Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייל משוחרר כ-4 חודשים ועובד בעיבודים חקלאיים בחברה שאחד מבעליה הוא אבא שלי.

העבודה החקלאית נחשבת לעבודה המועדפת, אך כל הזמן אני שומע שעקב כך שאבי הוא המעסיק, לא אוכל לקבל את המענק שמגיע לי.

חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שום דבר שמצביע על בעייתיות בנושא.

מישהו יודע בוודאות איך זה הולך?

כיצד אוכל לברר?

אבירן.

פורסם

מהיכרות עם מישהו שדוד שלו הבעלים הישירים של עסק כלשהו שנחשב גם לעבודה מועדפת,

ושם הוא עבד, לא ראיתי שהייתה לו שום בעיה לקבל את המגיע לו,

אבל אם יש חוק או תקנה בנושא אני לא יודע.

so far so good so what

פורסם

עד כמה שאני זוכר קיים סעיף כזה בטופס הבקשה למענק.

עד כמה זה בעייתי? אני מניח שבמקרה כזה זה יתנן לשיקול הדעת של הביטוח הלאומי (סוג הקרבה וכו'..)

מעבר לכך, גם אני מכיר עובדים שקיבלו מענקים למרות קרבה משפחתית למעסיק, גם מדרגה ראשונה, אבל עדיף לבדוק יותר לעומק איך אפשר להימנע מבעיות במקרים כאלה.

פורסם

מצ"ב קישור לטפסים של ביטוח לאומי שיש למלא ואיתם ניגשים לביטוח לאומי לתבוע את המענק.

ישנו סעיף בטפסים שנוגע בעניין הקירבה המשפחתית.

תבחר מה שאתה רוצה לרשום בסעיף הזה, לא נראה לי שמישהו יבדוק את הנושא הזה בכלל.

http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/forms/Required_Work_Grant_forms/Documents/T1521.pdf

פורסם

כל עוד אתה עובד, ואינך מבעלי העסק ,תהיה זכאי למענק גם אם אביך הוא הבעל בית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תפקיד ההצהרה הוא למנוע רמאויות. אם אתה באמת עובד ויש לכך הוכחות (כרטיס נוכחות, אנשים שראו אותך שם, מסמכים שהוצאת וכו') אז אין העייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין שום בעיה עם זה רק תדאג שתיהיה אסמכתא של העברה בנקאית או משהו כזה שאכן קיבלת שכר, זה משהו שבודקים רק במקרים של קרבה משפחתית.

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

הייתי בסרט הזה ( עבדתי בנגרייה אצל אבי ) וביטוח לאומי פשוט שגעו לי ת'תחת חצי שנה בשביל המענק , הם רצו הצהרה מבעל העסק שעבדתי ,הוכחות של עבודות שעשיתי ואנשי קשר שמוכנים להעיד על זה שעבדתי באמת .

ובאמת עבדתי , הראתי לפקידה בביטוח לאומי בסוף בפלאפון תמונות של עבודות שעשיתי שם ( במחשבה לאחור היה קריעת תחת , אבל נהנתי מהעבודה ) אז הנה העצות של מי שהיה שם :

כל עוד אתה עובד, ואינך מבעלי העסק ,תהיה זכאי למענק גם אם אביך הוא הבעל בית.

מדויק

תפקיד ההצהרה הוא למנוע רמאויות. אם אתה באמת עובד ויש לכך הוכחות (כרטיס נוכחות, אנשים שראו אותך שם, מסמכים שהוצאת וכו') אז אין העייה.

תשמור את הדברים הבאים :

1. כרטיסי נוכחות ( או תדפיסי שעון ,היום הכול דיגיטאלי)
  2. תלושי משכורת !!! הכי חשוב !!!@##$#@ בכול מקרה אתה מגיש להם אותם .
  3. אם משלמים לך משכורת בעזרת צ'קים (הכי טוב מבחינתך במצב כזה) תדאג לצלם כול צ'ק לפני ההפקדה , זה ראיה תומכת .
  4. כול חודש תכין תדפיס של חשבון בנק , כי הם יבקשו את זה . כשאתה נותן לגברת בביטוח הלאומי תדפיסי בנק , אתה יכול למחוק את השורות הלא רלוונטיות אליהם , הם לא צריכים להיות איתך שותפים בחשבון בנק ולדעת על כמה כסף אתה יושב ( שיכול בכלל להיות מינוס :-().
  5. תנסה לתעד כול מיני דברים שאתה עושה בהמלך העבודה וצור יחסי עבודה תקינים (!) עם העובדים סביבך , ייתכן ויום אחד באמת יתקשרו אליהם. ותנסה לעשות את זה לא ממקום של אני הבן של הבוס אלא מכיוון של "אני בפני עצמי" יעזור לך פי מיליון מאשר לייצור אנטי אצל האיש שמולך .
  6. אם אני זוכר נכון יש איזה טופס מיוחד שהרואה חשבון מוציא של מס הכנסה (103 אם אני זוכר נכון ) שאותו הם ביקשו במיוחד כי זה מוכיח ששלמו בגינך מס הכנסה .
  7. תמיד תתן לפקידה ביד את הטפסים , לא מעטפות ולא יוני דואר .

בנוגע לכול טופס , חכה שהם יבקשו אל תנדב להם מידע.

תמיד אבל תמיד תגיע אחרי שעברת על החומר 7 פעמים וכול החומר מסודר וכמובן , תשאיר לך עותקים של הטפסים שמלאת כי הם לא יהיו נחמדים כ"כ לתת לך לעיין בזה חזרה .

מעל הכול , אני ממליץ לך לבדוק את לשון החוק הבנושא בשביל שתוכל לדעת בדיוק מהן המגבלות והחובות ( נמצא באתר להכוונת חייילים משוחררים ) בשביל למנוע טעויות שיכולות לדפוק אותך אח"כ .

קח המלצה : תכין לך גיליון באקסל וכול יום ביומו תמלא כמה שעות עבדת (נכון לכול עובד שהוא) ותנהל מעקב מדוקדק כי פשוט אין יותר קק*ת מביטוח לאומי בנושא הזה , במיוחד אם אתה עוד הבן של הבוס.

אני מניח שאתה חייל משוחרר , אז גם מגיעות לך נקודות זיכוי נוספות במס הכנסה !! אל תשכח !

עבודה נעימה !

(אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות בה"פ)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אני אומר לך מנסיון אישי שאתה יכול לקבל את המענק. אני עבדתי ישירות אצל אבא שלי, הצהרתי על זה, נדרשתי למלא עוד טופס או שתיים איתו, וזהו.

חשוב רק שיהיה לך תיעוד של כל התלושי משכורת ותדפיס תנועות עו״ש שייאשר שאכן קיבלת משכורות בהתאם לתלושים.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

הערה קטנה: מסמכים מתחלקים ל-3 קבוצות:

1. חסרי חשיבות - לא צריך לשמור, או שיש לשמור לתקופה קצרה.

2. מסמכים חשובים שיש לשמור לתקופה בינונית של מספר שנים - למשל מסמכי מיסוי, או תשלומי קנסות וכו'. אני מכליל בקבוצה זו גם אישורי תשלום של גופים שאיני סומך על הסדר שלם - למשל השטות שנקראת "אגרת הטלויזיה" בגלל אי הסדרים שהיו בעבר ברשות השידור והתוקפנות של הגובים שלהם.

3. מסמכים שיש לשמור כל החיים. תלושי שכר שייכים לקבוצה זו. אתה יכול להזקק לתלוש השכר של היום כאשר תגיע לפנסיה בגיל 67 (או מה שיהיה בעוד 45 שנה ויותר).

לכן - היכן כבר כעת קלסרים מתאימים ושמור את כל המסמכים הרלונטיים (או העתקיהם) בצורה מסודרת. אינך יודע מתי תזקק להם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולכם!

איך מתבצע בפועל התהליך? אני עובד, שומר את התלושים ולבסוף ממלא את הטופס מהאתר וניגש לשם למסור הכל? שולח בדואר?

פורסם

עושה צילום של תלושי המשכורת.

ממלא את הטפסים המצורפים מביטוח לאומי.

מחתים את המעביד על הטפסים הרלוונטיים מהטפסים המצורפים.

וניגשים פיזית לביטוח לאומי ומגישים אותם לפקידות.

בהצלחה.

פורסם

מה שחשוב להקפיד עליו במשך תקופת העבודה זה שמירת תלושים + תיעוד הפקדות.

אח״כ כשתסיים את הזמן הנדרש זה כבר פשוט , תצטרך למלא את הטפסים מהאתר שלהם ועוד טופס מיוחד שבו אבא שלך יצטרך לתת הצהרה בגלל הקרבה המשפחתית.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

שרשור משמיים

עבדתי אצל אבי במשך כחצי שנה כמועדפת אירגנתי את הטפסים ניגשתי לביטוח לאומי, ראתה שיש קרבה משפחתית והוסיפה לי מספר דברים שצריך להוסיף לבקשה.

דברים שחסרים לי

1. כרטיס נוכחות - פשוט אין את זה אצל אבא שלי.

2. בתדפיסי בנק אצלי רואים את ההפקדות אבל לאחר מספר ימים רואים גם את המשיכה של אותה כמות כסף.

זה אמור לשנות להם משהו ? או עדיף להשחיר את הכל חוץ מאת סעיף ההפקדה.?

תודה

• תוכן חדש...