Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אזרוק לאשכול את השקל ועשרים שלי לגבי הנושא הזה.

קצת סדר - בואו נפריד בין שני דברים.

אופי סאונד במוצא מהHU

איכות האות במוצא מהHU

זבל סיני להבדיל מHU מותג - מדובר כאן על איכות האות נטו

ההבדלים כאן נובעים מאחוזי עיוות, יחס אות לרעש, המרה גרועה מדיגיטלי לאנלוגי, אות מוצא חלשה בהרבה מהמוצהר.

אתה לא תקבל כאן לא סאונד חם ולא סאונד קר - אתה תקבל כאן בית שימוש נטוש בתחנה המרכזית באר שבע. אפילו חולדה לא נכנסת לשם :-D

אופי סאונד במוצא מהHU

על הנייר - לא אמור להיות שום הבדל בין קלריון לאלפיין לאקליפס למקנטוש ולHU של בורא עולם.

אות המקור היא אותה האות, ההקלטה היא אותה ההקלטה אז למה שיהיו הבדלים?

כי אנחנו לא לוקחים בחשבון שלכל HU יש ממיר DAC משלו

אנחנו לא לקוחים בחשבון שלכל HU יש DSP משלו

אנחנו לא לוקחים בחשבון שהודות להבדלים שצוינו למעלה אנחנו נקבל הבדלים שגם אם הם מינוריים - מספיק שHU אחד מוציא אות חזקה יותר בתחום תדר נתון מHU אחר - אנחנו מיד נקבל את הבדלי הגוונים האלו.

אקליפס אכן מוכרים היטב בסאונד הצלול להפליא שלהם שמתבטא בתיאור - סאונד קר

זה בסה"כ סאונד שמכניס פחות עיוותים וקליפינג בתחום הבאס ואולי אפילו מדגיש קצת יותר את תחום התדר הגבוה

רוצים סאונד קר? - תורידו את הגיין לרגע מהמידבאסים שלכם או תחסמו אותם בHPF בנקודת חיתוך גבוה יותר ובסלופ יותר תלול...

רוצים סאונד חם - תוסיפו באקולייזר שלכם טיפונת טיפונת עיוות באזור ה120 הרץ או שפשוט תפעילו את הבאס בוסט לסאב שלכם ותראו מה קורה... במקביל תרגיעו את הטוויטרים ותנסו להפוך למידים (מערכת שלושה חלקים) לרגע קטן את הפאזה בשביל לעמעם אותם (עזבו כרגע את כל התופעות הנוראיות שיגרמו בנוסף)

אתם תראו שאפשר לקחת מערכת מקצה לקצה בעזרת כוונים.

אז נכון - מה צריך להבין מזה

שאם אתם אוהבים אופי צליל מסויים - בחירת הרכיבים צריכה להיות כזו שבמצב שטוח הנטיה שלהם תהיה לכוון מידת נקיון הצליל שאתם מחפשים.

בעיניי דווקא לאלפיינים ופיונירים יש את הצליל הכי חם בפוטנציאל שלו וקלריונים ואקליפסים נוטים יותר לכוון הצלול והבהיר - אבל שוב, כוונים משנים את התמונה מקצה לקצה.

ואיזה מגברים יש לכם? איך אתם משתמשים בהם?

איזה רמקולים יש לכם? איפה הם ממוקמים?

הכל חלק מההצגה.

לסכיום -

סאונד לא צריך להיות חם סאונד לא צריך להיות קר - סאונד צריך להיות נכון - מה שנשמע לכם אמיתי, מה שנתפס אצלכם כשחזור אמין למציאות או לפחות למה שאתם מאמינים שמתאים לתיאור הזה - זה מה שאתם מחפשים.

אם סאונד נשמע לכם חם או קר במקום פשוט אמיתי - סימן שהוספתם לו צבע, ואתם יודעים את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

lanosforce

תודה בחור יקר בהחלט הבהרת כמה נקודות חשובות.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

האלפיין המדובר הוא מכשיר ריק מתוכן לגמרי, לדעתי חפש לך קלאריון 785 או משהוא בסגנון משומש הם יעלו אלפיה בערך וההבדל באפשרויות הוא שמים וארץ.

פורסם

ריק מתוכן?

תפרט....

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

יש למכירה את ה785. זה אחד המכשירים הטובים שיש לפי דעתי.

רק קח בחשבון שהוא ניראה מכוער ומאוד מסורבל בתפעול. מבחינת סאונד הוא מדהים

A3

K04 Inside

פורסם

מכוער זה לא מילה.

בוריס התקציב שלי לא נושק אפילו למחיר כחדש וגם לאחד ביד 2.

התקציב שלי לרדיו דיסק יד שניה הוא עד 600 ש"ח או לקנות CZ200A חדש שהבנתי שמבחינת איכות סאונד הוא כמו הCZ500.

הלוואי ומישהו היה מוכר את הCZ500 יד שניה הייתי קונה בכיף.

הבעיה שהמוכרים מהמרכז גם ואני מהצפון, קצת טריקי 8)

בס"ד

פורסם

ריק מתוכן זה בדיוק כמו שזה נשמע, ללא אפשרויות כוון סאונד בכלל! אולי רק איזה אקוליזר פשוט של 3 פרמטרים.

הקלאריון CZ500 זה מכשיר מולטי פונקציונלי מבחינת המשתמש הפשוט אבל לתת מענה לכוונים הוא לא יכול גם כן.

אם תוכל לרכוש לך 785 או משהוא בסגנון את באמת שלא תצטער על זה, כי אחרי חודש את תיתקע בכוונים ותפתח שירשורים של " איך אני מנמיך טוויטרים ומשנה פאזות בקרוס פאסיבי ללא אפשרויות כוונים ברדיו בכלל!"

היתרון היחידי זה BT אבל בחייך תחשוב כמה אתה כבר תשתמש בו?

פורסם

אבגני

גם מקנטוש 5000 הוא ריק מתוכן... אבל הייתי מוכן להרוג בשביל הסאונד שהוא מוציא.

אסרף - תעשה לעצמך טובה, תחסוך בערך עוד 400 שקלים - אתה תוכל למצוא כאן ביד שניה יחידות ראש כמו 9855 -> שווה כל שקל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יבגני :)

אבל כשאתה הולך על PURE PASSIVE זה משהוא אחר לגמרי :twisted:

במקרה של הבחור הוא צריך מכשיר בעל מעבד כל שהוא לפחות להתחלה.

למה לרכוש מכשיר מת שלא יתן לו מענה לכלום.

פורסם

9855 הוא ממש לא מכשיר מת - יש לו DSP טוב יחסית והוא שולט 3WAY מלא

חדש הוא עלה מעל 3K היום אפשר לקנות אותו ב1K ואולי אפילו קצת פחות יד2 מחברי פורום ששמרו עליו היטב.

הקלריונים מעולים גם כן - אופי סאונד קצת שונה - ה985X נוטים דווקא לגוון צליל חם - ה9853 שלי בעיניי החזיר לי הרבה יותר ממה ששילמתי עליו והוא עדיין ברכב ואני לא אתפלא אם אני בסוף אעביר אותו גם לרכב הבא - מכשיר בן 6 שנים כבר נראה לי או לפחות קרוב לזה כבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

חבר'ה,

אין לי אפשרות לאגור את ה400 ש"ח הנוספים האלה בזמן הקרוב מפאת הרבה הוצאות...

אני מוכר את הרדיו דיסק הנוכחי שלי וישר רץ להביא חדש, לא מעוניין להתקע בלי מוזיקה ברכב.

לCZ יש אקולייזר ואני לא מחפש דברים אימתניים ומתוחכמים.

אני כרגע מסתדר עם יחידת ראש סינית אז אין סיבה שלא אסתדר עם משהו שעולה עליו בעשרות מונים.

וגם האופציות שלו "קצת" יותר מתקדמות מהסיני המצוי.

אז חבר'ה, אל תגלשו לי למגרש של הגדולים כי אני ממש לא שם, סה"כ סתכלו איזה ציוד יש לי אני לא איזה אודיו פיל :)

בס"ד

פורסם
חבר'ה,

אין לי אפשרות לאגור את ה400 ש"ח הנוספים האלה בזמן הקרוב מפאת הרבה הוצאות...

אני מוכר את הרדיו דיסק הנוכחי שלי וישר רץ להביא חדש, לא מעוניין להתקע בלי מוזיקה ברכב.

לCZ יש אקולייזר ואני לא מחפש דברים אימתניים ומתוחכמים.

אני כרגע מסתדר עם יחידת ראש סינית אז אין סיבה שלא אסתדר עם משהו שעולה עליו בעשרות מונים.

וגם האופציות שלו "קצת" יותר מתקדמות מהסיני המצוי.

אז חבר'ה, אל תגלשו לי למגרש של הגדולים כי אני ממש לא שם, סה"כ סתכלו איזה ציוד יש לי אני לא איזה אודיו פיל :)

זה משפט מהסוג שאתה תצטער עליו כשבסופו של דבר אתה כן תשדרג לHU מהסוג הזה - 400 שקלים יכולים להיות כרגע הרבה מאוד כסף עבורך, תתפלא, זה גם הרבה מאוד כסף עבור כל אחד ואחד מאיתנו (אף אחד מאיתנו לא מזלזל בשקל בודד לדעתי)

אבל סבלנות בחיים בסופו של דבר משתלמת - לטווח הארוך אתה תבזבז הרבה מאוד כסף וחבל.

אני אומר את זה מנסיון ארוך טווח בתחביב הזה ומן הסתם בכמה שנים טובות מעליך על כדור הארץ.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקי אני מבין,

מה שאני לא מבין זה מה כ"כ רע בCZ200, את כל נקודות החיתוך אני עושה דרך המגבר ולא דרך הרדיו דיסק ולמען האמת אני נורא דוגל באי שימוש בDSP למיניהם של הרדיו דיסק... גם במחשב שום אקוליזר לא פועל אצלי וככה גם ברכב...

אז אני לא רואה למה אני צריך את כל נקודות החיתוך והעניינים שהמגבר בעצם מבצע לי את העניין באופן מצויין ובלי בעיות.

התלוננתי על בעיית טוויטרים וזה בגלל המיקום שלהם, ברגע שאתחדש ברכב אחר (בע"ה) הבעיה הזאת תיפטר ובמידה ולא המיקום זה העניין אז אקנה את הרכיב שמנמיך אותם.

לדעתי 600 ש"ח לרדיו דיסק יד שתים זה מאוד מכובד בעיקר כשאני לא מחפש להתקדם עם הציוד בזמן הקרוב לשום מקום כי אני מאוד מרוצה ממנו. זה יכול להביא לי רדיו דיסק בטווח המחירים של האלפיה פלוס ויש שם אחלה מתחרים על הלב שלי :)

אם כבר רכישה עתידית זה מונובלוק אבל זה רחוק...

בס"ד

פורסם

דבר אחד שמגברים סטנדרטיים לא מסוגלים לעשות וDSP הכי פשוט בעולם כן מסוגל לעשות - TC.

אני פשוט לא מסוגל להתקין מערכת שאין בה את היכולת הזו - זה שווה כל שקל וזה עושה את אחד הקסמים הכי חשובים בכווני מערכת.

תסמוך על ההמלצות כאן שאם אומרים לך שהתוספת של ה400 שקלים האלו תקפיץ אותך לליגה אחרת לגמרי - זה כנראה נכון...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...