Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

פירסמתי כאן הודעה לפני כחודש, ועכשיו אני שוב כותב כיוון שאני מתלבט שוב לגבי איזה רכב לקנות.

התקציב שלי כאמור הוא 10 אלף, ואם האוטו ממש טוב אהיה מוכן לעלות ל-11 גם, וכמובן שגם בפחות לא ישנה לי לקנות. חשוב לי שהרכב יהיה אמין, וכבר למדתי על בשרי שמי שקונה בזול משלם ביוקר, כך שאני מעדיף לשלם טיפה יותר אם צריך (כמובן במסגרת התקציב). יש לציין שהרכב ישמש אותי כמעט בלעדית בנסיעות עירוניות-מהדירה שאני משכיר לקמפוס (נסיעה של כ-3-4 ק"מ), מדי פעם לעבודה (גם בתוך העיר), ופעם בכמה זמן נסיעות של לא יותר מכמה עשרות קילומטרים בודדים (אזור גוש דן והשרון). למשפחה בצפון אני אסע ברכבת/אוטובוס.

בשורה התחתונה, הרכב לא ייסע יותר מדי, פשוט התחבורה ציבורית באזור היא על הפנים, ואני לא יכול לסמוך עליה

מצד אחד - רציתי מאזדה 121 בהתחלה (עם אעדיפות לאוטומט), כי סה"כ נראה לי אוטו סבבה ואמין, והכי חשוב-מתאים לתקציב שלי.

מצד שני - מדובר בכל זאת ברכב ישן, רוב הרכבים האלה שנמכרים הם גג שנת 1996, הרוב 94 או 95.

העניין הזה קצת מרתיע אותי, כי למרות שמדובר ברכב אמין (מהיכרות עם חבר טוב שיש לו רכב כזה), אני יודע שצריך מאוד להיזהר בקניית רכב ישן, קל וחומר כשמדובר ברכב שנסע כבר באזור ה-200,000 ק"מ ושהוא קרוב ל-20 שנה על הכביש.

באותו תקציב שמתי לב שאני יכול לרכוש פיאט פונטו/פונטו ספייס שנת 2000 ואפילו 2001, ולמרות שהמאזדה נראית לי מעט אמינה יותר (אני טועה?), בכל זאת אני באותו תקציב יכול לקנות רכב שהוא חדש יותר ב-5-6 שנים.

למעשה אני די אובד עצות, כי אני לא רוצה להגיע למצב שבזמן הלימודים אני צריך לרוץ ממוסך למוסך.

האם בכל זאת ללכת על המאזדה 121, או שכדאי לחפש פונטו בלי לחשוב פעמיים כי זה חדש יותר?

האם יש רכבים אחרים שעדיפים ומתאימים לתקציב שלי, עם עדיפות לאוטומט?

ואולי כדאי בכלל לחסוך, כי בתקציב כזה אין סיכוי למצוא משהו אמין? (למרות שאני מעדיף להתפשר, גם ככה זה לנסיעות קצרות)

המון תודה מראש, אחלה פורום שבעולם :)

אסף

פורסם

בגדול עדיף ללכת על החדש יותר. אם תמצא פונטו שמורה לך עליה.

אתה יכול גם להוסיף את הפיאסטה לרשימה.

פורסם

תודה רבה :)

שאלה נוספת - כמה דגש כדאי לשים על עניין הקילומטראז'? לפסול בהכרח רכבים שהם 180-200 אלף ק"מ?

ומה באשר לרכב מהשכרה, או לשעבר מהשכרה?

תודה מראש

פורסם

לשתי השאלות: כל מקרה צריך לבדוק לגופו בשבע עיניים. אני לא מאמין שצריך לפסול איזושהי אפשרות אוטומטית למרות שהרבה יגידו לך לא לקנות מהשכרה, מצד שני יש כאלה שקנו מהשכרה ומאוד מרוצים מהרכב.

ככה שתבדוק כל מקרה לגופו ואם האוטו נראה לך תעשה בדיקות נוספות במכון שאתה בוחר.

בהצלחה:)

פורסם

רצוי מאוד לא לקנות רכב מהשכרה, הם עוברים "ניסויים" ע"י המשכירים שאני בטוח שאף אחד מהם לא היה מעז לנסות ברכב הפרטי שלו, כמובן שאני לא מכליל, אבל זה בדרך כלל המצב ולכן רצוי להימנע.

לגבי קילומטרז', כמובן שזה תלוי, רכב יכול לעבור על מנוע 400 אלף במידה וטופל כראוי, ולהפך יכול לעבור 200 אלף עד שיתחילו בעיות רציניות, למרות שבלי קשר לאיך שטופל עדיין לרכב שיש לו הרבה קילומטרז' יהיה בלאי גדול יותר מאשר רכב שיש לו פחות קילומטרז', אבל עדיין, אל תיתן לקילומטרז' להבהיל אותך אם היד נמוכה ויש קבלות על כל הטיפולים שהרכב עבר.

בקיצור חפש רכב שיש לו היסטוריית טיפולים, יד נמוכה, וקילומטרז' נמוך, אלו יוכלו לחסוך לך המון התרוצצויות במוסכים בהמשך הדרך, וגם לדעת מה הרכב עבר פחות או יותר, ומה אתה תצטרך להעביר אותו בזמן הקרוב, רצוי גם לחפש רכב שיש לו טסט ארוך.

וכמובן אל תתפשר על בדיקה במוסך, ה100-200 שקל האלה יכולים לחסוך לך אלפי שקלים בעתיד.

אני מציע שלא תתיאש, כי אני רכשתי רכבים בחצי מהתקציב שלך, שהיה להם כמעט 300 אלף ק"מ במונה (260 ליתר דיוק) ושהיה להם 20 שנה בידיוק על הכביש, והם לא עשו בעיות מיוחדות, יש מציאות גם ב10 אלף.

לגבי סוג הרכב שתבחר אני מציע להריץ חיפוש, יש אלף שירשורים על רכבים בתקציב הזה, ואתה יכול להתחיל משם למצוא המלצות על רכב טוב בתקציב.

פורסם

רב תודות על ההמלצות החמות! :)

חשבתי על אופציה נוספת-אופל קורסה שנת 1999-2000, כנראה הגרסא הידנית (כי אין כמעט אוטומט בתקציב שלי למכירה).

משהו מיוחד שצריך לדעת? כדאי לצרכים שלי?

המון תודה שוב

אסף 

• תוכן חדש...