Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הימים ימים קשים. יום חמישי בערב (הזמן הכי מחורבן לתאונה), וילדה אחת שיצאה מחניון נגד כיוון התנועה, נכנסה לנתיב שלי ובצד השמאלי הקדמי של הרכב (אציין שהילדה ואביה בעל הרכב לא מתנכלים ולקחו אחריות. אני יודע שזה אמור להיות אלמנטרי אבל מהדברים שקראתי כאן זה לא נראה ככה). הסוויפט שלה נמעכה יפה, הקליאו נראית כאילו רק צריך להחליף בולם ולתקן כנף...ממש כאילו כלום. היא כרגע במוסך מורשה שנתן הערכת מחיר לתיקון: 25000 ש"ח...הרבה מעבר למה שהביטוח מוכן לשלם. הבעיה העיקרית היא שהערסל מתחת למנוע, זה שמחזיק את המשולשים - התעקם, ועל כל החלקים לתיקון להיות חדשים כי אין אופציה אחרת. הערסל לפני מע"מ בסביבות 7500 ש"ח. יש לי כרגע 2 אופציות: למצוא ערסל כזה משומש או של קליאו רגילה (במידה ומתאים), ואולי עוד כמה הוזלות בחלקים, או להשבית את הרכב. אני ממש לא רוצה להשבית את הרכב.

ולשאלות:

1. אשמח לדעת אם הערסל הנ"ל הוא אותו אחד של הקליאו הרגילות. אני יודע שהמק"ט שונה, אבל אולי בכל זאת?

2.במידה והרכב מושבת כאובדן גמור, ואני מקבל אותו תמורת 10% מחירון, האם ישנה בעיה מבחינתי למכור חלקים כאדם מן המניין (כלומר אינני סוחר או מוסך או מגרש)? נתקלתי בכל מיני אימרות לגבי חוקים חדשים שנועדו להלחם בגנבות הרכב..

תודה מראש למבינים

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק,לא הייתי ברור: הביטוח נותן לי אופציה להשבית או לא (יפה מצידם לדעתי). הם מוכנים לתקן עד 55% מחירון. אני צריך לסדר את זה מול המוסך. אם אי אפשר לתקן, אז זה אובדן גמור ואני מקבל(בתקווה) מחירון לוי. אם אגיע לנקודה הזו אני מתכוון לקנות מהם את הגרוטאה ב 10%, כפי שמגיע לי, ולהשלים את הכסף שאני מקבל על האוטו למחירון יד 2 ע"י מכירת החלקים...

אגב 25K הם 77% ממחירון הרכב...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

קח בחשבון ירידת ערך, התעסקות עם מכירת חלקים, קניית גרוטאה, גרירות ומציאת רכב חילופי. במילים אחרות - תשבית. תעשה הגומל ותהיה בריא.

"החיים הם כמו קפה. כל יום שהוא לא שחור-זה נס"

פורסם

לדעתי תשבית ותתקדם הלאה. יש כמה למכירה כרגע ,אפילו בפורום ולפי הזמן שהן מפורסמות, אפשר לקחת במחירון.

האופציה השניה, להשבית, לקנות את הגרוטאה ולהזמין מחו"ל את כל הפרונט חדש במחיר נמוך יחסית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי תשבית ותתקדם הלאה. יש כמה למכירה כרגע ,אפילו בפורום ולפי הזמן שהן מפורסמות, אפשר לקחת במחירון.

האופציה השניה, להשבית, לקנות את הגרוטאה ולהזמין מחו"ל את כל הפרונט חדש במחיר נמוך יחסית.

בהחלט נכון אתה יכול להשביט ולשמור לעצמך את הרכב תמורת כמה גרושים ולהשתמש לאחת חדשה אם בעיות וישאר לך עוד כסף בצד ונשאר לך גם את הכלי שלך לעשות לו תיקונים..

פורסם

אל תשכח שאם אני קונה את הגרוטאה ב 10% מחירון סימן שהיא אובדן גמור - לחלקים בלבד. במצב זה לפי מיטב הבנתי אני לא מקבל את רשיון הרכב בכלל ואי אפשר להעלותה על הכביש יותר.

ולא לשכוח איזו סאגה זו לקנות רכב כזה: הסטוריית טיפולים, ידיים, איפה תיקנת, מתי טיימינג, מתי ברקסים, בדיקות....אם אני נשאר עם שלי אני יודע מה יש לי ביד, וזה הרבה(הרכב במצב טיפ טופ חוץ מהתאונה הנ"ל), וקיבינימאט, עשיתי מצמד לפני חודשיים...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
אל תשכח שאם אני קונה את הגרוטאה ב 10% מחירון סימן שהיא אובדן גמור - לחלקים בלבד. במצב זה לפי מיטב הבנתי אני לא מקבל את רשיון הרכב בכלל ואי אפשר להעלותה על הכביש יותר.

ולא לשכוח איזו סאגה זו לקנות רכב כזה: הסטוריית טיפולים, ידיים, איפה תיקנת, מתי טיימינג, מתי ברקסים, בדיקות....אם אני נשאר עם שלי אני יודע מה יש לי ביד, וזה הרבה(הרכב במצב טיפ טופ חוץ מהתאונה הנ"ל), וקיבינימאט, עשיתי מצמד לפני חודשיים...

אתה צודק, היה נדמה לי שאנחנו מדברים על אובדן להלכה.

זה יכול להיות טוב אם תצליח לקנות בזריזות רכב כזה, תעביר אליו את כל החלקים החדשים, ותעיף את הרכב החבול לביטוח.

מצד שני אם תשמור את הרכב - הולך להיות לך רכב אחרי תאונה (אתה בטוח שאין שילדה? המכה הגיעה למשולש ומי יודע לאן עוד)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה לכם אנשים על התגובות, נראה שיש כאן קונצנזוס..ולשאלתי, אין בעיה למכור\להשתמש בחלקים? ומנוע נגיד(מספרו רשום)?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אהלן גיא

קודם כל מה שלומך אחרי התאונה

שתי אפשרויות

למצוא אחת ולהעביר אליה חלקים משלך

"לקנות" את השרידים מחברת הבטוח. בד"כ הם מבקשים על השרידים 7-8%

והכי חשוב תנסה לטפס על מחירון של יד 2 שהוא גבוה הרבה יותר מהמחירון של יצחק הלא יקר תרתי משמע. בפוליסה צריך להיות מצויין אם זה לפי יצחק!!

לא צריכה להיות שום בעיה של מכירת החלקים כולל המנוע. יש שטר מכר נפרד לגבי מנוע

מישראל שפעם רצה לקנות את הרכב שלך לבנו. וואלה עשה לא מעט צרות הרכב!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אהלן גיא

קודם כל מה שלומך אחרי התאונה

שתי אפשרויות

למצוא אחת ולהעביר אליה חלקים משלך

"לקנות" את השרידים מחברת הבטוח. בד"כ הם מבקשים על השרידים 7-8%

והכי חשוב תנסה לטפס על מחירון של יד 2 שהוא גבוה הרבה יותר מהמחירון של יצחק הלא יקר תרתי משמע. בפוליסה צריך להיות מצויין אם זה לפי יצחק!!

לא צריכה להיות שום בעיה של מכירת החלקים כולל המנוע. יש שטר מכר נפרד לגבי מנוע

מישראל שפעם רצה לקנות את הרכב שלך לבנו. וואלה עשה לא מעט צרות הרכב!!

אני מבולבל. ישה=ישראל החביב??

ואיזה אוטו עושה צרות?

בנוגע אלי - אני בסדר, התאונה הייתה במהירות נמוכה. הבחורה באוטו השני שברה את מראת הרוורס עם הראש שלה..אבל גם היא בסדר. אני מניח שמעתה והלאה היא תבחן את החצים שעל הכביש ביתר תשומת לב.

אה, ולידיעתי 7-8% מקבלים המגרשים, לי ולך זה 10%. עדיין שווה.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אכן כן

לחבר אושר לא מזמן הפחתה 7% ותבדוק את הנושא בין שני המחירונים הפער ניכר יד 2 הרבה יותר גבוה ומשקף יותר את מחיר הרכב בשוק ונתמך על ידי איגוד השמאים. אל תוותר לנבלות, פרמיה יודעים לקחת אז שישלמו

הבן קנה קליאו דנדשה

לך ראיתי במהלך התקופה שלא כל כך שפר גורלך עם הרכב מכמה שרשורים שפתחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אהלן ישראל!

טוב אז לגבי מחירון - רשום אצלי בפוליסה שזה לפי לוי. מצד שני, אני לא מפוצה ע"י הביטוח שלי אלא ע" הראל של הפוגעת(שמקבלים אישור אי הגשת תביעה מהביטוח שלי), אז אני לא יודע מה אפשר לדרוש אם בכלל. האם זה תלוי בשמאי או בחברת הביטוח? אם זה תלוי בשמאי, האם איגוד השמאים מחייב אותו בצורה כלשהיא?

ובנוגע לבעיות - חוץ ממצמד מקורי שהוחלף לאחר 140K~, בולמים אחוריים(מקוריים גם הם) ואיתות סורר שתוקן בעלות דיודה (7 סנט), לא זכורות לי בעיות. סה"כ בלאי רגיל לגילו של האוטו. אז אל תלכלך!:wink:

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

כל המציל קליאו ספורט כאילו הציל עולם ומלואו, גם ככה נשארו בקושי 70-60 על הכביש.

דבר ראשון אם אתה במורשה, תעוף משם, גש למשה מגינתון שכבר סידר לחבר לפני כמה שנים קליאו עם בעיה בדיוק כמו שלך.

גם שאפט זו אפשרות, לדעתי אם המוסכים האלה אתה תכנס במסגרת ה25K.

אפשרות נוספת היא לסגור עם המוסך שהם יקבלו 25K מהביטוח וכל תיקון מעל יוצא מהכיס שלך, גם ככה אתה תפסיק המון אם תקבל את המחירון המגוחך של הקליאו.

כמובן שאני דוגל בתיקון רק עם לא נגרם נזק לשלדה והרכב במצב טוב.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...