Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הבעיה היא מי שתכנן את החניון הזה. הנה עוד תמונה של חלוקת חניות לא יעילה. סימנו 2 חניות כשבפועל אפשר לחנות 3 ברווח סביר ביותר.

הייתי רוצה לראות את הפונטו הזאת נכנסת שמשני הצדדים יש טנדר ממוצע או איזה ג'יפ, החלוקה נכונה מאוד, מה שמטריד זה חלוקה שמתאימה רק לרכבי מיני ואז לך תנסה להחנות שם רכב גדול. (לצערי נפוץ מאוד באזור גוש דן)

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם

למרות שנראה באותו הרגע שיש חניה בשפע, מדובר בשכונה עם מצוקת חנייה.

אני יודע שלפי העיקרון הוא לא עובר על החוק, אבל למה??

uploadfromtaptalk1429630655811.jpg

פורסם (נערך)

לא הבנתי מה הבעיה?

אין לו מנוע כמו לרכב שלך? הוא לא משלם למדינה מיסים על דלק? הוא לא עבר טסט כמוך? הוא לא משתמש באותו כביש כמוך?

הוא לא חייב להחנות על המדרכה ולעבור על החוק כדי שלבעלי המכוניות יהיה מקום חניה. זכותו להשתמש בחניה חוקית כאוות נפשו.

גם אני מעדיף להחנות את האופנוע על הכביש בחניה חוקית מאשר לעלות על מדרכה ולגזול אותה מהולכי הרגל.

מעניין שאת אף אחד לא מעניין שרכבים חונים באופן קבוע בחניות שמיועדות לאופנועים בלבד אבל כשאופנוע חונה בחניה חוקית בכביש אז יש תלונות.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אין שום בעיה שיחנה על הכביש, אבל לפחות היה יכול להגדיל ראש ולהיצמד לרכב או לקצה השני של החנייה.

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה?

אין לו מנוע כמו לרכב שלך? הוא לא משלם למדינה מיסים על דלק? הוא לא עבר טסט כמוך? הוא לא משתמש באותו כביש כמוך?

הוא לא חייב להחנות על המדרכה ולעבור על החוק כדי שלבעלי המכוניות יהיה מקום חניה. זכותו להשתמש בחניה חוקית כאוות נפשו.

גם אני מעדיף להחנות את האופנוע על הכביש בחניה חוקית מאשר לעלות על מדרכה ולגזול אותה מהולכי הרגל.

מעניין שאת אף אחד לא מעניין שרכבים חונים באופן קבוע בחניות שמיועדות לאופנועים בלבד אבל כשאופנוע חונה בחניה חוקית בכביש אז יש תלונות.

מקבל את מה שאתה אומר,

אבל מדובר פה ברחוב ללא מוצא ובמדרכות מסביב אין תנועה כי אין לאן להגיע אז אין בעיה של חסימה.

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה?

לרוב, אני מסכים עם מה שאתה כותב.

הפעם לא ב100%.

מיקום העמוד שדיברתי עליו (סוג של חצי אי תנועה שכזה) לא מפריע לאף אחד. הוא היה צריך להחנות אותו משמאל לרכב על המדרכה בלי להפריע לאף אחד.

בוודאי שהוא לא מבצע שום עבירה, אבל יש מקום להתחשבות.

פורסם

ואתה תשלם לו את הדו"ח אם יקבל בגלל שהוא מחנה על המדרכה?

נכון שרוב הסיכויים שלא יקבל דו"ח אבל גם לא היה שם חוסר בחניות וגם זכותו להחנות בחניה לגיטימית וחוקית.

אני בעיקר במקומות הומים שבהם שורצים פקחים מחנה את האופנוע על הכביש בחניה חוקית.

מה שכן, אני משתדל שלא לתפוס חניה מלאה ולעיתים מחנה את האופנוע בין שני רכבים או מוצא חניה על הכביש שלשם רכב לא יכול להיכנס (כמו חצי חניה שלפעמים קיימת).

בחיפה למשל, אופנועים לא צריכים לשלם על חניה בכחול לבן ואלו בדיוק המקומות עם הפקחים שרק מחפשים לתת דוחות אז אני לא רואה כל סיבה לסכן את עצמי בקבלת דו"ח עירייה כדי שלרכב מנועי אחר שאני אמור להיות שווה ערך לו יהיה חניה.

פורסם

אשמח אם תוכל לציין פה את המלל שכותבים כאשר מעניקים דו"ח לרוכב שכזה במקרה והוא מפריע במדרכה.

אם אני לא טועה (ואשמח לקבל תיקון) אני זוכר שדיברו כבר על הנושא הזה וצויין:

"אם כלי הרכב מפריע למעבר הולכי רגל במדרכה... כאשר רוחב המדרכה X מטרים ומעלה\ומטה..."

אני זוכר ממש במעורפל.

אבל אני חושב (לא יודע בוודאות)שאין מניעה להעמדת כלי דו"ג במדרכה כאשר אין הפרעה להולכי הרגל (מספיק מקום שמאפשר מעבר עם עגלה) והמדרכה רחבה מספיק.

אבל במקרה הנ"ל, המקום (שכתבתי בהודעות הקודמות) שציינתי שהרוכב היה צריך להעמיד את הקטנוע הוא בכלל לא מעבר.

לדעתי יש מקום להתחשבות בשאר הדיירים והרוכב צריך להעמיד את הקטנוע על המדרכה בצורה שלא מפריעה, זה מה שאני הייתי עושה ולא הייתי חושש מקבלת דו"ח.

מספר שנים רכבתי על דו"ג ואף פעם לא חניתי על המדרכה בצורה שמפריעה להולכי הרגל.

המדרכה צרה מדי? מחנה במקום אחר.

פורסם

לא הבנתי למה הכוונה לציין את המלל?

האם הכוונה היא לתקנה מתקנות התעבורה? אם כן זה בדיוק כמו רכב.

חניה על המדרכה עם שני גלגלים או יותר ונותר מעבר של 1.3 מטר - 250 ₪.

לא נותר מעבר - 500₪.

פורסם

כן, לזה התכוונתי.

מחיפוש קליל מצאתי את זה:

http://www.blog.lawguide.co.il/showarticle.asp?a=11790

"

"

למעט בנסיבות המפורטות להלן: בהעמדת שני גלגלים בלבד על המדרכה ובלבד שנותר מעבר של 130 ס"מ לפחות על המדרכה ומותרת החניה בכביש שבו הועמדו יתר גלגלי הרכב" .

סעיף אחרון זה, המדבר על שני גלגלים על המדרכה (ולא משנה כמה יש ברכב בסך הכול), מתאים לעניין חניית אופנועים.מסעיפי החוק דלעיל ניתן ללמוד לטעמי, כי ככל שהנחיה מותרת באותה מדרכה שעליה מחנים את האופנוע ונותר מעבר של מעל ל-130 ס"מ לצורך מעבר הולכי רגל הרי שבאים תמרור שמורה אחרת, חניית האופנוע על המדרכה מותרת."

יש מקום לפרשנות הזאת או שלא?

פורסם
כן, לזה התכוונתי.

מחיפוש קליל מצאתי את זה:

http://www.blog.lawguide.co.il/showarticle.asp?a=11790

"

"

למעט בנסיבות המפורטות להלן: בהעמדת שני גלגלים בלבד על המדרכה ובלבד שנותר מעבר של 130 ס"מ לפחות על המדרכה ומותרת החניה בכביש שבו הועמדו יתר גלגלי הרכב" .

סעיף אחרון זה, המדבר על שני גלגלים על המדרכה (ולא משנה כמה יש ברכב בסך הכול), מתאים לעניין חניית אופנועים.מסעיפי החוק דלעיל ניתן ללמוד לטעמי, כי ככל שהנחיה מותרת באותה מדרכה שעליה מחנים את האופנוע ונותר מעבר של מעל ל-130 ס"מ לצורך מעבר הולכי רגל הרי שבאים תמרור שמורה אחרת, חניית האופנוע על המדרכה מותרת."

יש מקום לפרשנות הזאת או שלא?

ברוב המוחלט והמכריע זה ממש לא המצב וחנייה על המדרכה אסורה.

בד"כ כשחנייה על המדרכה מותרת יש מקום ייעודי לחניית דו"ג על אותה מדרכה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי לדוגמא יש חנייה רשומה בטאבו למה לי לא להחנות את הקטנוע שלי בחנייה שרשומה על הדירה בכל מקרה אף אחד לא חונה שם מאז שנמכר האוטו.

בפול-גז זה לא היה קורה8)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...