Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי רכב MAZDA 323 F LANTIS 1.8

הרכבתי הזעקה של חברת רב ריח ביפר את הסכמה להזעקה יש לי

את הסכמה של הנעילה המרכזית של האוטו (

נעילה מרכזית מקורית) אני לא מוצא את חוטי הפיקוד של הפתיחה והסגירה של המוח

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי למצוא את ציבעי החוטים שאני אמור להתחבר אליהם

תודה :-)

פורסם

איזה שנה הרכב?

מתחת לשנת 99 המוח של הנעילה מרכזית נמצא מתחת לתא הכפפות של הנוסע ליד הנהג מצד ימין ישנו כיסוי פלסטיק.

אני רק לא זוכר לאיזה צבעים של חוטים אתה צריך להתחבר.

פורסם

כמו שאמרתי מתחת לתא הכפפות בצד ימין(קרוב לרצפה) ישנו כיסוי מצד ימין התפוס בעזרת קליפס אחד, פרק את הכיסוי והמוח של הנעילה מרכזית יתגלה לך הוא בצבע ירוק.

החוטים של פתיחה וסגירה אם אני זוכר נכון הם סגול וצהוב.

כדי לחבר את הביפר אתה צריך לדעת לגשר במוח של האזעקה 4 חוטים כדי שהמוח של הביפר יתן פיקודי מינוס לנעילה מרכזית.

במידה ולא תגשר טוב את החוטים, הנעילה מרכזית דרך השלט לא תעבוד, ותהיה לך זליגת זרם שאחרי יומיים המצבר יתרוקן ולא תוכל להתניע.

פורסם

קודם כל תודה :-)

ועוד 2 שאלות קטנות את צורת הגישור כתוב לי בסכמת ההזעקה לא?

ואם לא איזה גישור אני אמור לעשות?

יש לי גם את ממסר הניתוק של המנוע איך אני מחבר אותו?

פורסם

לפי השאלות שלך אני רואה שאתה לא מבין בזה, ועדיף שלא תיגע, כי חיבור לא נכון יגרום לנזק למערכות החשמל ברכב ו/או למוח האזעקה.

לניתוק המנוע יש כמה אופציות וצריך לדעת לתכנת את המוח של האזעקה לממסר N/O או N/C לכן אני מציע שתיגש לבעל מקצוע כי אתה עלול לגרום לנזק כבד מאוד.

פורסם

בעיקרון יש לי ידע מאוד בסיסי (הולך ללמוד תמקצוע בהמשך)

אני יודע איך למצוא חוטים עם מנורת ביקורת

ההזקעה כבר הרכבתי וחבל ליללכת לבעל מקצוע שעשיתי לו חצי עבודה

והוא יקח לי על עבודה שלמה

צירפתי סכמה לנעילה המרכזית אולי זה יעזור לנו

כי יש 4 אופציות מה מהם?

IMG_0091.JPG

פורסם

יש לך את "נעילת מינוס" זה מה שאתה צריך.

שים לב שאת החוטים שאתה מגשר בניהם כתוב לך "מינוס קבוע" אותם אתה מחבר לגוף שיקבלו מינוס מהגוף.

אם תצלם את המוח של הנעילה מרכזית היכן שהוא נמצא כמו שהסברתי לך ויראו בבירור את הצבעים של החוטים אוכל לעזור לך יותר, אני התקנתי ביפר ברכבי והתקנתי את הכל, אני צריך להסתכל על החוטים כדי להיזכר.

פורסם

אתנ מיתכוון לאותו כיסוי כמו שיש בצד שמאל של הרכב מתחת להגה רק ששם יש את הקופסא של הפיוזים?

העלתי תמונה אם שמת לב כבר יש שם חוטים שהתחברו אליהם בעבר אני רק מקווה שזה מספיק ברור כדי לכוון אותי

IMG_0093.JPG

IMG_0094.JPG

פורסם

אחלה מצויין חיברתי הכל גם עשיתי סדר בחוטים כי הייתה שם הזעקה ישננה מלא בלאגן

אגב אני רוצה לחבר את ההזעקה לצופר של הרכב זה עם ממסר נכון?

אני רק לא רוצה שהוא יצפצף קבוע אני רוצה בהפסקות פיפ ...פיפ...פיפ ולא פייייייייייייייייייייייפפפפפפ

(את ווינקרים לא חיברתי כי הבנתי שאפשר לנטרל את ההזעקה דרכם)

חג שצל וכשר :-)

פורסם

באזעקת ביפר על החוטים של הוינקרים יש הגנה עם פיוז ככה שלא ניראה לי שאפשר לקצר ולהרוס את המוח.

לגבי הצופר, בצד ימין בדיוק ליד המוח של הנעילה מכזית ישנו ממסר קטן שהוא שייך לצופר אתה צריך לזהות את החוט פיקוד שמגיע מהלחצן בהגה לממסר, ופשוט להעביר פיקוד נוסף שיתחבר במקביל בממסר, ברגע שהאזעקה תפעל הצופר יפעל קבוע.

אם אתה רוצה שהצופר ישמיע צליל מקוטע, תוכל לחבר לו "אוטומט וינקר" והצופר ישמיע ביפים בקצב של וינקר, אבל בשביל זה צריך להרכיב ממסר נוסף שלו יתחבר ה"אוטומט וינקר".

לממסר של הצופר מתחברים 4 חוטים, 2 מהם זה אחד + קבוע והשני זה החוט של הלחצנים בהגה אליו אתה מחבר את החוט החוט פיקוד של האזעקה במקום סירנה.

*המוח של הביפר מעביר פיקודי מינוס

ה2 חוטים הנוספים בממסר הם אלו שמעבירים את המתח ישירות לצופרים(ברכבך קיימים2).

עם חיבור הצופר יקרה צב שבו תנעל את הרכב הצופר ישמיע 2 ביפים קצרים, ולפתיחה ביפ אחד.

לביפר יש אופציות תכנות כך שתוכל להגדיל את אורך הצליל(הכל כתוב בחוברת התקנה.

פורסם

אם יורשהלי לשאול מאיפה כל הידע הנירחב הזה שלך

אני רואה יש לי הרבה מה ללמוד ממך

רגע אז אני צריך ממסר רגיל שאליו יהיה מחובר הפיקוד של ההזעקה ומהממסר הרגיל לאוטומט ווינקר ומהאוטומט וינקר לפיקוד של הצופר?

הבנתי נכון?

• תוכן חדש...