Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מצבר שנפ (מסדרת סילבר קלציום)משנת 2009 ברכבי- גרנדה רובוטית.

לפני כשנתיים אזעקה פועלת גמרה אותו ובבוקר אי אפשר היה אפילו לינעול דלתות, הוזמן עזרה ראשונה משגריר והם הניעו לי ובדקו שהמצבר בסדר ווהא ניטען והכל טוב.

בשנה האחרונה יש לי את ההתראה המעצבנת של :בדוק הגה כוח" בכל הדלקה של הרכב(סיבוב מפתח בסוויץ לפני התנעה מקפיץ ההודעה וגם לאחריה). ההזהרה נעלמת לאחר סיבוב קטן של ההגה ואין בעיה בנסיעה.

מידי פעם לאחר ההתנעה שמלווה בהתראה ההגע לא ממורכז וקצת מושך שמאלה (כ5 מעלות). לאחר דקה נסיעה הוא חוזר למרכז ולמצב הרגיל.

משום מה יש לי הרגשה שלמצבר יש צד בעניין כי בדקתי אותו הבוקר, לפני ההתנעה ולפני פתיחת דלת הנהג שמפעילה משאבה חשמלית של הגיר(לחץ של 50 באר) הוולטמטר מראה על 12.2V ולאחר פתיחת דלת הנהג שהמשאבה מופעלת המתח יורד ל11.8~11.9 ולאט מטטפס ל12V. ברגע זה סיבוב הסוויץ ונפילה שוב ל11.9 גורם לנורת התראה של בעיה בהגה החשמלי.

לכן אני חושב שהמתח הנמוך של המצבר הוא גם גורם לתקלה- יש איזכור דומה בפורומים בחו"ל- מה דעתכם?

מה המתח של מצבר חדש במצב מנוחה? מעל 12.2? והאם בעומס קטן הוא אמור לרדת מתחת ל12V? (הפעלת משאבת גיר)

חשוב לציין שאין שום קושי בהתנעה- פחות משניה מהמנוע מונע.

ועוד דבר- לאחר נסיעה וכיבוי המנוע- נימדד מתח מצבר של 12.5~12.6 וולט ובמצב זה אין את הבעיה ולא מופיעה שום התראה לפני ההתנעה- זו הסיבה שאני חושד במתח הנמוך כגורם לבעיה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בכדי לבדוק בוודאות את תקינות המצבר עלייך לבצע 2 בדיקות.

1. לאחר שהרכב היה במנוחה של שעה לפחות לנתק את כבל המינוס מהמצבר ולבדוק את המתח על קטבי המצבר- מתח של 12.5-12.7 הינו מתח תקין.

2. לבדוק את מתח קטבי המצבר בזמן ההתנעה- מתח תקין עבור מצבר של 60 אמפר הינו מעל 9.5 וולט.

ירידת מתח קטבי המצבר מתחת לסף מסויים בהחלט עלולה לגרום להדלקות מנורת הגה כוח חשמלי.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, אעשה זאת ברגע שאביא סוללת גיבוי מחבר,

ודבר אחרון- האם ידוע לך מהו הזרם הטעינה המקסימאלי ברכב מודרני בעל מצבר של 52AH?

אני חושב על ליבנות מצבר מבוסס LIFEPO4, וחשוב לי לדעת לאיזה זרם טעינה לתכנן אותו (15,30,45 AH).

בימקום ליזרוק כ450 שקל על מצבר חומצה של 13KG - אני יכול להחליף במצבר מיתקדם שישקול בין 2~4 ק"ג בעל אורך חיים של כ7 שנים(2000+ מחזורים).

זרם התנעה: 225 ל15AH ועד ל675 ל45AH.

תודה מראש!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זרם הטעינה תלוי בין היתר במתח קטבי המצבר לכן זרם הטעינה עשוי להשתנות מאמפרים בודדים לכמה עשרות אמפר למשך זמן קצר.

אלטרנטור שומר על מתח מוצא קבוע והזרם נקבע על-ידי הצרכן קרי המצבר.

האלטרנטור לא מתאים לטעינת מצברי LIFEPO4 ואני לא בטוח שהמצברים האלה בטוחים לשימוש בתא המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

לאחר בדיקה ישנם כיום במצברים מבוססי LIFEPO4 באריזה מתאימה, הם בטוחים לפחות כמו מצברי החומצה הרגילים ללא חשש מהיתלקחות/פיצוץ וכו'.

למערך של 4 תאים טווח המתחים הינו :8V~15V וטמפ' עבודה של התא הבודד הינו עד 50~55 מעלות (לפני הבידוד של המארז מחום תא המנוע).

מבחינת המתחים אין בעיית טעינה מהאלטרנטור, רק צריך להתאים את גודל המערך לזרם טעינה המקסימאלי של האלטרנטור שלא יפגע באורך החיים של הסוללה.

לכן אני כניראה אלך בכיוון של 4S2P - משמע: 12.8V 30AH.

הנושא לא סגור- אך אני כניראה חייב להיפטר מהשנפ ה***. המכוניות המודרניות כיום מאוד בררניות באיכות וגיל המצבר עקב כל החיישנים הרבים.

פורסם

טוב, לקחתי מאחי מטען חכם בעל תוכנית טעינה של מצברים-PB.

הוא יכול לתת עד כ5 אמפר ל6 תאים. אני בכל זאת מעדיף ליטעון ב1/20C לטעינה הטובה ביותר.

בנוסף לקחתי סוללת ליפו 3S -12.4V במצב טעון שאחבר בתור סוללת גיבוי למחשב הרכב וההזעקה- לכמה זמן היא אמורה להספיק בתור גיבוי? הקיבולת 2.2AH.

המטען המדהים הזה אפילו הצליח להחיות מצבר חומצה 12V7AH שהיה מת כבר מס' שנים!!! -מתח נמוך מ2V בוולטמטר!!

עכשיו הוא ניטען כמו גדול ומצליח לעמוד בהפעלת מנועים וכו'.

• תוכן חדש...