Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בחודש 1/2012 קיבלתי רשיון נהיגה על משאית עד 12 טון(C1),

ואני רוצה בעזרת השם להמשיך לרשיון C ולרשיון C+E,

אז חשבתי עכשיו להתחיל לעשות מבחן עיוני ( תיאוריה) ואז לעשות קורס " נהגי רכב כבד" ועוד כמה חודשים אני יכול כבר ללמוד נהיגה על משאית מעל 12 ולעשות טסט,

אז מה דעתכם כדאי להתחיל עכשיו? כי יש לי עד 1/2013.

ובקשר לקורס נהגי רכב כבד, זה חובה נכון?

ומה צריך לעשות כדי להרשם לקורסס הזה? צריך איזה טופס מצולם כמו של הטיאוריה? מתחנות הצילום של משרד הרישוי?

והאם גם לפני רשיון C+E צריך לעשות את הקורס הזה עוד הפעם?

והאם בקורס הזה גם מקבלים רשיון חומ"ס או שזה לא קשור?

ובקשר לוותק שנה, הלא הם דורשים וותק שנה בין רשיון לרשיון, אז האם הוותק חייב באמת לעבוד ולקבל טלוש משכורת יעני הוחכה או סתם רק להעביר שנה אפילו בבית?

אני ממתין לתשובות, תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שנה וותק מרשיון C1 לרשיון C (לא הבנתי מה השטות הזאת של משרד התחבורע)

ועוד שנה וותק מרשיון C לרשיון טריילר.

את החומ"ס אתה צריך לעשות בנפרד, לא יודע איפה, תשאל נהגים שעוסקים בחלוקת דלק/גז.

לגבי הוותק, עדיף לך לעבוד על משאית בזמן הזה מבחינה אישית, להשתפשף על הכלים הקטנים (עד 12T)

כדי שתוכל לעבור טסט על הגדולים יותר בקלות,

לא יודע אם כיום אתה חייב להציג תלושי משכורת של נהג (הכל יכול להיות במדינת החלם) אך אתה צריך שנה וותק,

מדרגת רשיון לדרגת רשיון, פרט לאוטובוס שצריך וותק של שנתיים על רכב ב',

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

כן אני יודע שצריך להמתין שנה בין רשיון לרשיון, אבל אני רוצה תשובה מאנשים שעשו רשיון בתקופה הזאת ויודעים אם דרשו מהם באמת וותק או סתם להעביר שנה.

ומה לגבי שאר השאלות?

פורסם

אין צורך להוכיח נהיגה בפועל.

בשביל לקבל C+E אתה צריך רק שיעורים מעשיים וטסט

בשביל לקבל C אתה צריך, בנוסף על מה שכתבת, גם לעבור יום מבדקים וראיונות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. סה"כ זה תהליך שלוקח מספר חודשים, עד שמזמנים אותך ליום מבדקים ועד לקבלת תשובות ויש גם את הקורס עצמו שלוקח כמה חודשים. אם מותר לך להתחיל כבר עכשיו אז לך על זה.

פורסם

אז השאלה שלי, אם קיבלתי את הרשיוןC1 (עד 12 טון) בתאריך 1/2012, יעני אני יכול ללכת לטסט על C(מעל 12 טון) רק אחרי 1/2013,

זה מובן לי,

אבל השאלה אם עכשיו מותר לי להתחיל לעשות את הקורס וכל הדברים האלה?

אפילו ללמוד נהיגה אפשר עכשיו?

ומישהו יודע כמה עולה הקורס הזה?

וכמה זמן נמשך הקורס?

פורסם
אז השאלה שלי, אם קיבלתי את הרשיוןC1 (עד 12 טון) בתאריך 1/2012, יעני אני יכול ללכת לטסט על C(מעל 12 טון) רק אחרי 1/2013, לא ולא, בתאריך הזה- אתה יכול רק להתחיל לשלוח את הבקשה לרישיון לדרגה c

זה מובן לי,

אבל השאלה אם עכשיו מותר לי להתחיל לעשות את הקורס וכל הדברים האלה? לא , אתה לא יכול להתחיל לעשות קורס עיוני מבלי הפניה

אפילו ללמוד נהיגה אפשר עכשיו? אתה לא יכול ללמוד נהיגה ללא טופס רש"ל 18 (הטופס הירוק עם בדיקות הראיה)

ומישהו יודע כמה עולה הקורס הזה? תלוי איזה מכללה ובאיזה איזור

וכמה זמן נמשך הקורס?בממוצע קורס כזה נמשך 3-4 חודשים

התשובות באדום.

לאחר שנה מיום קבלת רישיון נהיגה דרגה c1 אתה רשאי להגיש בקשה במשרד הרישוי לרישיון נהיגה משא כבד.

אתה ממלא ניירת ונישלח למכון מרב"ד (יום שלם של בחינות ) , בקבלים לפני זה בדואר את נושא החומר בו אתה נבחן.

לאחר שעברת את המבדקים אתה מקבל הפניה למכללה.

נרשם

משלם

לומד

נבחן.

ישנם מקצועות בחינה חיצוניות של משרד התמ"ת (הכרת הרכב, טעינה ופריקה, נהיגה נכונה).

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

מאיר , עכשיו הבנתי את המצב בדיוק,

אז אתה אומר שאין מצב בכלל עכשיו.

ואיך אני מקבל הפניה ממשרד רישוי?

אני הולך רגיל לתחנת צילום ולקח טופס ירוק? או הולך למשרד הרישוי ומבקש מהם?

בקיצור אני אף פעם לא ניסיתי את זה ואף אחד לא סיפר לי איך הולך העניין הזה בדיוק,

אשמח לקבל עוד מידע.

תודה רבה.

פורסם

אנסה לפרט לך מעט יותר. שנה ואילך מיום קבלת רשיון נהיגה בדרגה C1:

1. אתה מפיק טופס רש"ל 18 (ירוק) בכל תחנה מאושרת (היכן שמצלמים מונות לרשיון הנהיגה).

2. אתה עושה בדיקת ראיה אצל אופטומטריסט או רופא עיניים. הדרישה בבדיקה לדרגה C שונה מהדרישה לדרגה C1.

3. אתה לא מחתים רופא משפחה על הטופס.

4. אתה מתיצב במשרד רישוי מחוזי (חולון / חיפה / י-ם / ב"ש) בדלפק העוסק ברשיונות נהיגה לרכב כבד וציבורי. בדוק מראש באתר של משרד התחבורה מהן שעות הקבלה, משום שמדובר בדלפק הפתוח פחות שעות ביום בהשוואה לשעות הקבלה הרגילות.

5. הבא עמך מקור וצילום של תעודת לימודים אחרונה מבית הספר. יש דרישה למינימום שנות לימוד. הבא גם תעודת זהות כחולה ואת רשיון הנהיגה הקיים.

6. לאחר אישור הפרטים, הטופס ישלח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד). המכון ישלח אליך הזמנה בדואר ליום מבחנים, בדיקת רופא וראיון עם פסיכולוג. עוד משהו חשוב. ישלחו גם אגרה בסכום של כמעט 1,000 שקלים לתשלום מראש במזומן בלבד. אם התאריך לא יתאים לך, צור איתם קשר בטלפון המופיע בהזמנה ותאם איתם מועד אחר.

7. בוא ליום המבחנים במרב"ד אחרי שינה טובה, והבא עמך אוכל ושתיה. אתה יכול לבלות שם אפילו 7 שעות. אל תשכח את תעודת הזהות ורשיון הנהיגה הקיים. המבחנים הם מבחנים פסיכוטכניים בשיטה האמריקאית. אל תתפתה לסיים מבחן מהר רק כדי לחזור הביתה מוקדם. החיפזון שם מהשטן, משום ששאלות בנויות על מנת להפיל אותך.

8. כחודשיים אחרי המבחן, אתה אמור לקבל את הטופס הירוק בדואר, עם הפניה לקורס עיוני. אם לא קיבלת וחלף זמן נוסף, פנה שוב למשרד הרישוי המחוזי בו התחלת את התהליך. קורה לא אחת שטופס נשלח לכתובת שגויה, או סתם הולך לאיבוד. פעם אחת שלחו לי לכתובת שגויה, והדואר החזיר. מזל שהפקידה מצאה. בדרגת רישיון אחרת פשוט איבדו, והייתי חייב להפיק טופס חדש. לפחות הנתונים נשמרים במחשב, וההפניה תמולא במקום.

9. אתה ניגש לאחת מהמכללות המלמדות את הקורס העיוני. מדובר בקורס בן כ- 170 שעות לימוד, והוא קורס מרגיז. יש חובת נוכחות של 100% !!! מחיר הקורס בין 2,000 ל- 3,000 שקלים. אתה יכול לגשת למבחן התיאוריה הממשלתי רק אחרי סיום מקצוע דיני תעבורה וקבלת הפניה מתאימה מהמכללה. במקצועות השונים ישנן בחינות, חלקן פנימיות וחלקן חיצונית.

10. אחרי מעבר התיאורה או אחרי סיום הקורס (לא יודע מה בתוקף כרגע, משרד התחבורה משנה את הנוהלים חדשות לבקרים), אתה ניגש לבית ספר לנהיגה ללימוד המעשי. יש מינימום שיעורים מוגדר.

בשעה טובה קיבלת רישיון נהיגה בדרגה C. כעת לדרגה E:

11. 6 חודשים אחרי קבלת רשיון נהיגה בדרגה C, אתה יכול להפיק טופס רש"ל 18 לדרגה E. שוב חתימת אופטומטריסט, ולדעתי הפעם גם רופא משפחה.

12. אתה חוזר לאותו דלפק במשרד הרישוי המחוזי. מכיוון שתוקף הקורס העיוני הוא 24 חודשים מיום סיומו, וכך גם לגבי המבחן התיאורטי, תקבל מיד הפניה ללימוד מעשי עם חותמת יפה "פטור ממבחן עיוני".

13. אתה ניגש לבית ספר לנהיגה ללימוד המעשי. יש מינימום שיעורים מוגדר. אם עברת את המבחן המעשי תוך פחות משנה מיום קבלת דרגה C, תיאלץ להמתין לוותק של השנה עד לקבלת הרשיון בפועל.

ב ה צ ל ח ה !

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן תודה רבה רבה, באמת הסבר מקצועי ומלא,

לגבי רשיון E, אמרתה אחרי 11.6 חודשים, אז אני יכול אפילו אחרי חודש מיום קבלת רשיון C ללמוד על E ולעשות מבחן מעשי על E ולהמתין עוד 11 חודשים לקבלת רשיון E ?

או שאתה מתכוון שמותר לי אחרי 11.6 חודשים בדיוק ללכת ולהתחיל ללמוד על E ?

ובכלל פה במדינה אני רואה שהרשיונות נהיגה של משא כבד ושל אוטובוסים זה כמו אישור כניסה לשב"כ.

והם לא יודעים שכל הבלגן הזה רק כדי לנהוג בסוף על איזה SCANIA 420 או איזה VOLVO 440 שזה בחו"ל לא נחשב למשאית אמיתית בכלל.

מעניין איך היה המצב פה אם היה לנו באמת משאיות קנוורט בכמויות על הכבישים, אז בכלל משרד התחבורה לא היה נותן רשינות למשא כבד.

פורסם

6 חודשים (חצי שנה) מיום קבלת דרגה C, אתה יכול להפיק טופס רש"ל 18 לדרגה E

איזה SCANIA 420 או איזה VOLVO 440 שזה בחו"ל לא נחשב למשאית אמיתית בכלל.

אם אלו לא משאיות אמיתיות אז מה כן ? אתה חושב שקנוורת' או כל משאית אמריקאית מסוגלת ליותר ? ממש לא.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

האמריקאיות בהחלט מסוגלות ליותר, את רוב הרכבות כבישים האוסטרליות מובילות משאיות אמריקאיות,

עתירות נפח, סוסים, ונשמה,

וכן הכל בפרופורציה, בארה"ב הסקאניה הזאת נחשבת בגודל של משאית חלוקה, אצל אמריקאים, גדול זה גדול,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

כן תראה לי SCANIA כמו שיש אצלנו בישראל גוררת איזה 5 או 10 עגלות בחו"ל?

אין דבר כזה.

אני זה לא הבעיה שלי, אני אומר איך פה בישראל עושים מכל דבר כאילו לא יודע מה הולכים לעשות, כולה אני רוצה לנהוג על משאית מעל 12 טון, אולי משאית 17 טון שזה סתם משאית חלוקה, אז למה כל הבלגן הזה וקורסים ואישורים וותק שנה ולך תבוא, למה ?

פורסם

שאלה קטנה חברים,

מה קורה אם אני הולך מחר על הבוקר לתחנת צילום ומבקש טופס ירוק הזה למשאית מעל 12 טון?

אז המחשב לא יתן לי טופס לי אישית למספר ת.ז שלי?

או שאפשר להדפיס את הטופס אבל בבקשה למשרד רישוי לא יקבלו אותי?

כי איך שאריתי באתר של משרד הרישוי, הדרישה היא וותק שנה מיום הוצאת רשיון עד 12 טון, אבל זה אומר שמיד אחרי וותק שנה אני יכול לקבל את הרשיון מעל 12 טון, ולא לחכות אחרי שנה והתחיל את הקורסים וכל המבחנים האלה.

מה אתם אומרים?

מי קובע ומי אמר שצריך לחכות שנה ואז להתחיל את כל התהליך?

תודה.

• תוכן חדש...