Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כחלק מההתחדשות ומעבר הדירה , נתתי להורים שלי את מסך הLCD הקודם שלי (סמסונג 32" סדרה 650) ורכשתי מסך חדש.

קניתי לעצמי פלזמה של פנסוניק מדגם TH-P42V20 (למי שלא ניחש - 42"),

באו מ-YES לחבר אותי והביאו לי ממיר חדש YES MAX HD ,

ואז החלו העניינים:

בזמן צפייה בתכנים שהם SD, משמע ערוצים רגילים, אין בעיות,

אבל,

כאשר אני עובר לערוצי הHD - אני מקבל הודעת שגיאה "הגנת העתקה פעילה (2)" או משהוא כזה והתמונה נעלמת, יש רק סאונד.

נסיונות לאפס את הממיר ולהוציא ולהכניס אותו מהחשמל או לחילופין את הכרטיס החכם - העלו חרס.

שלחו טכנאי שאמר לי - יש בעיה - תתחבר עם כבל קומפוננט,

אחרי שעצרתי את עצמי לשלוח אותו לכל הרוחות , אמרתי בנימוס שזה פתרון שלא מקובל עלי ,

עכשיו מנסים למצוא לי פתרון וטכנאי נוסף "בכיר יותר" יגיע בראשון.

יש לציין שביטלתי כל עניין של חיבור ושרשור HDMI שיכול להיות במסך.

הדבר היחיד שלדעתי לא עשו זה עדכון גירסא לממיר,

אם מישהוא מכיר פתרון לבעיה הזו, או איך מבצעים לממיר עדכון גירסאת קושחה - שיודיע מעל דפי שרשור זה.

תודות וגמר חתימה טובה,

תומר .

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

היות וכל מי שקרא לא ידע לעזור ,

אני אספק את הפתרון .

אמש בדקתי אצל ההורים שלי את מסך הדיגנוסטיקה בממיר ה-YES MAX HD שלהם,

העתקתי את מה שהיה חשוב .

הבוקר היגעתי שוב לדירה, הכל היה זהה מלבד סעיף אחד - הממיר לא זיהה שהוא מחובר בHDMI בכלל,

למרות שהכבל היה חדש ובאיכות שהיא מעל הסטנדרט.

ניתקתי את הכבל, לקחתי את הכבל של מונסטר שלי שמחובר לפלייסטיישן 3 , וביצעתי החלפה,

מיידית הממיר זיהה את הטלויזיה שלי ופירט במסך הדיאגנוסטיקה את סוג המסך, הרזולוציות האפשריות וקצב הרענון שלהן,

מכאן הדרך היתה קצרה, לקחתי את הכבל שהבאתי במקור חזרה אל חנות הקולנוע הביתי שממנה קניתי אותו (המוכר\שותף שם הוא חבר קרוב) ולקחתי כבל משובח עוד יותר של Tech+Link מסדרת CR , היה לי כזה בעבר ונתתי אותו להורים עבור ממיר ה-HD שלהם,

חיברתי אותו מחדש והכל בסדר, התמונה נפלאה ואני מרוצה עד הגג.

לפעמים הדברים הקטנים הם אלו שאנו מפספים.

חג שמח וצום קל לכולם.

תומר.

פורסם

ביטלתי את הביקור שלו.

מיותר.

הם לא ילמדו מזה כלום - העיקר לומר לי שיש בעיות עם הטלויזיה שלי ועם דגמים אחרים של פנסוניק ו-LG.

פורסם

הנה עוד הוכחה לבריגדת כבל HDMI בעשרים שקל. צריך לעבור כריתת אונה בכדי להאמין ביתרונות של מונסטר על פני כבלים בשליש המחיר שלו, אבל בהחלט מומלץ להשקיע עוד כמה עשרות שקלים בכבל סביר.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

הכבל שמורכב כרגע של Tech+Link מסדרת CR גם הוא לא זול (איזור ה600+ ש"ח) לצרכן ,

מה המחיר שאני שילמתי הוא לא העניין, העניין הוא שלא ישכנעו אותי שכבלים הם דבר שלא משפיע.

אין מה לעשות, זה מוכח פעם אחר פעם שכבל טוב עושה פלאים, אני לא מדבר על כבל אופטי שסה"כ מעביר אור (בגדול..) או חיבור של מערכת בשקל עם חוטים בעובי 0.75 לסטליטים שלה, כשמדובר על מוצרים ברמה גבוהה, כמו רמקולים רצפתיים טובים מול מגבר רציני, או מסך איכותי מול מקור תמונה שמוציא 1080P ו\או סאונד שהוא לוסלס (מקור חסר דחיסה) - יש הבדל ואת זה ניתן להוכיח בקלות.

אבל אין ספק שהיה פה פספוס והבדיקה של הטכנאי לא היתה רצינית , לפחות בעיני.

פורסם

בגלל שכולם יודעים שכבל HDMI מעביר רק 0 ו1 אני בטוח שהכבל הספציפי שהיה ברשותך היה תקול

ואני מאמין שהחלפה לכבל אחר של אותו יצרן הייתה פותרת את הבעיה גם כן.

פורסם

אין מה לעשות, זה מוכח פעם אחר פעם שכבל טוב עושה פלאים, אני לא מדבר על כבל אופטי שסה"כ מעביר אור (בגדול..)

וכבל HDMI מעביר בסה"כ DATA.

בגלל שכולם יודעים שכבל HDMI מעביר רק 0 ו1 אני בטוח שהכבל הספציפי שהיה ברשותך היה תקול

ואני מאמין שהחלפה לכבל אחר של אותו יצרן הייתה פותרת את הבעיה גם כן.

:mm_yeah:

פורסם

לא מדוייק העניין עם הHDMI,

בכבל HDMI יש חשיבות ל"רוחב פס" וכמות מידע שיכולה לעבור כמו גם קצב ריענון וכאלה..

כבלים פשוטים נכשלים פעם אחר פעם להעביר סאונד 7.1 בלוסלס + תמונה טובה בFULL HD , אין מה לעשות,

הויכוח על "האם כבלים משפיעים" הוא הותיק בתחום האודיו מאז שהיה אודיו לדעתי :-D

אמנם במקרה שלנו זה כבר כבל של אודיו+וידאו , אבל עדיין , מדובר על אותו הרעיון.

אני לא מאמין שחברות כמו מונסטר או ואן-דר-הול קיימות לחינם.

:wink:

פורסם

הויכוח על איכות הכבלים, הוא עתיק כמו תחום האודיו בגלל העובדה הפשוטה שתחום האודיו (להוציא HDMI) מבוסס על תווך שיש בו נחיתות, והנחיתות היא גורם משמעותי בדגרגציה של האודיו (וגם של וידאו אנלוגי).

מכיוון ש-HDMI הוא פורמט דיגיטלי לחלוטין, אין כמעט בכלל חשיבות לנחיתות של התווך (יש מתח, אין מתח). ולכן, השטויות שמונסטר מוכרת, עברו לתחום של רוחב פס.

הוכח בכמה וכמה מחקרים, שאין כמעט שום השפעה לכבל (ניסוי אחד אפילו הלך צעד אחד קדימה והשווה בהצלחה קולבים לכבלים של מונסטר).

במציאות, אם הכבל HDMI שאתה רוצה להעביר לא ארוך מאוד (~25 מטר) או מותקן בתוך הקיר ליד כבלי מתח, אין שום סיבה בעולם לקנות כבל יקר. ככה אומרים הניסויים.

פורסם

אני לא מאמין שחברות כמו מונסטר או ואן-דר-הול קיימות לחינם.

:wink:

קיימים בדיוק מאותה הסיבה שמותגים כמו דיזל, לאקוסט, טומי הילפיגר, הוגו בוס קיימים. אותו סיני תופר אותם ואת הבגדים שתמצא בשוק הכרמל. מה לעשות...מותג מוכר יותר וביותר.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

תראו חברים, אין לי כוונה להפוך את השרשור לעוד אחד הדן בחשיבותו של כבל כזה או אחר,

יש מספיק כאלו בפורום,

אני רק אומר שראיתי במו עיני מקרים בהם כבל HDMI פשוט לא הצליח להעביר תמונה וסאונד של דיסק בלו-ריי כפי שרציתי וזה כלל תקיעות בתמונה וכד', לעומת כבל משובח יותר.

עניין נוסף הוא הקטע של תרכובות הנחושת בכבלי רמקולים, התחמצנות הרכיבים וכו' שגם הוא נחקר ונבדק ה-מ-ו-ן,

ונמצא כי יש קשר (לגבי רמת עצמת הקשר אני לא יודע) בין איכות הכבל לסאונד.

אני לא בטוח שתמצאו אודיופילים ברחבי העולם משתמשים בכל רמקולים מ"הום-סנטר" , מצד שני, אין לדעת.

אני לא משווה את ואן-דר-הול או מונסטר לטומי או דיזל,

אבל האם הייתם משווים את ההבדל בנושא ככזה המשקף את ההבדל בין נעל משובחת של נייקי לבין נעל של גלי ?

פורסם

עניין נוסף הוא הקטע של תרכובות הנחושת בכבלי רמקולים, התחמצנות הרכיבים וכו' שגם הוא נחקר ונבדק ה-מ-ו-ן,

ונמצא כי יש קשר (לגבי רמת עצמת הקשר אני לא יודע) בין איכות הכבל לסאונד.

בשביל לטעון טענה כזו אתה צריך להגדיר מהו כבל איכותי ומהו סאונד איכותי, אבל בשום מקרה, מחקר לא תביא. על הבדיקות עד כאן הוכיחו שאדם לא מסוגל להבדיל בין כבלים, כל זמן שהכבל לא סובל מנחיתות טכנית ברורה, מדידה, וקריטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שאמרו, החלפת כבל תקול בכבל תקין.

לא משנה בכלל כמה עלה התקול וכמה עלה התקין.

קל יותר להיתקל בכבל HDMI תקול מאשר בכבל רמקול תקול,

מהסיבה הפשוטה שהחיבורים בתוכו הרבה יותר עדינים ורגישים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...