, לא לפני שתוריד את המחיר לסביבות 25K וסע לשלום...סה"כ רכב בן 6 בגרושים.

עוד 3-4 שנים תמכור את הרכב ב-10K ואז גם אף אחד לא יידע שהוחלף מנוע וזה לא יעניין אף אחד.

• תוכן חדש...