Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא מתמצא במכניקה ורציתי להבין כמה דברים.

יש לי דייהו מאטיס 2001 מנוע 800. שקניתי לפני חצי שנה,היה רעש מהמנוע. שהלכתי לבדוק את האוטו במוסך, אמרו לי שהכל בסדר. צריך רק לכוון שסתומים, כיוונתי שסתומים במוסך, ואחרי תקופה מסוימת נתתי למישהו מכה קטנה מאחורה, ממש לא רציני. לא החלפנו פרטים אפילו, אבל הרעש מהמנוע חזר ויש לי בעיה עם המים. אני צריך למלות מים ממש כל כמה ימים. אין נזילה אבל כל כמה ימים אני צריך לבדוק מים.

מישהו יכול לתת לי רקע על הכיוון שסתומים? מה הנזקים שיכולים להגרם?

והאם יש קשר בין המים לכיוון שסתומים?

תודה לעוזרים.

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין חוסר במי קירור לבין כוון שסתומים !

אך יש קשר בין מחסור מסיבי במי קירור, התחממות יתר, וצלצולים מהמנוע בעומס, שאנשים מסוימים מיחסים זאת לכוון שסתומים.

איני מכיר כלל את הדייהו מטיס, אך עקרונית רוב המכוניות המודרניות היום, השסתומים הדראולים, ואין צורך לכוונם , בוודאי לא בתדירות גבוהה.

המתן לתגובות נוספות בנושא כוון שסתומים בדייהו מטיס בכלל ,ושסתומים הדראולים בפרט.

בברכה,

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בלנו סטישן, שלום רב !

אני עוקב אחריי תגובותיך לאחרונה, ואני חייב להודות שאני מתרשם שאתה , נוטה להחמיר, ולראות שחורות, בכל תלונה של חבר פורום המתלונן על איבוד מסוים של מי קירור, בעבוע במיכל העבוי, או התחממות מסויימת.

אני לעומתך , נוטה לא לעשות מכל זבוב פיל, ומניסיון עם לקוחות מזדמנים, ועם חברי הפורום, אני נתקל בחברי פורום שעושים , רעש מכל מקרה של התחממות רגעית, נוטים לפעול להחלפת אטם ראש, ובסוף מתברר, שההר הוליד עכבר.

אני נוטה להתייחס לכל מקרה לגופו.

במקרה של פותח השרשור הזה, איני רואה צורך לדמין מקרה של חדירת מי קירור לשמן, שגורם לדלול השמן במים, להורדת הצמיגות, ולרעש שסתומים, לדעתי יש לך דימיון עשיר, במובן החיובי של המילה.

מכיוון שפותח השרשור דיווח על תאונה עצמית קלה, שבעקבותיה, החל מחסור במי קירור, אני נוטה לעצום את עיני, ולמיין שבעקבות התאונה הקלה, נוצר חור זעיר ברדיאטור, והחל איבוד מים מהרדיאטור או מצנרת שנפגעה בתאונה.

ביקור במכון רדיאטורים, ובדיקה בעזרת שעון לחץ יעודי, יוכל לאשר או לשלול אפשרות של נזילת מי קירור ממערכת הקירור.

שימוש בצמיגות שמן לא מתאימה, יכולה לגרום רעשי נדנדי שסתומים, בגלל שמן צמיג מדי, ולא מותאם לשסתומים הדראולים, או נדנדים שחוקים.

בברכה

צביקה

פורסם

היי צביקה,

כבעל עסק בתחום מערכות קרור לענף המזון והחקלאות, רוב העבודה שלי היא תיקון תקלות במערכות אלו.

אבל בניגוד למוסכים, שיכולים להרשות לעצמם, לתקן תקלה בצורה לא מושלמת או לא לפתור בעיה עד הסוף ולגרום ללקוח לחזור להמשך טיפול או תיקון חוזר, לי אן את הפריבילגיה הזו מפני שכל תקלה יכולה לגרור הפסד כספי עצום מצד הלקוח ולכן אני רגיל לבדוק כל מסלול תקלה אפשרי שיכול להוצר במערכת שאני עובד אלה.

מנסיון של 17 שנה עם תקלות במערכות סבוכות ופרוש של הסבר התקלה ע"י הלקוח, למדתי בין היתר לא ליחס לתקלה כל שהיא יותר מגורם אחד, זות אומרת שנגיד כמו במקרה הזה שיש גם איבוד מים סמוי וגם שינוי ברעש השסתומים בו זמנית, אני מנסה לחשוב על תקלה שתגרום לשני התופעות האלו להוצר בו זמנית ולא סיבה נפרדת לכל אחת מהתופעות ( אני לא אומר שזה לא יכול להיות אלה פשוט הרבה פחות סביר ). ואם זה יוצא לחומרה כפי שאתה אומר אז זה רק לטובת המתלונן שעדיף שיבדוק כודם פריצה בראש מנוע שיכולה לגרום להרס המנוע, ישלול את האפשרות הזו ורק אז יתפנה לחפס סדק מקרוסקופי ברדיאטור.

כמובן שאן לי את הנסיון שלך בתחום הרכב ואני בכלל לא שולל את האבחנות שלך, ההפך אני לומד מהן המון, רק נותן פה גם נקודת מבט אחרת.

פורסם

בלנו סטיישן שלום רב !

אולי לא הובנתי כראוי, בשל כך אחדד את דברי .

אין לי שום בעייה איתך, בשל כך שאתה מחשיב את עצמך בין המחמירים, חושב מחוץ לקופסה, ומעדיף להחמיר מאשר להגיע מניסיון של סוג עבודתך כפי שפרטת, שאין לך את הפריוולגיה של המוסכים, שיכולים לתקן שלא בצורה מושלמת, בגלל ההפסד הכספי הרב בשל כך.

מאידך, מניסיון אני מתייחס לפרטים שנמסרו על ידי הלקוח, או על ידי פותח השרשור במקרה זה, ועל איבוד מי קירור, והתאונה העצמית, ומכיוון שאיני , מאמין בצרוף מקרים, אלא בהצטרפות מקרים, כיוונתי לרוע נסיבתי של תאונה בחזית הרכב צמוד לרדיאטור שיכול תאורתית, לפגוע ברדיאטור ולגרום לאיבוד איטי של מי קרור.

איני שולל כלל את אבחנתך מחוץ לקופסה כפי שאמרתי, אך אני תמיד דוגל תמיד בבדיקה מהקל לכבד, ולא שולל בדיקה מחמירה, בהתאם לממצאים שיתגלו .

בתקווה שהובנתי הפעם כראוי.

לפותח השרשור ההיתי ממליץ כמוך, לבדוק מפלס וצבע שמן מנוע.

מפלס גבוה בצורה מוגזמת ושמן שדומה לטחינה, יכול לחזק את אבחנתו דרך מסך המחשב, של בלנו סטיישן.

בברכה

צביקה

פורסם

הי צביקה,

אן בינינו ויכוח, פשוט שאלת למה אני מחמיר, אז ניסיתי להסביר זה הכול.

חוץ מזה לדעתי כולם מרוחים פה, מזה שיש מיגבן דעות והשקפות, לדוגמה, כשאני שאלתי פה שאלה, בקשר לבעיה בקליפר של הבלמים, שהיתה לי, היו לפחות 10 תגובות שונות, שלא ממש תעמו לבעיה ובסוף משהוא בשם יקיר הציע איבחן ופטרון לבעיה, ובכך מעוד עזר לי.

כך שלדעתי מגבן דעות יכול רק לעזור, למי שבאמת רוצה לדעת.

פורסם

דייהו מאטיס הינו רכב מיושן ואכן צריך לבדוק כול תקופה את כיוון השסתומים ולכוון בהתאם לצורך.

אין מרימי שסתומים הידראולים ברכב הזה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...