Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון להחליף את הרכב שלי (פולו 16v 2001 ידנית) ששירת אותי (די) נאמנה ב-4.5 שנים האחרונות,

ויש לי תקציב של עד 80000 ש"ח..

חשבתי לרכוש את ההונדה סיוויק 5 דלתות, משנים 2008-2009

אני מאוד אוהב את הרכב הנ"ל מבחינת העיצוב והמנוע אבל אני מתלבט משום ש:

1. גיר ידני נדיר מאוד למצוא.

2. קראתי לא מעט על הגיר הרובוטי שהוא אינו נוח ובעייתי

3. הגיר האוטומט קיים רק מדגמי 2009 ואלו כבר מגיעים לסכומים של כמעט 90000 ש"ח...

לכן חשבתי אולי ללכת על מאזדה 3 האצ'בק (1.6/2.0)או מיצובישי לנסר ספורטבק.

בסכום של 80000 ניתן למצוא דגם 2009 שמור ואולי אפילו יישאר עודף

לכן יש לי 3 שאלות למעשה:

1. האם הגיר הרובוטי הוא אכן כזה נורא, מעניין אותי דווקא אלו שיש ברשותם את הרכב הנ"ל (ראיתי שקיים שרשור אחד או שניים

בנושא אך הם ישנים וחסר בהם הרבה מידע..)

2. מה דעתכם על 2 הרכבים האחרים (המאזדה והמיצובישי) , עליי לציין שאני מחפש בראש ובראשונה אמינות ובטיחות אבל נושאים

כמו הנאה מנהיגה וחסכון בדלק חשובים גם הם, לכן נהגתי עד עתה לנהוג בידני ואני עדיין לא כ"כ מתלהב מהתיבה האוטומטית.

3. האם קיימים לדעתכם רכבים אחרים בסגמנט שיכולים להיות אלטרנטיבה ראויה למה שאני מחפש.

תודה ושבת שלום.

פורסם

שלום AdirR,

הגיר הרובוטי בכלל, וזה של הונדה בפרט, אינו נורא בכלל. באופן כללי, מדובר בגיר שתורם רבות לחיסכון בדלק כך שאם נושא צריכת הדלק חשוב לך אזי מדובר ביתרון ולא בחיסרון. למיצובישי לאנסר ספורטבק יש גיר אוטומטי רציף שגם הוא תורם לשיפור צריכת הדלק כך שבסופו של דבר צריכת הדלק שלה נמוכה בהשוואה לנפח המנוע ולמידות הרכב. המאזדה 3 היא מכונית נהדרת ומבוקשת (במיוחד בדגם ה-5 דלתות) אבל מבין הדגמים שציינת היא הפחות חסכונית בדלק, במיוחד בדגם ה-2 ליטר, ואם מדובר בשיקול מכריע עבורך כדאי שתיקח זאת בחשבון.

לצערך הרב בשנים האלו כמעט ולא שווקו בארץ מכוניות משפחתיות עם תיבת הילוכים ידנית. קיימים בשוק מספר קטן של רכבי יונדאי i30 ידניים מהדור הקודם, שהגיעו עם מנוע 1.4 ליטר חסכוני במיוחד אבל כמובן שאין מה להשוות אותו מבחינת ביצועים להונדה או למאזדה. יש גם דגמים מעטים של סובארו B3 ידנית עם מנוע 2 ליטר, מכונית איכותית מאוד עם מערכת הנעה כפולה שתורמת לאחיזת הכביש.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

תודה רבה מיטל על התשובה המקיפה,

לגבי חסכון בדלק וביצועים אני יודע באמת שאלו הצדדים החזקים בגיר הרובוטי של הונדה

השאלה שלי היא יותר לגבי האמינות והנוחות שלה,

שמעתי מקרים על "בעיטות" מהתיבה או רעידות בזמן עצירה,

האם הדברים הללו נפוצים ומשמעותיים או שלא.

תודה

• תוכן חדש...