Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב: וולוו 244 GLE מודל 83', קרבורטור, ידני.

התקלה: האיתות הפסיק לעבוד כליל (וגם הבהוב 4 אורות המצוקה+ההתראה על אי חגירת חגורה שיושב על אותו מנגנון איתות).

רקע (או כמה תופעות שאולי קשורות ואולי לא):

בחודשיים האחרונים, תמיד במהלך נסיעה בכביש מהיר, נשרף פעמיים, פיוז 8A (מס' 13) שאחראי על: 1. ריליי מאורר רדיאטור, 2. אורות איתות, 3. התראת חגורת בטיחות, 4. ריליי של מע' הזרקת הדלק כתוב fuel injection system relay, אבל אין לי הזרקה אל קרב', האם הכוונה למשאבה?).

תמיד עם שריפת הפיוז כבה הרכב ואי אפשר להתניע, אולי בגלל הפסקת הספקת הדלק. החלפת הפיוז פתרה את הבעיה.

לפני כ-10 ימים כבה הרכב בתחילת הנסיעה ואי אפשר להתניע. הפיוזים תקינים. הרכב נגרר למוסך, שם התגלה חוסר שמן בקרבוקטור. לאחר מילוי שמן בקרב' הרכב התניע.

היום בנסיעה בין עירונית, נשרף הפיוז 3 פעמים, בערך כל 40-60 ק"מ. מה שהביא לכיבוי הרכב ואי התנעה. זמן קצר אחרי ההחלפה האחרונה של הפיוז הבחנתי שהאיתות לא עובד כמו שתיארתי למעלה, וזה אף שכל הפיוזים תקינים והרכב מניע ונוסע. (הרכב חזר הביתה עם גרר).

בקשת העזרה:

מחר על הבוקר, לפני העבודה, אנסה להחליף את הריילי של האיתות. צריך להיות לי אחד מתורמת האיברים.

אשמח לעזרה בשני המישורים:

1. האם אני זוכר נכון והריליי של האיתות, הוא ריבוע שחור שנמצא בצד ימין למטה של הקונסולה המרכזית? אם לא, אשמח להכוונה מדוייקת שתחסוך לי זמן יקר בבוקר.

2. האם עולה בדעתכם מקור נוסף נוסף לבעיה, פרט לריליי ולמגעים רופפים?

תודה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אני לא ממש מכיר את הרכב ולא בדיוק יודע איפה יושב הריליי, מה שכן, בד"כ הריליי נראה כמו קופסאת פלסטיק מרובעת/ מלבנית בגודל של בערך 5 ס"מ, אליה מחובר מחבר חשמלי באחת מפאותיה. כמו כן, המיקום נראה הגיוני.

עכשיו לבעיה עצמה. פיוז הוא בדרך כלל לא מקור לבעיה. הוא פשוט הראשון שנשרף על מנת שאף מערכת אחרת לא תישרף. תפקידו להגן על מערכות החשמל ורכיביה מעומסים וקצרים. החלפת פיוזים תכופה כפי שתארת מעידה על זרם גבוה או קצר לאורך זמן ולא משהו חד פעמי ולכן אני ממליץ לך בחום לגשת לחשמלאי רכב שיעבור על מערכת החשמל הקשורה לאיתות/ ריליי מאוורר/ חגורת בטיחות וכו' שיושבים על פיוז זה. רק לאחר שימצא הקצר/ כשל במערכת החשמל תוכל לפתור את התקלה.

אין לי מושג מה אמר לך המכונאי שביקרת אצלו, אני לא מבין על איזה "שמן בקרבורטור" הוא מדבר, אבל אני די בטוח שאין קשר למערכת החשמל, אלא אם המעגל קשור איכשהו לקרבורטור (לא נראה לי סביר) ובמקרה, כשהוא נגע בקרבורטור, הזיז שם משהו.

קיים סיכוי שהריליי איתות מקצר ושהוא מקור הבעיה, אבל יש את אותו סיכוי לריליי מאוורר ולכל רכיב חשמלי על הקו, אפילו נורה, כמו גם הצמה (חוטי החשמל) עצמה.

מקווה שתסתדר. בהצלחה8)

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

LA תודה,

הריליי יושב איפה שאמרתי - מצאתי בספרות. הוא אכן נראה כמו שתיארת אתה, רק יותר קטן משהו כמו 1.5X2X3 ס"מ.

אתה צודק, לקרבו' אין קשר למע' החשמל (אבל בדגם שלי צריכה להיות בו כמות קטנה של שמן), ציינתי את החלק הקשור בו בגלל שגם פה כבה הרכב ולא התניע, כלומר דובר בתופעה חיצונית דומה, אך לעניות דעתי לא קשורה, אלא אם יודעי ח"ן יסבירו לנו אחרת.

אם הבעיה בריליי אחר ולא של האיתות, אפשרות שהצעת, אז למה שאר הרכיבים עובדים (מאוורר וכו') כעת רק אלו הקשורים למע' האיתות לא?

אני מקווה שלא מדובר בבעיה בחיווט כי זו צרה צרורה.

בשלב זה אין לי כוונה ללכת לחשמלאי בלי שאעשה הכל כדי לפתור לבד (קניתי את הוולוו מטעמי תחביב, למרות שאיכשהו היא הפכה לרכב יומיומי...).

פורסם

ניתקתי את הריליי, פתחתי אותו והסתכלתי פנימה. מעט סימנים שחורים של התחממות פה ושם וריח של פלסטיק שרוף. ושמח וטוב לב אני מרכיב את הריליי השני שנקצר מתורמת האיברים, אבל שיט שיט שיט. זה לא עובד. עדיין יש תקווה ואני נוסע לשלמה סייג ובודק 5 ריליים נוספים רק כדי להיות בטוח, אבל שום מאותת לא עובד. צריך להודות שזה לא הריליי.

אני מניח שיש נתק איפשהו, אבל אין לי מושג איפה. ניסיון לשחק עם החוטים באיזור לא הביא לשום תוצאה, ואני מניח שצפויה לי עבודת נמלים בניסיון האיתור.

בינתיים בדקתי את המתח במחבר של הריליי. יש שם 3 כניסות ל-3 רגליים של הריליי שמסומנות 31, 49 ו-49A (בתמונה של המחבר רואים 4 כניסות, אבל אחת לא מחוברת לכלום). שתי כניסות מקוצרות לגוף הרכב וכניסה שלישית (נדמה לי ה-49A) מראה 12.7V. האם ניתן ללמוד מהנתונים האלה שהכל תקין עד הריליי?

אגב, כל שאר החשמלים ברכב עובדים כרגיל.

אשמח לסיוע בהתקדמות לקראת פיתרון.

22Dec_0002.jpg

22Dec_0005.jpg

פורסם

מעדכן: הבעיה נפתרה.

ELI_YAHO הגדול מכולם, אלוף הוולוו, דיבר איתי בטלפון, ובין שאר הפתרונות והידע שיש לבנאדם על וולוו, הוא הציע לבדוק דבר ראשון את היוניט של האורות מצוקה ואם הבעיה לא פה לחפש חוט מקצר או רופף.

לשימחתי הרבה התגלה שהחלפת היוניט של אורות הבהוב המצוקה, פתרה את הבעיה והחזירה לחיים את מנגנוני האיתות,תזכורת חגורת הבטיחות והבהוב המצוקה.

בהמשך עברתי על החיווט שבתא המנוע והפנסים (לא נשאר די זמן לחיווט שבפנים הרכב).

התגליות:

מוליך למאותת כנף ימין משוחרר ומסתובב גלוי קצה. אני מקווה שזה המקור לקצר שגרם לשריפת הפיוז ואח"כ גם לפגם ביוינט של אורות המצוקה. מה דעתכם?

המשך הבדיקות גילו עוד 2 תקלות בפוטנציאל, אך לא הן המקור לתקלה הנוכחית:

התגלו שני חוטים מתוך הצמה שהחום הישראלי הכריע אותם, והציפוי שלהם החל להתפורר. חוט אחד שייך למשאבת המים לניקוי השמשה והוחלף בחדש, ואת השני שפעם היה שייך כנראה לאורות הערפל, אך כעת כבר היה לא מחובר לכלום, ניתקתי גם מצידו השני. (לדעתי שני החוטים אינם אורגינליים של וולוו).

שוב תודה רבה ל-ELI_YAHO הגדול.

• תוכן חדש...