Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה אני פותח את הפקק של הרדיאטור עצמו ורואה בוץ על הפקק ומיים עכורים בתוך הרדיאטור ,כמו כן היו המון מים במיכל עיבוי וגם הם עם בוץ. לפני כשנה שרכשתי את הרכב עשיתי ניקוי יסודי במוסך לרדיאטור. החום מנוע לא עובר את החצי אבל רוב נסיעות הרכב הם מאוד קצרות (5 ק"מ כל כיוון). כמו כן יש מאין חלב בתוך צינור נשם שמחובר מהפילטר אוויר לצנרת פליטה והרכב נחנק במיוחד בנסיעה עם מזגן.

המנוע עצמו מכוסה בשמן שהתחיל לצאת גם מכיוון שרשרת הטימינג.

1) האם זה אטם ראש פרוץ?

2)האם זה בלוק מנוע מפוצץ?

3)האם מגלים זאת ע"י קומפרסיה הפוכה?

4)מה הנזק שיכול להגרם למנוע אם אמשיך לנסוע ככה?

תודה לעונים.

פורסם

שלום רב !

לא ציינת האם מפלס השמן גבוה בצורה מעוררת חשד, או נהפוך הוא מפלס השמן נמוך בצורה חשודה,ואם בבדיקת מפלס השמן המדיד בעל שכבה לבנה ולא שחורה.

לא ציינת האם הבוץ הקיים במיכל העבוי הוא מבריק ושמנוני או בצבע חום חלודה בלבד?

החלב שאתה רואה מצינור הנשם הוא בחיבור למכסה שסתומים ולא בחיבור לסעפת פליטה.

פתח מכסה מלוי שמן, ובדוק האם יש סימנים לבנים בכמות ניכרת במכסה מלוי שמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ראשית אצלך ברכב אם אני לא טועה זוהי רצועת טיימינג ולא שרשרת. השמן שיוצא מהאיזור שם ככל הנירה זהו מחזיר השמן שהיתבלה לו ונחוץ החלפה. מומלץ לבצע זאת בהקדם כי זה לא בריא לרצועה ששמן נוגע ואם אכן כך הדבר הרצועה לא תחזיק מעמד כך הרבה זמן. לגבי החלב הצינור הנשם, מכיוון שהרכב מבוגר מאוד ומעולם ככל הניראה לא בוצע ניקוי בנשם זה הסיכוי הגדול שזהו ליכלוך המכיל בוצה ולחות שהיצטברו עם הזמן ומכך נוצרה לה אותה טחינה בצינור זה. ממליץ לפרקו ולנקות הייטב ואז להחזיר ולהמשיך לעקוב. לגבי בעיית הבוץ במיים, באיזה מיים מישתמשים ברכב?

:)
פורסם

שלום רב !

vogivog קרא את המפה, ומכיוון שאני סמוך ובטוח שהוא ראה וטיפל בעבר בסוויפט, להווי ידוע שבכל הסוויפט שאני טיפלתי בעבר, לחות ואדי מים מהאוויר, שנוצרים , וכאשר מתערבב עם השמן ויוצר אמולסיה, הנקראת בשפת עמך"טחינה", אשר בטעות יסודה,נחשבת בעיני אנשים לא ברי סמכא, כסימן ראשוני לחדירת מי קירור לשמן, וברוב המקרים לא כך הדבר.

נקיון יסודי של מינור הנשם בלחץ אוויר ובשטיפת המינור במי ברז ויסושו בלחץ אוויר, נקיון מעברים במכסה השסתומים, נקוי שסתום EGR, פותר תוך זמן קצר את תופעת הבוצה, וחוסר האוורור של תא הארכובה, ומונע לחצים באגן השמן מה שיכול בקלות לגרום לפריצת לחץ שמן קדמי פולי מנוע, ומחזיר שמן טיימינג, ולהזעה כללית מהמנוע.

הבוצה במיכל העבוי, מקורה במי קירור מאיכות ירודה, או בשימוש בעבר ובהווה במי ברז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כשקניתי את הרכב העלים הקודם השתמש במי גשם מסוננים ולא מי קירור מיוחדים.

כמו כן את הצינור נשם ניקיתי יסודי עם מברג וסמרטוט והטחינה חזרה שוב . אציין שהוא קרוע גם בשתי מקומות.

כנראה צריך לעשות ניקוי יותר יסודי כמו שצביקה אומר.

פורסם
כשקניתי את הרכב העלים הקודם השתמש במי גשם מסוננים ולא מי קירור מיוחדים.

כמו כן את הצינור נשם ניקיתי יסודי עם מברג וסמרטוט והטחינה חזרה שוב . אציין שהוא קרוע גם בשתי מקומות.

כנראה צריך לעשות ניקוי יותר יסודי כמו שצביקה אומר.

בהחלט מומלץ לבצע ניקוי יסודי לנשם.

טוב שבעל הרכב הקודם לא הישתמש במיים מהאוקיינוס! על מיי גשמים מסוננים לרדיאטור עוד לא שמעתי. :)

:)
פורסם

גם אני לא :-D,הייתי בשוק שהוא אמר לי את זה. אבל עדיין לא הבנתי לאן נעלמים המים מהרדיאטור? האם האטם ראש נפרץ?

השמן נראה שחור רגיל אבל בחורף היתה על הפקק מילוי שלו טחינה.

כמו כן איזה בעל מקצוע מומלץ מאזור ראש העין שיעשה ניקוי EGR וכל צנרת היניקה?

פורסם

איזה בעל מקצוע עושה נקיון יסודי של צינור הנשם בלחץ אוויר ובשטיפת הצינור במי ברז ויבושו בלחץ אוויר, נקיון מעברים במכסה השסתומים, ונקוי שסתום EGR?

מאזור ראש העין אם אפשר ,תודה.

פורסם

הסטטיסטיקה היא ש80 אחוז מהרכבים שבהם מופיע תופעת הטחינה בנשם, מקורם באטם ראש פרוץ. 100 אחוז מהמכוניות בהם מופיע הטחינה בנשם, מכסה מילוי שמן, רדיאטור, מיכל עיבוי ומחזיר טיימינג, מקורו באטם ראש פרוץ.

על פי הנתונים שנתת, האטם ראש שלך נפרץ.

זה גרם לכך שמים יעברו לשמן וההיפך.

נכנס מים לאגן שמן, העלה את המפלס וגרם לפריצה במחזיר. ועובדה שאתה פותח מכסה מנוע ואתה יכול לפתוח מסעדת סטייקים מרוב טחינה! אבל לא. תנקה את הנשם וזה יעבור. למען השם!

אני לא מכיר מוסכים בראש העין.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אין התייחסות כי שאלת לגבי מוסך באיזור ראש העין, כנראה אין אנשים מאיזור ראש העין או שהם לא מטפלים במוסכים שם על מנת לתת לך חוות דעת.

אם אתה מעוניין להגיע לכפר סבא תוכל לפנות למוסך רביע.

קובי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

1) האם ניתן לפתוח לבד מכסה שסתומים לנקות את המעברים ולסגור אותו? או שצריך להחליף אטם של מכסה השסתומים ולשים לוקטייט?

2) איפה נמצא חיישן EGR ברכב הזה?

• תוכן חדש...