Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לקבל עצה למקרה שקרה לי אתמול בערב:

יש לי מיצובישי לנצר 92 ידני, אתמול בערב לאחר שהנעתי את הרכב והדלקתי אורות נורת המצבר נדלקה ולאט לאט נכבתה

אך כל פעם שנתתי גז עד למצב של העברת הילוך הנורה נדלקה שוב לעוצמה מלאה ונכבתה שוב.

הבוקר כשנסעתי הנורה לא הייתה דלוקה כלל.

מה לדעתכם הבעיה ? האם זה אלטרנטור ? אם זו בעיה שדורשת טיפול האם תוכלו להמליץ לי על חשמלאי רכב אמין באזור ת"א ?

תודה מראש,

פורסם

הסימנים שאתה מתאר מצביעים על טעינת יתר.

אם תמשיך לנסוע כך אתה הורס את המצבר בוודאות, ובקרוב מאד , ובהחלט עלול לשרוף בנוסף מערכות יקרות ברכב.

אני ממליץ לנסוע ישר לחשמלאי, ואם הוא קרוב למקום בו נמצא הרכב , הייתי שוקל אפילו לנתק את האלטרנטור בינתיים.

העבודה שיצטרכו לבצע היא החלפת מייצב המתח (גשר דיודות) שזה בעצם חצי שיפוץ אלטרנטור.

שווה לשקול התקנת אלטרנטור משופץ עם אחריות, ההבדל במחיר יהיה שולי

אגב, במיצובישי זה לא בעיה גדולה להחליף לבד, הגישה יחסית נוחה, ותחסוך כ200 ש' על העבודה.

ועוד אגב, אם יש לך פלוק תוכל לוודא האם אכן קיימת טעינת יתר:

בבדיקה על הדקי המצבר הקריאה צ"ל 13.5-14.5V ויציבה, ולא משנה כמה תשחק עם המצערת תוך כדי הבדיקה.

אם הנתון המתקבל נמוך מזה, זו טעינת חסר. אם הנתון המתקבל גבוה מזה, זו טעינת יתר.

אם המתח עולה כשלוחצים על המצערת, סימן שמייצב המתח תקול. (כמו הסימנים אצלך- לחיצה על המצערת מדליקה נורת טעינה). המתח אמור להשתנות ב0.5V לכל היותר. במייצב איכותי אפילו זה לא יהיה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

יכול להיות שהרצועה של האלטרנטור רפוייה , וכשאתה נותן גז היא מחליקה , ונורית הטעינה נדלקת

תבדוק את הרצועה , ואם היא רופפת תמתח אותה.

• תוכן חדש...