Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזוב מרק אני לא נכנס לויכוח הזה שוב.

לא רוצה סולחה ולא כלום שיהיה רק בריאות ה-300 שקל האלו זה לא על הכסף זה על העקרון שאם היית שם או כל אחד אחר הוא היה מבין אותי טוב מאוד.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד אחד אם הבוכנה הוחלפה ע"י המוסך (ועוד הוא התנה את האחריות בכך) כנראה שהבוכנה לא תפקדה כמו שצריך.

מצד שני קצת קשה לי לראות שמעקמים אותה עם מברג או אפילו שורטים אותה בצורה שתגרום לה לכשל מיידי (דגש על מיידי).

מוט הבוכנה עשוי מפלדה מצופה בכרום קשה. אתה יכול לנסות לשרוט בוכנה אחרת עם מברג ולראות שזה לא כזה פשוט ליצור בה חריץ. בכל מקרה במידה וכם נשרטה הבוכנה הנזק שיגרם לאטם יהיה הדרגתי ופחות הגיוני שמיידי.

אם תצלם את הבוכנה ותבדוק אותה המסקנות יהיו יותר ברורות.

אי שימוש בכלים או קיצורי דרך במוסך זה דבר שמאוד מעצבן, אותי לפחות. אני מכיר וגם אני חוויתי נזקים שנגרמו כך. עם זאת זה לא אומר שבכל שימוש לא נאות בכלי עבודה בהכרח נגרם נזק. באופן כללי אם נבדוק נראה שרוב מוחלט של הפרוצדורות במוסך לא נעשות ע"פ הוראות היצרן, בין אם חלקית ובין אם לגמרי.

פורסם

אני רואה את הדברים מאוד פשוטים, למוסך עלה חשד במותחן. מרגע זה עצם החלפתו במישור המיקצועי הייתה מחויבת. בין אם הלקוח לא היה מרוצה, מהתוספת תשלום שלא סוכמה ובין אם היה, ההחלטה להחליף את החלק היתה מקצועית.

פורסם

ההחלטה הייתה נכונה להחליף אבל לא בהכרח מקצועית.

מלכתחילה לא היה בעיה במותח

אם המותח היה לא תקין מהתחלה כל הוויכוח לא היה קורה, והייתי מחליף גם אותו בלי שום קשר למה שבעל המוסך היה אומר.

אני באתי עם רשימה של מה שאני צריך להחליף וזה גם מה שדרשתי

הבעיות שקרו לאחר מכן זה הנושא כאן.

אני מקווה שייצא לי לצלם את החלק השבוע בשביל חוות דעת נוספות למרות שקשה לראות בתמונות מה שהעין רואה.

פורסם

אנו לא עוסקים בפוליטיקה אלא במכונאות. בין אם המותח כשל מבלאי או מטיפול כושל ומספיק החשד שהחלק לא תקין כדי להחליט להחליף אותו. יותר מקצועי מזה אין.

אם אתה או המכונאי שבדק את החלק כל כך בטוחים שהחלק תקין, תשתמשו בו.

פורסם

מסכים איתך שמספיק החשד בשביל להחליף.

ובטח שאני לא יחזיר אותו לרכב אז הציניות לא במקום פה.

וברור שאחרי שהבוכנה לא עלתה טוב מהתחלה ואחרי שהעובד "עזר" לה הכל "הסתדר" (ואני לא יודע מה העובד אמר לבעל המוסך שהוא דיבר איתו), אז המסקנה היא להחליף, הבעיה היא לקיחת אחריות על המעשה.

אגב פוליטיקה זה לא הצד החזק שלי :)

פורסם

גם הסקת מסקנות היא לא הצד החזק שלך, כי הרי החלטת בתחילה שהמוסך החליף את מותח ללא צורך ולקח החלטה לא מקצועית.

עכשיו, עניין האחריות זה כבר נושא אחר שהחלט אפשר לפתוח עליו (או לחדש) דיון. למרות שעלי להודות, שעכשיו יותר מתמיד, צד המוסך נראה לי יותר משכנע.

פורסם

בלי קשר למקרה הספציפי.

הרבה פעמים מטיפים כאן בפורום ובמקומות נוספים להקפיד לתקן את הרכב במוסך מורשה.

בין השאר כתב משהו שכמו שלסתימה בשן תלך לרופא שיניים מוסמך עם תעודות כך גם ברכב.

לכאורה זה נשמע מאוד משכנע אלא שיש כאן הבדל.

כאשר אתה הולך לרופא שיניים לעשות את הסתימה מי שעושה לך אותה זה הרופא בעצמו, הוא לא שולח את האסיסטנטית לעשות את הסתימה.

ישנם מוסכים מורשים ששם זה הפוך: מי שעושה את הסתימה בפועל זה האסיסטנט והרופא בעל התעודות יושב במשרד ולוקח את הכסף.

גם אם הפועל הוא מיומן ובעל הבית סומך עליו בעיינים עצומות ראוי שבדברים רגישים כמו טיימינג יטריח עצמו בעל הבית או בעל התעודות מכסאו הנוח במשרד ויעשה ביקורת לפני שסוגרים את הכל, כל אדם עלול לטעות ולפעמים עין נוספת שבודקת יכולה לחסוך המון צער ועוגמת נפש לשני הצדדים.

אם טעיתי ולא כך היו פני הדברים במקרה הזה אני מתנצל. אני מדבר בעיקר באופן כללי ולאו דווקא למקרה ספציפי זה.

פורסם

השוואה רחוקה מהמציאות.

בכל מוסך יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה גם אינו עושה אותה וזה כולל מוסכים שאינם מורשים יבואן.

המנהל המקצועי נמצא בשטח העבודה ובעל הבית יכול להיות במשרד או בבית לצורך העניין, כמובן יכול להיות שבעל הבית הוא גם המנהל המקצועי.

תיזמון זה לא עבודה רגישה או מורכבת מידי שצריכים להשגיח עליה, מה שכן יש לתת עבודה כזו לעובד ותיק שמכיר את העבודה.

פורסם
גם הסקת מסקנות היא לא הצד החזק שלך, כי הרי החלטת בתחילה שהמוסך החליף את מותח ללא צורך ולקח החלטה לא מקצועית.

עכשיו, עניין האחריות זה כבר נושא אחר שהחלט אפשר לפתוח עליו (או לחדש) דיון. למרות שעלי להודות, שעכשיו יותר מתמיד, צד המוסך נראה לי יותר משכנע.

תראה את העניין איך שאתה רואה לנכון, לא מתערב לך בחשיבה.

וכנראה שאתה לא מבין טוב או שאני לא מסביר טוב.

כל השרשור מהתחלה נפתח על זה שהטיפול לא בוצע לפי , נקרא לזה "הנחיות מוסך מורשה", ולא ע"י כלים שצריך לעבוד איתם במוסך מורשה. אחרי הכל זה מוסך מורשה ולא מוסך "מדרכה".

לצורך דוגמא גסה אתה לא פותח בורג עם פלייר או כל דוגמא אחרת שעולה לך לראש.

וכמו שאתה לא פותח בורג עם פלייר בשביל לא לגרום לנזק, אתה לא מכווץ בוכנת מתיחה עם מברג.

מעניין שדווקא אחרי הכיווץ הבוכנה עלתה עקום או שלא עלתה כמו שצריך, ולפני שנכנסתי למוסך הכל היה בסדר למרות העומס שהבוכנה הזאת חיה ביום יום.

אני פשוט לא רואה את ההסתברות שבוכנה תתקלקל דווקא שמחליפים את הטיימינג ועוד בנתונים שהרכב נמצא, ק"מ נמוך וכו..

אגב נכנסתי להחלפת טיימינג אם קראת מהתחלה בגלל שהמנוע התחיל להראות סימנים של חימום מה שהסתבר שהאימפלרים במשאבת מים החלו להשבר.

חוץ מהאימפלרים של המשאבה הכל פורק והיה נראה כמו חדש. הרצועות היו במצב מצויין ולא היה סימני בלאי עליהם וכך גם המותחנים. (ותעזוב את זה שבלי שום קשר הייתי מחליף טיימינג בלי קשר לאיך שהוא נראה, בגלל שהרכב 5 שנים על הכביש).

פורסם

אני אסביר לך את החשיבה שלי:

טענה ראשונה - המכונאי גרם לנזק בזמן כווץ בוכנת המתיחה כי עבד עם מברג. זה גרם לרעשים בתיזמון והיה צורך בהחלפת החלק. לדעתך - מכוון שהמכונאי גרם למותחן נזק אתה לא אמר לשלם את תוספת המחיר.

טענה שנייה - הבוכנה נבדקה ע"י בעל מקצוע אמין על ידך ונמצאה תקינה. עכשיו אתה טוען שכלל לא היו צריכים להחליף אותה. לדעתך המוסך לא היה מקצועי בהחלטות שלו וסתם בזבזת כסף.

אתה לא עקבי בטענות שלך אבל אתה מאוד עקבי בתובנה האישית שלך, שהמוסך דפק אותך, מה שגורם לכל הסיפור להשמע קצת פחות טוב ואמין.

פשוט נראה לי עכשיו שזה שהמוסך לקח על עצמו את המחיר העבודה הכפולה יחד עם 50% הנחה על החלק כפשרה טובה מאוד כדי לסגור עניין בשקט.

פורסם

איפה ראית אותי טוען שלא היו אמורים להחליף אותה?

אחרי הרעש שהמנוע השמיע הוחלט להחליף בלי קשר לזה שאם היא תקינה או לא תקינה. גם לאחר הסידור של החלק בעזרת דחיפה עם מברג.

החלק הוחלף מחשש שהוא פשוט יום אחד יחליט שהוא שוב לא מותח כמו שצריך.

ופה נכנס גם החלק של האחריות שעליו לא נפתח פה דיון.

זה שאחר כך מוסכניק בדק לי את הבוכנה זה כבר סיפור אחר ולא קשור לנושא.

אגב אמרתי שההחלפה הייתה נכונה כי היה שם נתון של סיכון שהבוכנה שוב תעשה בעיות אבל לא בהכרח שהיא הייתה מקצועית.

אז אל תכניס לי מילים בבקשה.

אולי קצת התבלבלת בהודעות כי הנושא כאן נערך מחדש וחלקים גם נמחקו מהשרשור להזכירך.

פורסם

לא התבלבלתי בכלל ואני עוקב אחרי העניין בערנות ואדיקות...

לא מכניס לך מילים, הנה המילים שלך:

לאחר בדיקה הבוכנה מתפקדת ועובדת כמו שצריך.

מסקנה היא סתם הוחלפה. על התוספת של ה-300 ש"ח אני כבר לא יעשה "רעש" כי אין לי טעם להתחיל את כל הבלגן הזה

ההודעה המלאה כאן.

פורסם

סתם הערת אגב (לא בהכרח עם קשר ישיר למקרה הספציפי)- לבוכנות לסוגיהן יש נטיה לשבוק חיים לאחר פתיחה מלאה כאשר לפני כן הן היו מכווצות זמן רב. אני חושב שזה יותר אופייני לבוכנות שמן.

פורסם

האמת זה נכון, גם לבוכנה פניאומטית. כאשר מכווצים אותה למצב 0, לכלוך שטחי שהצטבר על הבוכנה במהלך חייה עלול לפגוע ולפצוע באטם.

• תוכן חדש...