Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כתבה נחמדה על אופניים עם מנוע עזר בשם VELOSOLEX, שיוצרו בצרפת על ידי SOLEX - יצרן קרבורטורים ידוע.

הכתבה מדברת על כלי חביב, שיוצר בכמוית אדירות - כ 7 מיליון יחידות בכל שנות ייצור.

ייחודו של הכלי - מנוע מורכב על הגלגל הקידמי, בדגמים המוקדמים ההנעה של הגלגל הייתה ישירה באמצעות גלגלת גומי שרצה על הצמיג.

האם כלים אלו מוכרים בארץ ?

תודה.

1.jpg

2.jpg

פורסם

שבוע שעבר חבר מצא במחסן ישן של סבא שלו מנוע כזה בדיוק, הוא מתכוו לשפץ אותו.

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

כן היו גם בארץ כאלה,היה יבואן והיו גם בצה"ל .יש לי אחד כזה עם רישוי אספנות.

בלוח יד 2 היה אחד למכירה לא מזמן.

חן.

פורסם

יש בארץ די הרבה כאלה, כולל לכמה מהחברים שלי! לפני כחודש בדיוק אף שיחקתי במפגש עם המנוע כזה שהיה מונח לנו על השלחן בבית קפה!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני מכיר שניים כאלה

אחד מהם כנראה יהיה שלי בקרוב 8)

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

בהמשך הנושא: הנה צילמתי במיוחד בשבילך אתמול במפגש בקיבוץ דליה:-D:

גלוק220.jpg

גלוק221.jpg

גלוק222.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מגניב, תודה רבה.

אני רואה ששניהם ללא לוחיות רישוי.

האם כלים אלו לא היו חייבים ברישוי, בדומה לאופניים חשמליות של היום ?

נ.ב. מה קרה לצילינדר של האדום ?:lol:

פורסם

כמו שאני מכיר את הבעלים שלהם (זה אותו הבן אדם במיקרה הזה)- יש סיכוי שיש להם רישוי והם על שמו- יש לו "קטנוע- מזוודה" עם רישוי!:shock: שניהם בתהליך שיפוץ- שניהם נימצאו במצב של "גוטאה", לכן לשניהם עדיין חלקים לא גמורים: באחד מפורק המנוע, ובשני נידמה לי שלא הורכב עדיין ברקס אחורי. וכן- עיקרונים היה צורך ברישוי גם לכלים האלה אז, אבל סביר להניח שרבים לא עשו אותו, במיוחד במושבים וקיבוצים. יש לחבר אחר משהו, שגם כן נראה תערובת של אופניים וטוסטוס, אפילו הבלמים שלו עם רפידות גומי על הגלגל (!!), ויש לו מספר רישוי- ניקרא Motobecane!

משהו כזה:

54245if_19.jpg

פורסם

גם לי היה אחד כזה פעם.וקניתי אותו חדש מהיבואן שהיה באזור תעשיה בנתניה.כלי זה מוגדר אופנים עים מנוע עזר,וחיב רישוי,טסט שנתי ,וביטוח כמו כול טוסטוס(קטנוע).אחרי שנה החלפתי אותו באופנים רגילות.(מה שהיה טוב בו,היתי נוסע בשטח בשלוליות כשהמים מגיעים עד לאמצע הגלגל,והיה עובר כמו גדול)להניע היה צריך להוריד את המנוע לגלגל תוך כדי נסיעה.ובעצירה להרים.

פורסם

מוטובקאן חברה צרפתית ידועה מאד לייצור אופניים - התפרסמו באופני ספורט-כביש בשנות השישים-שבעים.

בצרפת הרבה חברות אופניים מכרו גם כאופציה מנוע-עזר דו-פעימתי קטן, זה היה מאד מקובל שם ונדמה לי שלא הצריך רשיון, בתקופות מאוחרות רק ביטוח (זול). נדמה לי שסולקס היה במקור רק יצרן מנועים.

אגב בצרפת יש עוד תופעה מעניינת: מכונית שלא מצריכה רשיון נהיגה (גם כן רק ביטוח). לא רואים אותן בערים הגדולות ובטח לא בכבישים הראשיים כי הן לא עומדות בקצב התנועה המהירה. אבל באיזורי הכפר יש המון, נוהגות בהן בעיקר כפריות מבוגרות. המכונית (יש מספר דגמים) מיוצרת בצרפת, עשויה פיברגלס ויש בה שני מקומות מלפנים פלוס חלל הובלה גדול מאחור, די מקביל קונספטואלית לדה-שוו. מנוע - הונדה צילינדר אחד 80 סמ"ק עם הילוך קדימה/אחורה בלבד. מהירות מירבית שישים קמ"ש בירידה ארוכה ומתונה עם רוח גב (מנסיון אישי...).

פורסם

תודה לכולם, במיוחד לגנאדי על התמונות.

איתמר - אתה יותר זכן ממה שחשבתי :lol:

ולך היה את הדגם הישן והבסיס. ממה שקראתי בדגמים מתקדמים יותר הוסיפו קלאץ' צנטריפוגאלי וכבר לא היה צריך להרים ולהוריד את המנוע.

בחלק ניכר מהאיחוד האירופאי אופנוע מתחת ל 50 סמ"ק לא חייב ברישון נהיגה וברישוי, אבל הם נמכרים שם עם הגבלת הספק כלשהיא, ולא מגיעים ל 7-8 כ"ס כמו כאן.

• תוכן חדש...