Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי דייהטסו שרייד שנת 1997, 16 שסתומים.

בימים האחרונים המנוע עובד על סל"ד נמוך מאד (כ 500), והמנוע נכבה לעיתים ברמזור. בעבר סיבבתי את כפתור הסל"ד (שמתחת למכסה המנוע) למינימום, כי הסל"ד היה גבוה מאד (כ 2,000), ורק בנקודה הכי נמוכה של הבורג - הצלחתי להגיע ל כ 700-800 סל"ד. בעיה זו של סל"ד לא יציב - הנה די מוכרת ברכב זה עבורי.

היום, לווה תהליך זה של סל"ד נמוך באי אספקת אויר קר במזגן במצב ECON (חסכוני) - גם מחוץ לעיר. במצב הרגיל של המזגן - הוא עובד.

אני מניח שבעיית המזגן קשורה לבעיית הסל"ד, כי כאשר חום המנוע ברכב עולה (היתה לי בעיית חימום של מים, עד שהחלפתי רדיאטור לפני חודש) - המזגן לא היה מקרר.

בקיצור - מה יכול להיות שורש הבעיה? בעיית מזגן / מנוע / רדיאטור?

תודה.

פורסם

שלום,

מאין להתחיל את הבדיקה? האם בעיית מזגן? בעית חום (מחוג חום מנוע מצביע באמצע - תחום נורמלי) או בעית מנוע?

תודה!

פורסם

בדוק אם לא חסר לך מי קירור ברדיאטור ובמיכל העיבוי.

בדוק האם המדחס וגם מאוורר המעבה מופעלים כאשר אתה מדליק מזגן על ECO או רגיל.

האם במצב מזגן רגיל (A/C) הקירור עובד טוב בכל מצב?

הרכב גיר רגיל או אוטומט?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

תודה:

מיכל העיבוי מלא עד חציו (במצב קר)

במצב ECON - המאוורר פועל. המדחס - לא נראה לי (איך אפשר לוודא זאת)? האם רואים / שומעים את המדחס פועל?

במצב A.C המזגן פועל מעולה - כל הזמן.

הרכב עם גיר רגיל.

איך אני ממשיך מכאן?

פורסם

במצב ECON - המאוורר פועל. המדחס - לא נראה לי (איך אפשר לוודא זאת)? האם רואים / שומעים את המדחס פועל?

איך אני ממשיך מכאן?

כשנכנס המדחס אפשר לחוש בעומס הנוסף על המנוע ובמידה ומרים הסל"ד ברכב תקין אז גם הסל"ד יעלה כאשר המדחס

ייכנס לפעולה. במידה והס"לד אינו עולה - אז ניתן לנסות לכוון.

בכל אופן ההבדל היחידי בין מצב הECON לרגיל הוא משך פעולת המדחס. במצב החסכוני המדחס נכנס לפרקי זמן קצרים ועושה הפסקות ארוכות.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

עדכון:

היום הסל"ד סרק עמד על 900 (לא נגעתי בסל"ד באופן ידני. כזכור - בתחילת השבוע הוא עמד על כ 400-500 בסרק)

הפעלתי מזגן במצב ECON ופתחתי מכסה מנוע: 2 המאווררים הצמודים לרדיאטור לא פעלו (אני מניח שאחד זה המאוורר של הרדיאטור והשני של המזגן. נכון?)

העברתי מזגן למצב AC (קירור מלא): שני המאווררים פעלו.

החזרתי למצב ECON: שני המאווררים הפסיקו.

בעיית מזגן? בעיית חיישן? בעיית מנוע?

תודה.

פורסם

הנורה במפסק נדלקת. בעבר - המפסק הזה עבד.

יש גם לקחת בחשבון שהסל"ד ירד בתחילת השבוע ל 500...

איך מדבגים את הבעיה? (על מנת לעזור למוסך לכוון אותו למקור הבעיה)

פורסם

היי, לדעתי בעיית הסל"ד ובעיית המיזוג אינן קשורות.

בעניין הסל"ד, אם הוא ממשיך להיות לא יציב אז תתחיל בלחפש צינורות וואקום קרועות/לא יושבות טוב- אם החיבור של הצינור יושב חלש מאד וזז בקלות אז תחזק עם אזיקון או חבק. אם לא תמצא אז כנראה הבעייה במשהו אחר.

כתבת שכשאתה מדליק מזגן על חסכוני אז המאוורר מעבה לא נכנס לפעולה, זו תקלה שבגללה לא יהיה קירור במצב ECON. תנסה לבדוק אם המדחס נכנס לעבודה בניגוד למאוורר.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

תודה: איפה אני מוצא את המדחס בדייהטסו שרייד?

איך הוא נראה?

האם יש לו מנוע פנימי שניתן לראותו (כמו מאוורר וכו') כדי שאוכל לדעת אם הוא עובד או לא?

פורסם

צירפתי לך תמונה,

אם הוא עובד אתה תשמע, גם הסל"ד אמור להשתנות. כמו כן אתה יכול לבדוק שכאשר הוא עובד אז הצינור העבה שיוצא ממנו (זה צינור קירור חוזר) מתקרר.

IMG_7070.jpg

If you live by the GUN

You die by the GUN

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אהלן,

ברשותי אותו הרכב. הסלד סרק אצלי גם כן מעט גבוה. אפשר לדעת היכן אני יכול לכוון אותו. סרק עם מנוע בטמפ עבודה סביב 1100

• תוכן חדש...