Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר הצהריים טובים

שנה הבאה אני מתחיל ללמוד הנדסאי מכונות רכב במכללת עתיד בתל אביב, הגיע הזמן להכנס לתחום.

אין לי שום רקע במכונאות, אפילו לא סוג 1, אני בן אדם מאוד טכני שאוהב את התחום וחושב שאתרום אפילו בזה שאני פדנט לגבי כל מה שאני עושה, וזה יבוא כמובן לטובה בתחום הזה.

אני מחפש עבודה כמתלמד במוסך שילמד אותי וישקיע בי, וכמובן אני אתן מעצמי בתמורה, אפשר להגיד לטווח ארוך.

השאלה שלי האם כדאי לפנות למוסכים קטנים או מוסכים מרכזיים בעניין הזה, אני שואל זאת מכיוון שאני מעוניין שילמדו אותי הרבה יותר מטיפולים שגרתיים ומאוד רוצה להתפתח כמה שיותר, ושההתלמדות תהייה איכותית ולא זבנג וגמרנו, זה מאוד חשוב לי.

דרך אגב אני מראשון לציון, ככה שאשמח לקבל הצעות ממוסכים באזור.

תודה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

שלום רב !

קרא כאן בנושא דומה לשלך והסק מכאן את המסקנות :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177660

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מצטרף פה לשרשור,האם מוסך יסכים לקבל אותי כעובד ללא ניסיון קודם וללא תעודה בשכר מלא? אני פשוט אוהב את התחום ויש לי יכולת למידה והבנה ברמה גבוה,,תודה אורן :|

פורסם

צביקה הם דיברו שם בעיקר על ביטוח והאם הוא יכול לעבוד או לא.

אני חושב שכוונת פותח השירשור היא האם לעבוד במוסך רגיל, שמטפל בכל רכב אשר נכנס.

או לפנות למשרה במוסך מורשה יבואן, שמתעסק עם סוג מסויים של רכבים ובעל כמות גדולה של רכבים ועובדים(אני מכיר מוסכי יבואן של 100-120 רכבים ביום) שבו הוא יקבל פחות תשומת לב אבל פחות יתקדם.

אכן שאלה קשה.

קובי

פורסם

קובי שלום רב !

מכיוון שאנו מכירים אחד את השני, אפילו ווירטואלית מעל גבי הפרום, וגם ניהלנו שיחות טלפוניות ביננו, נושא הביטוח והידע הבסיסי הדרוש והמתבקש לעובד שלא במשרה מלאה, מכיוון שהוא עומד ללמוד בקרוב, הנדסאי מכונות במכלל עתיד ואני מניח למודי יום ולא ערב, ולכן אינני רואה כיצד יוכל להשתלב במשרה מלאה ואפילו חלקית, גם אם הוא לומד לימודי ערב, והאם מוסך מוכן לקבל עובד ללא ניסיון קודם,אך עם מוטיבציה בשמים, והמחייב את בעל המוסך לבטח את העובד, להוציא לו תלוש שכר ולשלם עליו ביטוח לאומי ותנאים סוציאלים נלווים, ולבזבז עליו זמן יקר, ללא תמורה מספקת מידית, ועם אפשרות של נזק לרכבו של לקוח, גם אם ללא כוונה תחילה.

בשיחתנו האחרונה, התיעצת איתי באותו נושא, העלה לכאן את השגותיך והבנתך בנושא, וכך תוכל לעזור לו מידע אישי בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני מאמין שהוא שואל זאת עקב העובדה שהוא כנראה ילמד בלימודי ערב.

במידה וזה לימודי בוקר זה משאיר לו רק יום אחד בשבוע לעבוד, וסבירות גבוהה שהוא לא ילך לעבוד יום אחד וגם שום מוסך לא יקח עובד ליום אחד בשבוע.

אני מסכים עם כל מה שאמרת לגבי בטיחות וכדו'.

לגבי השיחה שלנו, דיברנו על מוסך ספציפי, שאני מעדיף שלא נעלה את שמו. לכן אני לא בטוח שהתובנות מתאימות גם למקרה שלו.

האמת שגם אני עדיין לא בטוח אם כדאי לעבוד במורשה או במוסך קטן, לכל מקום יש את היתרונות שלו בין אם זה עבודה על רכבים חדישים במורשה, לבין עבודות כלליות במוסך רגיל(אני מכיר מוסכים באיזור תעשיה שכל פעם שאני עובר שם הם עושים החלפת מנוע/ ראש מנוע וכדו, אלו דברים שהוא לא יגע בהם בכלל במוסך מורשה, או שאני טועה?)

קובי

פורסם

אכן kobic9 צודק והלימודים יהיו לימודי ערב, מה שאומר שאוכל לעבוד כל יום עד השעה 16.

ובאמת השאלה שלי הייתה האם כדאי לפנות למוסך מרכזי או מוסך קטן יותר ולמה, בכל מקרה הכוונה שלי היא שאלמד יותר מהחלפת שמן ופילטר אוויר, כלומר להתפתח כמה שיותר בתחום.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

במוסך מרכזי סביר להניח שתעשה עבודות קבועות של מכונאי מתחיל. שמן בלמים וכו'. במוסך מרכזי סביר שיעשו לך כם קורס מקדים כדי שתיהיה מוסמך לפתוח פילטר שמן ובורג ניקוז שמן. רק לאחר תקופה מסויימת, יעשו לך הסמכה גם לבלמים.

אם תרצה להתקדם יורת גבוה תאלץ ללמוד קורס של היצרן באנגלית טכנית, על מנת להיות דיאגנוסטר.

במוסך קטן אתה תיהיה השוליה של בעל המקצוע ותוכל ללמוד ממנו המון.

אני אומר לך את הדברים הנ"ל מניסיון, אני מורה במכללה למקצועות הרכב ובין השאר משבץ תלמידים לעבודה במוסכים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני הייתי בכמה מקומות, קיבלתי סביב ה5 נטו.

אבל ראיתי גם אנשים שקיבלו 4 נטו.

לרוב זה גלובלי חודשי, אם אתה מחסיר יום אז עושים חשבון כמה יוצא לשעה ואז מורידים לך מהמשכורת.

קובי

פורסם

tostos אני רוצה לראות אם הבנתי אותך נכון: במוסך מרכזי אחרי ההכשרה הבסיסית וקצת נסיון ועבודה, המוסך המרכזי ישלח אותי לקורסים על מנת להתקדם (בשלבים) ?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אופיר, כמה זמן יקח לכל התהליך?

אני דווקא חושב שמוסך קטן עדיף על מורשה, ואני אסביר גם למה.

המוסך מורשה מאזדה למשל, נכנסים מידי יום 100-120 רכבים, רוב הרכבים צריכים טיפול תקופתי ואת זה יתנו למתלמד לבצע.

אני הרבה זמן לא ראיתי במוסכים שעושים ראשי מנוע, החלפת מנועים וכדו', וגם עם כן, הזמן שיקח עד שהוא יגיע לכך הוא ארוך מאוד.

לעומת זאת, במוסך באיזור תעשיה, המוסכים בעלי 3-4 ליפטים, וכך גם כמות המכונאים.

כל עבודה שהמוסך יקבל, הוא יתן לך לעשות, כי אתה העובד שלו.

נכון ביום הראשון הוא יעשה טיפולים, אבל יום למחורת המוסך יקבל לעשות 2 ראשי מנוע, וטיימינג וברקסים, אז יתנו לו לבצע את הברקסים.

מה שבמוסך מורשה יקח לו הרבה יותר זמן להגיע לכך, משום שיש להם הרבה רכבים שהם נכנסים לטיפולים תקופתיים.

קצב ההתקדמות יהיה יותר גדול, אם הוא יקבל לעשות ראש מנוע, ולא יהיה לבעל המוסך למי לתת אותה(ובמוסך מרכזי יש להם מספיק עובדים לכך) בעל המוסך יעבוד יחד איתו על המנוע וככה הוא ילמד.

אני אשמח לדעת אם אני צודק בהשארה שלי או לא.

קובי

פורסם
אופיר, כמה זמן יקח לכל התהליך?

אני דווקא חושב שמוסך קטן עדיף על מורשה, ואני אסביר גם למה.

המוסך מורשה מאזדה למשל, נכנסים מידי יום 100-120 רכבים, רוב הרכבים צריכים טיפול תקופתי ואת זה יתנו למתלמד לבצע.

אני הרבה זמן לא ראיתי במוסכים שעושים ראשי מנוע, החלפת מנועים וכדו', וגם עם כן, הזמן שיקח עד שהוא יגיע לכך הוא ארוך מאוד.

לעומת זאת, במוסך באיזור תעשיה, המוסכים בעלי 3-4 ליפטים, וכך גם כמות המכונאים.

כל עבודה שהמוסך יקבל, הוא יתן לך לעשות, כי אתה העובד שלו.

נכון ביום הראשון הוא יעשה טיפולים, אבל יום למחורת המוסך יקבל לעשות 2 ראשי מנוע, וטיימינג וברקסים, אז יתנו לו לבצע את הברקסים.

מה שבמוסך מורשה יקח לו הרבה יותר זמן להגיע לכך, משום שיש להם הרבה רכבים שהם נכנסים לטיפולים תקופתיים.

קצב ההתקדמות יהיה יותר גדול, אם הוא יקבל לעשות ראש מנוע, ולא יהיה לבעל המוסך למי לתת אותה(ובמוסך מרכזי יש להם מספיק עובדים לכך) בעל המוסך יעבוד יחד איתו על המנוע וככה הוא ילמד.

אני אשמח לדעת אם אני צודק בהשארה שלי או לא.

יש אמת בדבר!

:)
פורסם

קובי אתה צודק לדעתי.

בקשר לשאלה שלך על זמן של כל תהליך,איני זוכר במדויק.

אך ארגנתי פגישה עם מנהל הכספים ואחראי על אגף הלימודים של טויוטה בישראל והם נתנו לי סדרי גודל.

נדמה לי שבין השלב הראשון לשני לא חולף הרבה זמן אך בין השלב השני לשלישי חולף פרק זמן די ארוך וגם הלמידה של השלב השלישי היא די ארוכה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...