Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחר ש"זרקתי" 110,000 ש"ח על רכב דרגה 2 מליסינג תפעולי ונשארתי בלי כלום אחרי 3 שנים החלטתי לאמץ המלצה לליסינג מימוני (או יותר נכון רכישה בפריסת תשלומים נכונה עם אפשרות לטרייד בסופה) שם הרכב בבעלותי בסוף התקופה

אני נוסע בממוצע כ- 40,000 ק"מ בשנה. נסיעה שמרנית, לא מחפש תאוצה או מהירות, כן חשוב לי חסכון בדלק, אמינות, מרווח פנים ובגאז ולכן שוקל גם SUV

בתקציה דומה (120-140) אני שוקל לרכוש מיבואן משפחתית או SUV/משפחתית מושקעת מטריד-אין של יבואן

שאלותי:

1. בהתייחס לנתונים שציינתי האם עדיף רכב חדש מיבואן עם התחייבות ל- buyback ? או להסתכן ברכישת מודל 2008-2009 כאשר אין אחריות לרכב ?

2. ברור לי שברכישת רכב מטרייד-אין יש משקל חשוב בבחירת המקום, שכן רוב הסיכויים שאתחתן איתו לתקופה ארוכה. מתוך נסיון אשמח להמלצות בין הטרייד-אינים של היבואנים (אוטו-דיל / כלמוביל-טרייד / לובינסקי-טרייד)

3. בהמשך לשאלה 1 אני נוטה קצת לטובת פולקסווגן/סקודה אבל חושש לרכוש רכב עם DSG משנתון נמוך, שכן הבנתי מקריאת שרשורים בפורום שחיי התיבה הזו (לפחות בשנים הקודמות) היו "רנדומלים" לאנשים שונים

אשמח לחוות דעת שתסייע לי בהחלטתי

ערן

פורסם
שלום

לאחר ש"זרקתי" 110,000 ש"ח על רכב דרגה 2 מליסינג תפעולי ונשארתי בלי כלום אחרי 3 שנים החלטתי לאמץ המלצה לליסינג מימוני (או יותר נכון רכישה בפריסת תשלומים נכונה עם אפשרות לטרייד בסופה) שם הרכב בבעלותי בסוף התקופה

אני נוסע בממוצע כ- 40,000 ק"מ בשנה. נסיעה שמרנית, לא מחפש תאוצה או מהירות, כן חשוב לי חסכון בדלק, אמינות, מרווח פנים ובגאז ולכן שוקל גם SUV

בתקציה דומה (120-140) אני שוקל לרכוש מיבואן משפחתית או SUV/משפחתית מושקעת מטריד-אין של יבואן

שאלותי:

1. בהתייחס לנתונים שציינתי האם עדיף רכב חדש מיבואן עם התחייבות ל- buyback ? או להסתכן ברכישת מודל 2008-2009 כאשר אין אחריות לרכב ?

2. ברור לי שברכישת רכב מטרייד-אין יש משקל חשוב בבחירת המקום, שכן רוב הסיכויים שאתחתן איתו לתקופה ארוכה. מתוך נסיון אשמח להמלצות בין הטרייד-אינים של היבואנים (אוטו-דיל / כלמוביל-טרייד / לובינסקי-טרייד)

3. בהמשך לשאלה 1 אני נוטה קצת לטובת פולקסווגן/סקודה אבל חושש לרכוש רכב עם DSG משנתון נמוך, שכן הבנתי מקריאת שרשורים בפורום שחיי התיבה הזו (לפחות בשנים הקודמות) היו "רנדומלים" לאנשים שונים

אשמח לחוות דעת שתסייע לי בהחלטתי

ערן

בנסועה שנתית כמו שלך, מומלץ לך מאוד לשקול להשאר עם רכב הליסינג.

לעניות דעתי, רכישת רכב תעלה לך יותר מרכב הליסינג.

פורסם
בנסועה שנתית כמו שלך, מומלץ לך מאוד לשקול להשאר עם רכב הליסינג.

לעניות דעתי, רכישת רכב תעלה לך יותר מרכב הליסינג.

יריב,

מודע לך על התשובה אבל היא לא ממש עונה לי על השאלות ששאלתי

עובדתית רכישת רכב בליסינג מימוני תחסוך לי לפחות 20K מאשר ליסינג תפעולי כך שאת הבחירה הזו כבר עשיתי

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לך עמוק מידי לכיס, אבל 40 אלף קילומטרים בשנה זה לא מעט. לרוב האנשים כן משתלם להמשיך ולקחת ליסינג תפעולי בנסועה כזאת. אבל כיוון שאתה זה שיושב מול תלוש המשכורת והמחשבון, אני נוטה להאמין לך :wink:

ועכשיו, לשאלות הספציפיות שלך:

1. אני בכלל לא חושב שלהתחייבות ל-BuyBack יש איזושהיא משמעות עבורך עם קילומטראז' שנתי שכזה. תקרא את האותיות הקטנות של התוכנית, לדעתי הם לא יהיו אטרקטיביות במיוחד עבורך. כלומר, אני חושב שגם אם לא תיהיה לך התחייבות ל-BuyBack ותנסה לשדרג את הרכב בסתם עסקת טרייד-אין ההפרש לא יהיה גדול אם בכלל.

חדש או משומש - התקציב שלך מאפשר לקנות רכב חדש, אפילו כמה רכבי דיזל שמתאימים יותר לקילומטראז' כמו שלך. אז למה ללכת לכיוון המשומשות?

2. לא הבנתי מה הקשר בין חברת הטרייד-אין לחתונה לטווח ארוך. בגלל ה-BuyBack?

3. ככה זה שאתה נמצא בחזית הטכנולוגיה, אין לך בסיס נתונים גדול מידי כדי לקבוע חד משמעית כמה המכלול הזה אמין או לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי eranshl

גם ברכישת רכב מחברות ליסינג/השכרה מהשנתונים שציינת יש אפשרויות טרייד אין עתידיות כך שההתלבטות היא לא הbuyback אלא התקציב ואולי הרצון לקרוע את הניילונים

בנושא הDSG –תיבה זו היא בעלת שני מצמדים וכתוצאה מכך העברת ההילוכים טובה יותר. לא נתקלנו בבעיות מיוחדות בכלי הרכב הנ"ל, כמובן שהתנהגות הנהג האינדיבידואלי יכולה להשפיע על כל מערכת מכאנית ברכב.

בסה"כ נראה לי שעדיין מוקדם מכדי לקבוע באופן גורף ולהגיע למסקנות חד משמעיות ולכן אני מסכימה עם דבריו של צביקה

הליסינג המימוני (=פרטי) הוא בהחלט אופציה טובה עבורך, אשמח לספר לך קצת מידע עליו :

ליסינג פרטי/ מימוני הוא בעצם מימון שמחולק ל 3 חלקים : מקדמה , תשלום חודשי ותשלום סופי ידוע מראש בסוף תקופה (שנתיים או שלוש-תלוי בגורמים הקודמים).

רוב החברות מציעות מסלול אחד אולי שניים ויש גם חברות המציעות מסלולים לפי צרכי הלקוח.

מס' נקודות נוספות שחשוב לבדוק : מי הבעלים של הרכב לאחר הקניה ? מי מציע טרייד אין עתידי? מי גובה עמלת הקמה ?

מה גורל ההלוואה העומדת בסוף התקופה והאם ניתן לפרוס את הסכום הסופי?

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות

מיטל מאלדן

פורסם

יריב, צביקה (פיק),

אחרי תשובות דומות משניכם עשיתי רי-קלקולציה והרמתי טלפון לרו"ח שלי

נראה לי שהחישובים שלי היו קצת מוטעים, לקחתי בחשבון רק את התשלום החודשי לחברת הליסינג וכלל לא חישבתי את המס השולי שאשלם במקרה שאוסיף את כל תקציב הרכב (כ- 5200) לברוטו. משום מה הנחתי שאוכל להמשיך לקבל החזר הוצאות על דלק,כביש 6, חניות גם שאין לי רכב צמוד ולמעשה הבנתי שבסה"כ ישארו לי כ- 3200 ש"ח לאחזקת הרכב כולו.

מובן שעם הקילומטרג' שלי הליסינג התפעולי נראה עדיף כרגע

לגבי התשובות:

1. לקחתי בחשבון מכירת רכב בסוף תקופה (32 חודש) ב- 35% פחות ממחיר המחירון כיום

2. כשדיברתי על חשיבה לטווח ארוך אכן התכוונתי ל- trade-in בסוף התקופה לרכב חדש באותה הסוכנות

במחשבה שניה אכן נראה שליסינג תפעולי כלכלי יותר במקרה שלי

שוב תודה

• תוכן חדש...