Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר - דיוק המדידה גבוה מאד מעצם החזרתיות על המדידה לאורך הרבה ק"מ.

הסטיות שאתה מדבר עליהן לא רלוונטיות לדיוק, ברור שיש שונות בצריכה שנובעת מכל מיני משתנים.

הוא התכוון שהמדידה עצמה של הצריכה שלו הייתה מדוייקת וזה נכון. ברור שזה לא אומר שאם תמדוד באותה צורה

תקבל את אותה תוצאה גם אם זה אותו רכב, בגלל כל המשתנים האחרים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ועכשיו לניפוץ כמה מיתוסים - בקליומטראז' 10,000 הוחלפו הצמיגים המקוריים הדקיקים לגומי רחב וספורטיבי (Toyo T1R למי שמבין) במידה נדיבה ודביקה של 195-45-15, שאמורה הייתה להעלות את תצרוכת הדלק, אבל הנתונים לא משקרים, הממוצע ירד מ 18.5 ק"מ לליטר, ל 18.1, ק"מ לליטר מרשימים ביותר, "פגיעה" של כ 2% בלבד, שאפשר לייחס אותה גם לסגנון נהיגה מעט ספורטיבי יותר, בכל מקרה, הרכב זכה לתוספת יציבות, אחיזה וגם מראה די משמעותיים.

אני לא חובב של סגנון כתיבה שמכוון לניפוץ מיתוסים. בסך הכל מידת ההשפעה של כמות האחיזה על ההתנגדות לגלגול היא לא כל כך גדולה ויש משתנים אחרים במבנה הצמיג וצורת המדרס שחשיבותם לעניין זה גדולה אף יותר. כמו כן, כאשר מדובר בצמיגים חדשים, הצמיג עצמו עובר תהליכים במהלך השימוש בו שמשנים את ההתנגדות לגלגול: בין אם זה שחיקת שכבת הסיליקון, "עיוות" רשת הפלדה, שחיקה, ירידה באיכות הגומי ועוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחלה מספר רישוי. (או שהוא שונה במיסטר פוטושופ?)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

צמיג 195 על המיני הזאת?

בטח האחיזה מטורפת!

(אם אני לא טועה, ב406 שלי יש צמיגים בגודל ששמת.)

יפה שעם הגדלת הגלגלים לא עלתה הצריכה באופן משמעותי.

פורסם

ברכב קל משקל השפעת התנגדות הגלגול קצת פחות משמעותית מהתנגדות האויר.

בכל מקרה ההשפעה שלה היא קטנה, ונשאלת השאלה האם לחץ האוויר היה זהה לחלוטין בצמיגים הישנים והחדשים, והאם שונו גם זויות גלגלים (כיוון פרונט).

יתכן ושינוי מידת הצמיגים לא שמר על הקוטר המדויק שהיה לפני כן, ולכן מד הקילומטרז' מזייף (למעלה או למטה) לאחר ההחלפה.

18.1 זו צריכה טובה כמובן, אני באיביזה טורבו שההספק מנוע שלה הוא פי 3, החלטתי לנהוג מיכל אחד רגוע ולמדוד את צריכת הדלק.

הנסיעות בסביבות 90 קמ"ש ובעיקר בשעות בהן הכבישים ריקים. רוב הנסיעות בינעירוניות ורובן ללא מזגן.

יצא לי 725 קילומטר על 52 ליטר שזה כמעט 1:14, לא רע לרכב ספורט משופר בן 10.

פורסם
ברכב קל משקל השפעת התנגדות הגלגול קצת פחות משמעותית מהתנגדות האויר.

בכל מקרה ההשפעה שלה היא קטנה, ונשאלת השאלה האם לחץ האוויר היה זהה לחלוטין בצמיגים הישנים והחדשים, והאם שונו גם זויות גלגלים (כיוון פרונט).

יתכן ושינוי מידת הצמיגים לא שמר על הקוטר המדויק שהיה לפני כן, ולכן מד הקילומטרז' מזייף (למעלה או למטה) לאחר ההחלפה.

18.1 זו צריכה טובה כמובן, אני באיביזה טורבו שההספק מנוע שלה הוא פי 3, החלטתי לנהוג מיכל אחד רגוע ולמדוד את צריכת הדלק.

הנסיעות בסביבות 90 קמ"ש ובעיקר בשעות בהן הכבישים ריקים. רוב הנסיעות בינעירוניות ורובן ללא מזגן.

יצא לי 725 קילומטר על 52 ליטר שזה כמעט 1:14, לא רע לרכב ספורט משופר בן 10.

נהג רגוע - גם אני כמוך, "ירדתי" ממנוע ה 1.8T של סיאט לרכב הזה, בגלל צריכת הדלק.

לשאלתך, הקוטר החיצוני של הגלגל הנוכחי 195-45-15 זהה לחלוטין למקור, לחץ האוויר כרגע מעט גבוה מהמקור - 37

דרך אגב, ניסיתי כמוך לצרוך מיכל דלק בנסיעה רגועה למרחקים ארוכים, הרכב רשם 1:22

ניר - הרוחב, 195 הוא לא הפואנטה, החתך הנמוך (45) מייצר את ה-פאן ... 8)

רק כדי להשלים את תמונת הוצאות האחזקה - הרכב, שכאמור עולה בדלק 0.4 ש"ח לקילומטר, השבוע בן שנה, באם אצרף את כלל העלויות השוטפות השנתיות (רישוי 1142, ביטוח חובה ומקיף 2600, טיפול 1038 ) יצטרף סכום דומה של כ 0.4 ש"ח נוספים, סה"כ 0.8 ש"ח לקילומטר, וביחד עם חישוב ירידת הערך (15% בשנה מהמחיר, שבמקור זול מאד, 60,000 ש"ח) הגענו לנתון אחזקה פשוט חלומי, כ 1.5 ש"ח לקילומטר !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

רצתי לשאול אך הנהג מרגיש מבחינת נוחות נסיעה בכבשים בין עירוניים של נסיעה מעל שעה ?

ואך חשבתה את המחיר לק"מ?

תודה.

פורסם

רציתי לשאול האם בתור אחד שנוהג על מנוע 3 צילינדרים יצא לך להרגיש שינוי מבחינת המעבר בין ארבע צילינדרים לשלוש?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
רצתי לשאול אך הנהג מרגיש מבחינת נוחות נסיעה בכבשים בין עירוניים של נסיעה מעל שעה ? מרגיש סביר, בידוד רעשים לא מזהיר, אבל החיסכון חייב לבוא על חשבון משהו ...

ואך חשבתה את המחיר לק"מ? סה"כ הכסף שהדלק עלה ב 15,000 ק"מ, לחלק ל 15,000

תודה.

רציתי לשאול האם בתור אחד שנוהג על מנוע 3 צילינדרים יצא לך להרגיש שינוי מבחינת המעבר בין ארבע צילינדרים לשלוש?

יש לי אופנוע עם 2 צילינדרים

יש לי רכב עם 3 צילינדרים

מכרתי רכב עם 4 צילינדרים ( + 20 שסתומים - מנוע ה 1.8T)

ולפי ה'ניק' שלי אני מחזיק רכב עם 6 צילינדרים (V6)

יש שינוי, מעט יותר רעידות בסרק, לא משהו בקטע המטריד, דווקא בסל"ד נמוך המנוע עם הרבה מומנט (יחסית, כן ?) ואפשר להתרגל בקלות לרעש ה"מיוחד", ראה גם כתבות על מנוע הטווין-אייר החדש של פיאט, עם שני צילינדרים, מתרגלים וזה אפילו מהנה... כנראה שאין מה לעשות והמגמה העולמית של צימצום נפחים ורכבים חסכוניים תכתיב בקרוב מנועים דלי צילינדרים :)

"מוות לשיעמום"

פורסם
נהג רגוע - גם אני כמוך, "ירדתי" ממנוע ה 1.8T של סיאט לרכב הזה, בגלל צריכת הדלק.

לשאלתך, הקוטר החיצוני של הגלגל הנוכחי 195-45-15 זהה לחלוטין למקור, לחץ האוויר כרגע מעט גבוה מהמקור - 37

דרך אגב, ניסיתי כמוך לצרוך מיכל דלק בנסיעה רגועה למרחקים ארוכים, הרכב רשם 1:22

ניר - הרוחב, 195 הוא לא הפואנטה, החתך הנמוך (45) מייצר את ה-פאן ... 8)

רק כדי להשלים את תמונת הוצאות האחזקה - הרכב, שכאמור עולה בדלק 0.4 ש"ח לקילומטר, השבוע בן שנה, באם אצרף את כלל העלויות השוטפות השנתיות (רישוי 1142, ביטוח חובה ומקיף 2600, טיפול 1038 ) יצטרף סכום דומה של כ 0.4 ש"ח נוספים, סה"כ 0.8 ש"ח לקילומטר, וביחד עם חישוב ירידת הערך (15% בשנה מהמחיר, שבמקור זול מאד, 60,000 ש"ח) הגענו לנתון אחזקה פשוט חלומי, כ 1.5 ש"ח לקילומטר !!!

ליאור

ואם לחשב עלויות אחזקה פר קילומטר, כמה הייתה האחזקה בסיאט שהייתה לפני?

פורסם

צריכת דלק - פי 2.5 (ממוצע 1:8 והדלק עולה 8 ש"ח = 1 שקל דלק)

טיפולים - פי 2.5

ביטוח מקיף פי 2

תקלות - יותר :(

פאן - יותר :)

"מוות לשיעמום"

פורסם

אולי תעשה לחלקנו טובה ותעלה את האקסל כדי שנוכל להשתמש בו (ריק כמובן).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לפי מה שאני מבין,

ליאור מילא מיכל כ-24 פעמים במשך השנה האחרונה, כלומר מיכל של 35+- ליטר כל שבועיים.

שלדעתי זהו נתון סבבה לגמרי.

וליאור, תקן אותי אם אני טועה.

Polo 2012

• תוכן חדש...