Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

תיבת ההילוכים באימפרזה שלנו הינה בעלת 5 הילוכים והם קצרים יחסית. למה הכוונה?

הטורים מגיעים ל-2500 סל"ד (הנקודה האופטימאלית מבחינת צריכת דלק וניציול כוח מנוע - תקנו אותי אם אני טועה, בבקשה) ב-סביבות 10 קמ"ש בראשון, סביב 35 קמ"ש בשני, סביב 55 קמ"ש בשלישי וסביב 75 קמ"ש ברביעי. כך אני מוצאת את עצמי בהילוך חמישי ואחרון העומד לרשותי עוד לפני שהגעתי ל-80 קמ"ש ובמהירות של כ-100 קמ"ש הטורים מגיעים לכ-3000 סל"ד, מה שלפי הבנתי מעלה את צריכת הדלק.

אני משווה את זה לבאלנו ידנית שהייתה לנו לפני כן ולה גם תיבה בעלת 5 בילוכים: 2500 סל"ד ב- 20 קמ"ש בראשון, 40-45 קמ"ש בשני, 60-65 בשלישי, 90-95 ברביעי. מעקב צריכת הדלק שעשיתי על הבאלנו הראה צריכת דלק בין 10.5 ק"מ/ליטר בפקקים קשים עד 14-15 בתנאים נוחים בנסיעה בין-עירונית. בסוברו בינתיים הגענו ל-9 ק"מ/ליטר בנסיעות עירוניות בעיקר, ללא פקקים קשים.

שאלות:

א. האם ההנחה שלי לגבי מתכונת אופטימאלית של עבודת מנוע (2500 סל"ד) נכונה?

ב. האם שיוט ממושך ב-3000 סל"ד (מצב שמגיעים אליו בקלות כי יש מספיק כבישים עם מהירות מותרת של 100 קמ"ש, וזהו הסל"ד במהירות הזאת באוטו שלנו) באמת מעלה באופן מוחשי את צריכת הדלק?

ג. האם זהו קצב צבירת סל"ד תקין לאוטו הזה או שהוא מצביע על תקלה או צורך בכיול המערכת? צורת נהיגה אגרסיבית מדי? (האוטו אצלנו חודשיים ונקודת ההשוואה היחידה שיש לי היא אוטו שונה לחלוטין מבחינת משקל ותיבת ההילוכים שלו)

ד. לבעלי אימפרזה דור 2, מהם נתוני צריכת הדלק אצלכם? (התצורה שלנו היא תצורת ביניים אחרי הפנסים העגולים ולפני הגריל המחולק - אני לא בטוחה שהמנוע זהה בכולן)

תודה רבה מראש,

ליהי

פורסם

בעקרון זה הכל תלוי במומנט של המנוע.

ברגע שהמומנט של המנוע גדול ניתן לסוע בסלד נמוך, כי יש מספיק כוח למנוע לסחוב אותו גם בסל"ד נמוך.

ברגע שהמומנט מנוע חלש, נסיעה בסל"ד נמוך רק תגביר את צריכת הדלק.

ונסיעה בסלד גבוה יותר ( או הילוך נמוך יותר תיהיה חסכונית יותר).

מה שאני בא להגיד כאן, שלכל מנוע יש את התיבה המותאמת לו אישית. לניצול מירבי של המנוע.

פורסם

מבחינת המומנט, המנוע הזה מזכיר מנוע דיזל: מומנט גבוה יחסית בסל"ד נמוך. גם ביחס לסוזוקי ששם משיכת הילוך גבוה מדי מיד הורגשה כאנמיות קשה של המנוע (אפילו באזור 2000 סל"ד הסחיבה הייתה חלשה למדי), הסוברו מרגישה חזקה ומוכנה לכל תמרון אפילו בפחות מ-2000 סל"ד.

השאלה שלי היא האם המנוע הספציפי מגיע לצריכת דלק אופטימאלית בסל"ד גבוה יחסית? (הבעלים הקודם דווקא הצביע על משיכת ההילוכים הקבועה שלי (כחלק ממורשת הסוזוקי) בנסיעת המבחן כגורם פוטנציאלי לעלייה בצריכת הדלק).

תודה רבה,

ליהי

פורסם

צריכת הדלק בסובארו ידועה כגבוהה יחסית. בניגוד לדיעה הרווחת, אני סבור כי מקור צריכת הדלק לא נעוץ רק בתיבה או במנוע אלא גם במערכת ההזרקה שלטעמי האישי מיושנת יחסית ולא מספיק "מערבת" את החיישנים הנכונים בקביעת התערובת המדוייקת.

בכל מקרה זה לא משנה את החבילה עצמה, רכב שהוא יחסית זללן בדלק - בעיקר בנסיעות עירוניות ובעיקר בדגמי ה 1.6 .

בנוגע למשוואה של סל"ד מול צריכת דלק, זה לא מדע מדוייק: צריכת הדלק של מכונית מונעת בבנזין\סולר קשור לרמת העומס שיש על המנוע. כאשר את נוסעת בעליה את יכולה להיות על 100 קמ"ש ו 3000 סל"ד עם חצי דוושת גז לחוצה, ובמישור את יכולה להיות על אותו הסל"ד והקמ"ש עם ליטוף של דוושת הדלק. ברור שבעליה האוטו יצרוך פי כמה יותר דלק לעומת שיוט בכביש מישורי - כאשר בשניהם את שומרת על 100 קמ"ש ו-3000 סל"ד.

דווקא בסובארו יכלו לנצל את המומנט הבשרני יחסית של המנוע בסל"ד נמוך לטובת הילוך אחרון ארוך יותר - אך לא עשו זאת בשום דגם (לא בידני ולא באוטומטי) למרות שמדובר בדגמים שהם 2X4, שאינם נחשבים ה"לחם והחמאה" של סובארו בעולם, ודווקא בהם ניתן לבצע זאת (אני מניח שבדגמי ה 4X4 כן זקוקים לקצת יותר סלד בשביל לשמור על רצועת כח שתהיה מספיק חזרה להניע את יתר המכלולים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, ערב טוב ותודה!

האם תוכל להרחיב קצת ולהסביר במה מערכת ההזרקה במודל הזה פחות יעילה לעומת מכוניות אחרות? ואם כבר במערכת הזרקה עסקינן: בבדיקה לפני קנייה, בדיקת הלמבדה יצאה בגבול הגבוה (0.3) - עובר טסט, אבל עלול להצביע על תערובת ענייה מדי (האם הבנתי נכונה?). לפני הטסט תכננתי לעשות ניקוי אינג'קטורים באמצעות תוסף. האם כדאי? האם זה עשוי להשפיע לטובה על צריכת הדלק?

לגבי ההילוך האחרון, התחושה שלי היא שלרכב לגמרי חסר הילוך שישי, אבל מעבר לזה אין שום תלונות!

תודה רבה מראש,

ליהי

פורסם

בוקר טוב,

לבעלי אימפרזה משנתונים קרובים, מהם נתוני תריכת הדלק אצלכם? הערות והארות נוספות?

תודה רבה מראש,

ליהי

פורסם

אוטומטית משנתון זה נע בין 9 ק"מ לליטר ל- 10.5 ק"מ לליטר בפרקטיקה היומיומית, תלוי מי נוהג ואופי השימוש.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ליהי,

האם מדדת למדה אחרי נסיעה קצרה? אם כך המדידה לא איכותית.

צריך לחמם את מערכת הפליטה כדי שהממיר הקטליטי יעבוד כמו שצריך.

בטסט האחרון שלי, אחרי נסיעה של 15 דקות למכון נכשלתי בבדיקת למדה.

בבדיקה החוזרת, חזרתי לשם לאחר נסיעה של שעה ועברתי את הטסט עם ערכים נמוכים פי כמה וכמה. אין צורך בתוסף אבל אישית לא חושב שמזיק. אני מדי פעם שם 44K לפני החלפת שמן ומקווה לטוב.

לפי מה שאני קורא כאן (איני מומחה בשום אופן) תצרוכת הדלק של הסובארו שלך היא נורמלית לסובארו. את יכולה לאמת באתר KML.co.il

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

ערכתי את הכותרת כדי שתשקף את תוצאות תהליך הלמידה של האימפרזה שלנו בניסיון לשפר את נתוני צריכת הדלק.

אז כמו שכבר אמרו חכמים ומנוסים ממני, מה שמשנה הוא לא המכונית (במקרה שלנו, רכב בעל מוניטין ידוע של זללן דלק סדרתי), אלא סגנון הנהיגה בה... וזו אכן התרופה למכת שתיית הדלק של אימפרזה (נוסה על ידנית, ברור שעל אוטומט יותר קשה לשלוט, אבל עדיין עשוי לסייע גם לבעלי האימפרזות האוטומטיות). בשבועות האחרונים, הקפדתי שלא לחרוג מ-2500 סל"ד בכל ההילוכים ובכל סוגי הנסיעה (בנסיעה עירונית זה קשה יותר כמובן, אבל גם אפשרי): המהירות האופטימאלית בהילוך שני לפי ההיגיון הזה הינה 30 קמ"ש, בשלישי - 50 קמ"ש, ברביעי - 70 קמ"ש ובחמישי - 90 קמ"ש.

הנתון האחרון של צריכת דלק שנמדד הינו... 16.6 ק"מ לליטר בנזין! המדידה כללה בעיקר נסיעות בין-עירוניות, קצת פקקים ומעט נסיעות עירוניות. צריכה משולבת אחרונה הגיע ל-13 ק"מ לליטר!

חג שמח לכולם!

ליהי

פורסם
אוטומטית משנתון זה נע בין 9 ק"מ לליטר ל- 10.5 ק"מ לליטר בפרקטיקה היומיומית, תלוי מי נוהג ואופי השימוש.

אני אכן עומד על משהו כזה עם אימפרזה 1.6.

16.6 נשמע לי סוג של חלום פרוע, האם ההבדל בין ידני לאוטומט הוא כ"כ קיצוני ? מעל 30% ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...