Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

העלתי את התקציב לקניה מ35 ל65+-, אני דיי נמשך להונדה אקורד אקסלוסיב 2003 2.0 ל', המחירון שלה נע סביב ה70 אך אני מאמין שניתן יהיה לכווץ בתחילת שנה לכיוון ה65K.

רציתי לבקש ממכם שתחלקו איתי את דעתכם לגבי הרכב הנ"ל ואם יש לכם המלצות שונות אני אשמח לשמוע.

אני עדיין לא נעול על שום רכב וכרגע אני אובד עצות לגבי הרכישה.

אני מחפש ברכב שיהיה אמין בראש ובראשונה, נוח לנסיעה, עם שוק יציב, ורצוי שיהיה חסכוני בגדר הנורמה אבל אם הוא יצרוך מעט יותר דלק זה לא כל כך נורא.

אנא ממכם תעזרו לי להגיע להחלטה בנושא.

עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי מענה להתלבטויות שלי.

תודה מראש.

פורסם

אנא ממכם תעזרו לי בבקשה, בעבר היתי נעזר בכם ומיד היתי מקבל מענה...

אני מחפש חוות דעת של אנשים מקצוענים ויודעי דבר ואני יודע שרק פה אני יוכל לקבל אותה אז בבקשה תירתמו לעזרתי.

פורסם

לאקורד שוק מצויין , הרכב מעולה ,מנוע חזק , 5 הילוכים ,חלקים יקרים ,הרכב קצת יקר ביחס למתחרים

בגדול רכב מאוד מומלץ אם כי יקר..

פורסם
לאקורד שוק מצויין , הרכב מעולה ,מנוע חזק , 5 הילוכים ,חלקים יקרים ,הרכב קצת יקר ביחס למתחרים

בגדול רכב מאוד מומלץ אם כי יקר..

ואיך הוא בנוחות ישיבה\נסיעה?

דרך אגב מפחידים אותי לגבי צריכת הדלק שלו,טוענים שהוא "זולל" 1:8 1:6 האם יש אמת בדבר?

בעיקרון עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בין אקורד לסיוויק, מה שיכריע הם הפרש צריכת הדלק ונוחות הנסיעה.

פורסם

ברשותי כרגע אקורד 2006 , כיסאות נוחים והרכב משכך מהמורות בכביש בצורה טובה חתך צמיגים של 195-65 R15 , כך שאינם ספורטיבים ויחסית מתאימים לרכב משפחתי.

המכונית מצויידת בגיר טיפטרוניק בעל חמישה מהירויות המאפשר יחסי העברה טובים יותר ושיוט במהירויות גבוהות בסל"ד נמוך בהשוואה למכוניות בעלות ארבעה הילוכים .

צריכת הדלק של המכונית הפתיעה אותי לטובה (האמת שזה לא ממש מעניין אותי אני לא משלם דלק :wink:) ,ונאמר רק במאמר מוסגר כי הנסיעות מחוץ לעיר אינם רגועות אצלי .

המכונית צורכת כ 10 ק"מ לליטר בנסיעה מאומצת והגיע ל12 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה,מנוע I-VETC .

סתם לצורך ההשוואה ב B4 (שנת 2006 165 כ"ס) שהיתה עד לא מזמן ברשותי ,צריכת הדלק בכל מצב היתה כ 8 עד 8.5 ק"מ לליטר .

הרכב היה נמוך וכל מהמורה היתה מורגשת ,צמיגים "17 וחתך נמוך 45 לא איפשרו נחות כמו באקורד .

לB4 היתרונות שלה ,אבל לאקורד ישנו את הכח ביציאה מרמזור ובעקיפות .

לגבי אמינות המכוניות ,אם המכונית טופלה כהלכה אין כל סיבה להוצאות מיותרות ,הטיפולים אינם זולים אך לא יקרים מכל מכונית יפנית אחרת.

אם תמצא אקזמפלר שמור ומטופל אני בספק כי תוכל "להוריד" למוכר כ 5K .

פורסם

השאלה אם אין שינוי משמעותי בין הדגמים של 2003 ו2006? מנוע? מרכב?

ודרך אגב אני לא מחפש את הכח ביציאה מרמזור(בצעירותי חיפשתי:)), אני מחפש רכב משפחתי אמין שנראה טוב ושיתן לי תועלת מלאה לעלות.

אני בעל משפחה של 4 נפשות ואני מעריך שבשנתיים הקרובות נתרחב ל5 :), לכן חשוב גם שיהיה רכב בעל תא מטען גדול.

פורסם

משנת 2003 עד 2008 כל נושא ההספק מנוע גיר אוטו' זהים לחלוטין.

משנת ייצור 2006 ,גריל קידמי שונה ,פגוש קידמי שונה ,בלוח שעונים הוסיפו מחשב צריכת דלק וכו' .

רכב גדול ומרווח כולל תא המטען, חוצמזה ,גש תראה רכב כזה ותחליט אם הוא גדול מספיק עבורך, בכל זאת גודל זה דבר יחסי.

פורסם
השאלה אם אין שינוי משמעותי בין הדגמים של 2003 ו2006? מנוע? מרכב?

ודרך אגב אני לא מחפש את הכח ביציאה מרמזור(בצעירותי חיפשתי:)), אני מחפש רכב משפחתי אמין שנראה טוב ושיתן לי תועלת מלאה לעלות.

אני בעל משפחה של 4 נפשות ואני מעריך שבשנתיים הקרובות נתרחב ל5 :), לכן חשוב גם שיהיה רכב בעל תא מטען גדול.

האקורד, כמו שאמרו, יקרה מאוד יחסית למתחרות, לא הייתי אומר כי רכב כזה, בשנתון של 03 צריך להתחיל ממחירון של 70K וזה רק בדגם האקזקיוטיב 2.0. האקורד כמו שאמרו לך כאן עושה בנסיעה רגועה 1:12, זה נתון טוב מאוד יחסית לגודלו ולקטגוריה של האקורד.

אני בספק גדול אם האקורד של 03 טובה יותר מהמונדאו של 05 שאתה יכול להשיג אפילו בפחות, כמובן, שהמונדאו צורכת יותר (בסביבות ה8 ק"מ לליטר), אבל המונדאו לדעתי עדיפה מבחינה של רכב מנהלים אם זה מה שאתה מחפש. השאלה היא אם גם 1.6 נכנסת לביקוש שלכם או רק 2 ליטר? כי אם, האופציה הכי טובה פה היא פורד פוקוס 2006 (המחירון גבוה מהאקורד, אבל בפועל נמכרת בפחות ממנו) - צריכה מעט יותר חסכונית מהאקורד, 6 כריות אוויר, אבל חלשה משמעותית מהאקורד למרות שזה לא נראה כאילו זה ממש מפריע לך ע"פ הדרישות.

המונדאו והאקורד מרגישים הרבה יותר "רכבים", המונדאו מגיעה בשנתון גבוה יותר בשנתיים מהאקורד והתכונות זהות. הפוקוס הוא רכב משפחתי סולידי שנראה לי שיותר מתאים לך במידה ואין התעקשות על מנוע של 2 ליטר. בשני המקרים, אני ממליץ על הפורד.

פורסם
משנת 2003 עד 2008 כל נושא ההספק מנוע גיר אוטו' זהים לחלוטין.

משנת ייצור 2006 ,גריל קידמי שונה ,פגוש קידמי שונה ,בלוח שעונים הוסיפו מחשב צריכת דלק וכו' .

רכב גדול ומרווח כולל תא המטען, חוצמזה ,גש תראה רכב כזה ותחליט אם הוא גדול מספיק עבורך, בכל זאת גודל זה דבר יחסי.

אחלה תודה רבה אבולושיין עניתי לי על שאלות חשובות.

האקורד, כמו שאמרו, יקרה מאוד יחסית למתחרות, לא הייתי אומר כי רכב כזה, בשנתון של 03 צריך להתחיל ממחירון של 70K וזה רק בדגם האקזקיוטיב 2.0. האקורד כמו שאמרו לך כאן עושה בנסיעה רגועה 1:12, זה נתון טוב מאוד יחסית לגודלו ולקטגוריה של האקורד.

אני בספק גדול אם האקורד של 03 טובה יותר מהמונדאו של 05 שאתה יכול להשיג אפילו בפחות, כמובן, שהמונדאו צורכת יותר (בסביבות ה8 ק"מ לליטר), אבל המונדאו לדעתי עדיפה מבחינה של רכב מנהלים אם זה מה שאתה מחפש. השאלה היא אם גם 1.6 נכנסת לביקוש שלכם או רק 2 ליטר? כי אם, האופציה הכי טובה פה היא פורד פוקוס 2006 (המחירון גבוה מהאקורד, אבל בפועל נמכרת בפחות ממנו) - צריכה מעט יותר חסכונית מהאקורד, 6 כריות אוויר, אבל חלשה משמעותית מהאקורד למרות שזה לא נראה כאילו זה ממש מפריע לך ע"פ הדרישות.

המונדאו והאקורד מרגישים הרבה יותר "רכבים", המונדאו מגיעה בשנתון גבוה יותר בשנתיים מהאקורד והתכונות זהות. הפוקוס הוא רכב משפחתי סולידי שנראה לי שיותר מתאים לך במידה ואין התעקשות על מנוע של 2 ליטר. בשני המקרים, אני ממליץ על הפורד.

לא יודע למה, אבל אני לא מתחבר לפורדים.

ניסיתי להסתכל עליה ואולי לנסות לאהוב אותה אבל כלום שום דבר, נראה לי שלא משנה מה יגידו עליה אני פשוט לא מתחבר אליה.

בכל אופן נתוני צריכת הדלק של האקורד נשמעים לי טוב.

השאלה איך היא מבחינת נוחות נסיעה? האם היא רכה? או קשה כמו מאזדה?

פורסם

אומנם פורד מונדיאו נחשב פה כרכב משפחתי "פלוס" או כהגדרה רכב מנהלים , מחירו נמוך בהרבה מההונדה אקורד אך כל אחד והעדפותיו הוא לגבי רכישת מכונית .

פורד מונדיאו שנת ייצור 2003 זולה יותר מאשר סיויק ע"פ מחירון לוי יצחק ,למה ? כנראה סחירות של ההונדה טובה יותר .

נ.ב יש פה חברים בעלי מוסכים ואחד שעובד במוסך דויד "מאזדה " ת"א , שאל אותו לגבי תקלות נפוצות במונדיאו ,אני מניח כי ישמח לעדכן לגבי הגיר האוטו' שמחזיר את נשמתו לבורא בטרם עת ,והראש מנוע שמידי פעם מזכיר שהוא אכן נמצא אי שם במנוע .

לגבי אחזקה יקרה של האקורד,לא יקר יותר ממאזדה או סובארו ,אם נשווה לגרנדה פונטו אז אכן העסק יקר .

פורסם

מה אתם אומרים על טויוטה מול ההונדה?

האקורד\סיוויק מול הקורולה\אוונסיס?!

למרות שאני יותר נוטה לקו ההונדות, אני רק מנסה להיות יותר שלם עם ההחלטה.

• תוכן חדש...