Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה יש לי התלבטות לא פשוטה לגבי כדאיות קניית רכב חדש.

מצד אחד אני מרוצה מהרכב הקיים אך מצד שני בא לי להתחדש ולהתקדם.

בהתחלה היתי נעול על רכב חדש (פיקנטו) אך אבא וחברתי אמרו שכדי שאני יעשה חושבים.

בהמשך הכנתי קובץ אקסל עם ההשוואות של אחזקה לרכב קיים מול אחזקה והלוואה לרכב חדש.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhqjEPtEHUO4dFlwMnFwRFk1RkdhVFZWR2NxcndmX1E&hl=iw

אך עדיין ההחלטה לא פשוטה.

אשמח אם תוכלו להגיד לי אם פספסתי משהו בפרמטרים שהשוואתי ותפקחו את עייני למה שלא חשבתי.

תודה רבה והמשך שבוע טוב!

תומר

פורסם

מה שלא מצאתי (אולי לא ראיתי טוב) - זה הפרש בירידת ערך בין רכב חדש לישן. קשה לחשב את ההפרש מדוייק, אבל הוא קיים בהחלט.

בנסיעה של 1000 ק"מ בחודש לא תצטרך להחליף צמיגים כל שנה, אולי כל 3 שנים.

מצד שני, לא לקחת בחשבון תקלות יחסית יקרות ברכב ישן.

טסט צריך לשלם גם לרכב חדש החל משנה השנייה (למרות שלא צריך לגשת לבדיקה במכון הטסטים באותה השנה).

גם המחיר של הרכב החדש לא כולל בדרך כלל אגרת רישוי שנתית.

אני חושב, שבמידה והרכב הישן במצב לא רע, ולנסיעה של 1000 ק"מ בשנה, הייתי בוחר להישאר איתו - רק בגלל שלא צריך לקחת הלוואה.

גם זה הפסד כספי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ירידת ערך אכן לא לקחתי בחשבון.

ההוצאות בטבלה לשנה ראשונה.

ואחרי זה המחיר חדש - קיים די מתאזן:

פחות הוצאות על קיים, אין הלוואה על חדש.

לפאביה אין ירידת ערך שנה ראשונה היות ונקנה ב17 מתחת למחירון.

לפיקנטו כנ"ל.

הנסיעות זה 1000 ק"מ בחודש (12 אלף בשנה)

רכב חדש פתור מטסטים לשניים, לא?

פורסם

הוא פתור ממבחן אחרי שנה, אבל לא מתשלום האגרה.

את האגרה מקבלים בדואר, משלמים ויש טסט לשנה השנייה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הוא פתור ממבחן אחרי שנה, אבל לא מתשלום האגרה.

את האגרה מקבלים בדואר, משלמים ויש טסט לשנה השנייה.

חידשתה לי :?

פורסם

לפאביה אין ירידת ערך שנה ראשונה היות ונקנה ב17 מתחת למחירון.

לפיקנטו כנ"ל.

לפאביה תהיה ירידת ערך בשנה הראשונה על פי הממוצע בשוק (12%) וגם אם המחירון לא ישתנה אתה עדיין תידרש להוריד במחיר כדי למכור את הרכב, כנ"ל פיקנטו וכל השאר.

סביר להניח (בגלל הקליאו, מיקרה פאביה וחבריהם) שעד שתמכור יהיה שוק ער מאוד של סופר מיני קטנות שעלו כ-70 אלף שקלים והמחירים שם יהיו בהתאם, כמו למשל שהמחירים של ה-206+ הם 70 ומטה למרות שהמחירון הרישמי שלו היה 80.

מקווה שעזרתי.

:king:

פורסם

לקחתי ירידת ערך בהגזמה של 17 אלף שנה ראשונה, כאילו המחיר שאני קונה את האוטו לא מפסיד שנה ראשונה.

הוספתי בטבלה 3 שנים נוספות בהם כללתי ירידת ערך, אחזקה, ועלות הדלק

הגירסה המעודכנת ניתן לראות פה:

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhqjEPtEHUO4dDRITFB6UnJ6dmpXZ2hBcWFrVlVJTXc&hl=iw

פורסם

רכב זה מוצר צריכה ולא נכס! על כל רכב תפסיד כסף, עצתי היא לך לך על מה שנראה לך ומה שאתה אוהב, עוד 1500 ש"ח לפה או לשם לא יעשו כזה הבדל.

לגבי הירידת ערך בשנה הראשונה, צא מהסרט שלא תפסיד, יש מחירון ויש מחיר שוק נראה לך שמישהו יקנה פאביה בת שנה במחיר של 70000 שהוא יכול לקנות חדשה במחיר הזה? ראה ערך בעלי האיביזה שקנו את הרכב בהנחה במבצע THINK FAST בשנה שעברה,

בלוי יצחק המחירון שווה למחיר שהם קנו, אך בפועל כדי שימכרו את הרכב הם צריכים להוריד 10-15 אלף מהמחירון. מי שדורש מחירון מפרסם כבר זמן רב ואינו מצליח למכור כלל על אף שהמבצע נגמר מזמן.

פורסם

התקשיתי להבין את הטבלה, וגם לי חלק מהנתונים ניראים מוקצנים.

בכל מקרה: עלות רכישת רכב חדש ואחזקתו 3 שנים תהיה תמיד גבוהה יותר מהמשך אחזקת רכב קיים, בהנחה שהקיים במצב טוב.

אפילו אם צריך תיקון יקר - 2000-3000 ש"ח בם חלק קטן מההפרש של הרכישה.

אם אתה קצת חדש בנהיגה -עדיף לרכוש את הנסיון והידע עם הרכב הקיים.

אז למה מחליפים? פה יתנו לך מיליון סיבות: לגוון, לנסות, להנות, להתפנק באיבזור עשיר, ויהיו מי שיעדיפו בטיחות משופרת.

רק שכל החלפה עולה הרבה. אם יש, ולא במקום דברים חשובים או רצויים יותר - אז לך על חדש. אם יש שיקול "מה זה כדאי לי מבחינה כלכלית" - אז הוא יהיה בבירור לטובת הרכב הנוכחי, אם הוא במצב טוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שגוי מאוד, אתה שוכח שכשתמכור את האוטו תקבל הרבה יותר אם תקנה חדש. קירוב טוב לירידת ערך + מימון הוא 1% מהערך של האוטו לחודש.

ביטוח לפאביה יקר מדי, יש קבוצת רכישה ודרך המכרז של עובדי המדינה יש אותו ב6 ואפילו פחות.

תחזוקה של אוטו כזה ישן זה לפחות 200 שקל בחודש.

אני עשיתי חישוב כזה, נראה לי שתוכל לעשות התאמות למקרה שלך, אני מעריך שאוטו חדש יהיה יקר יותר ב300-500 שקל לחודש גג.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות. יש טבלה מחודשת שהכנתי וקללתי את כל הדברים שהוזכרו על מנת לראות את המצב יותר טוב.

"רוכב בודד", יש לי 7 שנים רישיון ו-6 מתוכם עם אותו הרכב.

ואכן לא חסרות סיבות להתחדש והם שגרמו לי לעשות את הקנייה של הרכב החדש.

• תוכן חדש...