Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

כן,אם הוא היה מחכה דקה לפני הדימום הטורבו היה מסתווב ללא שמן פחות זמן,אבל עדיין,הסיבה העיקרית לבעיות בטורבו הן "התבשלות" השמן בתא המייסבים כאשר לא ניתן לטורבו זמן להתקרר.

פורסם

איך אתה יודע? קנית משי את האיזוזו שלו? מה גם שטורבו מיסבים מעיד בדרך כלל על ציר מגדש כבד יותר ובאופן טיבעי יסתובב הרבה יותר לאחר דימום.

באופן כללי אני כן ממליץ להמתין לפני דימום ברכב מגודש וגם כתבתי זאת בכמה הזדמנויות כאן בפורום, רק היום, שיותר ויותר מנועי טורבו נכסנו למגזר הרכב הפרטי, הנושא פחות משמעותי, במיוחד אם אין הנחיה של היצרן להמתין.

יצרני המגדש והרכב לוקחים את זה בחשבון, שבעל רכב הממוצע הוא לא טייס או רובוט, שמדומם או מתניע מנוע לפי נוהל מסודר והנחיות כלליות כאלו ממש לא מעניינות אותו.

רוצים לשמור על המגדש?

• הישתמשו בשמנים הכי טובים שמתיאים למפרט איכות וצמיגות המומלץ ע"י היצרן.
  • תחליפו שמן ומסנן בזמן או לפני הזמן בהתאם לשימוש, תנאי הדרך/אקלים.
  • הקפידו על מפלס שמן מדוייק, לא יותר מידי ולא פחות.
  • שמרו על מסנן אויר נקי ומערכת יניקת אויר ללא דליפות, לפני ואחרי המגדש.

פורסם

בזמנו באימפרזה טורבו שלי, היתה מדבקה בצד הפנימי של המכסה.

במדבקה רשום כי ברכב זה מותקן מגדש טורבו ומומלץ להמתין מס' דק' לפני תחילת נסיעה ו/או כיבוי הרכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
די מפתיעות התגובות. אני נוהג בסופרב 2009, לא ממתין בהתנעה ולא בכיבוי, ולא זוכר הוראות יצרן בנושא. אגב, המתנה של מספר דקות לפני הכיבוי בכל פעם שמגיעים ליעד זה כאב ראש לא קטן. באמת הכרחי?

יש הוראה ברורה להמתין לפני כיבוי הרכב. לא זוכר אם ישנה הוראה גם לגבי הנעה, אני יכול לבדוק זאת.

אכן, זה הכרחי מאוד - לשמירה והארכת חייו של הטורבו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הטורבו באיסוזו התחיל להראות סימני גסיסה אחרי 480K ק"מ.

הדרך הנכונה לשמור עליו ועל האוטו בכלל הוא להקפיד על מה שדניאל פירט בצירוף המתנה של כ 30 שניות לפני דימום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני תומך לחלוטין בדעה של דניאל, כל עוד מדברים על מנועי טורבו "אזרחיים", ולא כאלה שמורכבים במכוניות ספורט עם הספקים גבוהים.

מספר סיבות לחיזוק הדעה הזאת :

היום בכל מסחרית הכי הכי בנאלית יש מנוע טורבו דיזל.

אם תתחילו לדבר על המתנה של דקה לפני כיבוי עם טכנאי YES, שעובד על קנגו טורבו דיזל, או עם נהג חלוקה של DHL, שנוהג בג'אמפי HDI, תזכו למבט מזלזל, ולתגובה בסגנון "לך מפה, יא מטומטם, כולו אוטו חברה, אל תפריע לעבוד"

בעלי מקצוע הנ"ל מכבים ומניעים את המנוע עשרות פעמים ביום.

אם ההמתנה הזאת באמת הייתה חשובה מאוד, היצרן היה מכניס טורבו טיימיר מקורי, וסוגר עיניין.

אני בחיים לא שמעתי על מכונית, גם לא ספורטיבית וקיצונית ביותר, שמגיעה עם טורבו טיימיר מקורי, וכנראה שיש לזה סיבה.

בעל הסקודה סופרב, שהגיב כאן, מייצג טוב מאוד את הנהגים הרגילים, שלא איכפת להם אם יש טורבו, אין טורבו, יש מנוע קיטור, סילון, או מימן. הם רק רוצים לנהוג במכונית, הם לא מתעמקים בהוראות בספר רכב, ואם אין מניע מכאני לכבות מנוע מיידית בהגעה ליעד, אין שום סיבה שלא יעשו את זה. אם היצרן היה רוצה משהוא אחר, היא היה מרכיב טורבו טיימיר בעצמו. בדיוק כמו שיש מנגנון, שמגביר את הסל"ד אחרי ההתנעה, עד שהמנוע מתחמם. הרי אפשר היה לוותר את על המנגנון הזה, ולהכניס בספר רכב משפט שאומר "יש לחמם את המנוע על 1500 סל"ד במשך 60 שניות לפני הנסיעה"

ועוד דבר - מכירים את המנוע T-JET בנפח 1400 סמ"ק של פיאט/אלפא רומיאו? אפשר להזמין אותו בחו"ל עם מערכת STOP AND GO, שמכבה את המנוע ברמזורים, אחרי שהרכב לא זז מהמקום במשך מספר שניות. זה יכול להגיע לעשרות רבות של מחזורי כיבוי/התנעה בכל נסיעה. איפה בדיוק נכנסת כאן ההמתנה המדוברת?

פורסם

אני יודע.

יש גם מדבקה לא לעשן ברכב.

אבל אתה מסכים איתי, שמי שלא בעל הרכב (שזה בערך 90% מהנהגים במסחריות דיזל) לא שם על זה, ומתוך 10% הנותרים גם כן רובם לא מקפידים.

פורסם
אני תומך לחלוטין בדעה של דניאל, כל עוד מדברים על מנועי טורבו "אזרחיים", ולא כאלה שמורכבים במכוניות ספורט עם הספקים גבוהים.

מספר סיבות לחיזוק הדעה הזאת :

היום בכל מסחרית הכי הכי בנאלית יש מנוע טורבו דיזל.

אם תתחילו לדבר על המתנה של דקה לפני כיבוי עם טכנאי YES, שעובד על קנגו טורבו דיזל, או עם נהג חלוקה של DHL, שנוהג בג'אמפי HDI, תזכו למבט מזלזל, ולתגובה בסגנון "לך מפה, יא מטומטם, כולו אוטו חברה, אל תפריע לעבוד"

בעלי מקצוע הנ"ל מכבים ומניעים את המנוע עשרות פעמים ביום.

אם ההמתנה הזאת באמת הייתה חשובה מאוד, היצרן היה מכניס טורבו טיימיר מקורי, וסוגר עיניין.

אני בחיים לא שמעתי על מכונית, גם לא ספורטיבית וקיצונית ביותר, שמגיעה עם טורבו טיימיר מקורי, וכנראה שיש לזה סיבה.

בעל הסקודה סופרב, שהגיב כאן, מייצג טוב מאוד את הנהגים הרגילים, שלא איכפת להם אם יש טורבו, אין טורבו, יש מנוע קיטור, סילון, או מימן. הם רק רוצים לנהוג במכונית, הם לא מתעמקים בהוראות בספר רכב, ואם אין מניע מכאני לכבות מנוע מיידית בהגעה ליעד, אין שום סיבה שלא יעשו את זה. אם היצרן היה רוצה משהוא אחר, היא היה מרכיב טורבו טיימיר בעצמו. בדיוק כמו שיש מנגנון, שמגביר את הסל"ד אחרי ההתנעה, עד שהמנוע מתחמם. הרי אפשר היה לוותר את על המנגנון הזה, ולהכניס בספר רכב משפט שאומר "יש לחמם את המנוע על 1500 סל"ד במשך 60 שניות לפני הנסיעה"

ועוד דבר - מכירים את המנוע T-JET בנפח 1400 סמ"ק של פיאט/אלפא רומיאו? אפשר להזמין אותו בחו"ל עם מערכת STOP AND GO, שמכבה את המנוע ברמזורים, אחרי שהרכב לא זז מהמקום במשך מספר שניות. זה יכול להגיע לעשרות רבות של מחזורי כיבוי/התנעה בכל נסיעה. איפה בדיוק נכנסת כאן ההמתנה המדוברת?

אתה צודק בהקשר של הלקוח הפרטי הטיפוסי. היתכן שיש כאן אלמנט שיווקי? אני מניח שאם היצרן/יבואן היה מודיע כי יש להמתין מספר דקות לפני כיבוי, ה"נהג הטיפוסי" היה חושב פעמיים אם לרכוש רכב כזה, כאשר ברקע יש רכבים טובים לא פחות שלא דורשים את הכאב ראש הזה. תחשבו, נסיעה של שתי דקות לסופר עם זמן דומה של המתנה מטופשת בסוף הנסיעה? מטרד לא קטן.

• תוכן חדש...