Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לדעתכם המחירים סבירים, והאם סוג הטיפול אכן מצדיק טיפול דווקא של מוסך יבואן.

את הטיפול כבר עשיתי, זה הרכב הראשון שלי ולא רציתי להתעסק עם מוסכים שאני לא מכיר.

הטיפול בוצע במוסך טויוטה שפילמן בפ"ת.

דגם הרכב: קורולה 2003 GLI

התלוננתי על: נזילת שמן

כמו כן היה צורך בהחלפת 2 בולמי זעזועים קדמיים.

מחירים:

חלפים:

בולם זעזועים קדמי 2X - לא מקורי של טויוטה אך באחריות היבואן ל-3 חודשים - 1300 ש"ח

אטם-מקורי - 11.70

אטם מכסה - מקורי - 125.90

מחזיר שמן טימי מקורי- 78.50

עבודה:

בולם זעזועים קדמי (צד אחד) פירוק+הרכבה - 236.40

בולם זעזועים קדמי (צד אחד) שילוב - 98.50

ביטול נזילת שמן ממותחן טיימינג - 354.60

פירוק + הרכבה אטם מכסה שסתומים - 157.60

מחזיר שמן קדמי לגל ארכובה פירוק + הרכבה - 137.90

סה"כ 2914 ש"ח כולל מע"מ

למחיר זה יש להוסיף עוד עלות של כיוון פרונט שטרם בוצע.

אשמח לשמוע מה דעתכם על מחירי החלפים והעבודה, והאם טיפול מסוג זה מומלץ לבצע במוסך שאינו מורשה יבואן.

תודה רבה

שמוליק

פורסם

חביבי המחיר סביר לגמרי חוץ מהעלות של הבולמים. בקטע הזה עם פשוט עשו עליך קופה לא קטנה.

המקורי זה של קייבה וזוג קדמי יכול לעלות לך בחנות חלפים 700 שח.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

האם לדעתך כדאי להמשיך לטפל בעתיד במורשה טויוטה?

אמרו לי במוסך שעד כה הרכב טופל "כמו שעון" (הבעלים הקודם טיפל ברציפות מיום קניית האוטו במוסך מורשה אחר, והטיפול האחרון היה באוגוסט 09 וזה היה טיפול 105000, אם כי הרכב היה על 84000 בערך)

כלומר הטיפול הבא לדבריהם צריך להיות רק בעוד כשנה (אוגוסט 2010) - טיפול 120,000.

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, זהו הרכב הראשון שלי ואין לי שום נסיון באחזקת רכב והתנהלות מול מוסכים.

שאלה נוספת, האם יש בכלל מה להתמקח במוסך מורשה או שהמחירים קבועים וסופיים?

יש טיפולים או חלקים מסויימים שכדאי ללכת למורשה גם בעלות גבוהה?

אני סה"כ מנסה להביא את הרכב למצב שבו נדרש רק טיפול חד שנתי, מה שנקרא ליישר קו...

בדקו באותה הזדמנות את הרכב באופן כללי ואמרו שלמעט מה שתארתי לעיל - אין שום בעיה ברכב והוא שמור.

למען האמת, ידעתי בדיוק מה הבעיות ברכב, על הבולמים ועל הנזילה - אך הנחתי להם לאתר את התקלות בעצמם ולשמחתי גיליתי שהם אמינים ולא ניסו "לדחוף" לי עוד תקלות (למעט מה שאמרת על מחיר הבולמים המופרז....)

שורה תחתונה, הייתם ממשיכים במקומי לטפל שם או שבגיל זה של הרכב זה לא שווה את ההשקעה?

תודה

שמוליק

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ידידי

אני כבר למדתי לקח ממוסך שפילמן. הם כבר ימצאו לך תקלות. בסופו של דבר תשלם חשבון של אלפים, במקום מאות.

מישהו צריך לממן את המעבר שלהם למבנה החדש והמפואר! אתה נבחרת לממן את זה.

עצתי לך - אל תלך למוסך שאינו מורשה. אבל אתה בהחלט יכול להחליף למוסך אחר של טויוטה

אריה

פורסם

פיספסתי משהו במרכיב העבודה.

"בולם זעזועים קדמי (צד אחד) פירוק+הרכבה

בולם זעזועים קדמי (צד אחד) שילוב"

אם כל האמור למעלה מתיייחס רק לצד אחד, מה עם מרכיב העבודה לצד השני, הרי הוחלפו שניים, לא? או שאחד כולל את הפירוק וההרכבה והשני זה רק "שילוב"?

מעולם לא איתי איך מתבצע תהליך כזה, האם יש קשר בין שניהם?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר כחודש וחצי, בדקתי שוב את מדיד שמן המנוע (אוטו קר, משטח ישר)

כאשר יצאתי מהטיפול (לפני חודש וחצי), גובה השמן היה יחסית קרוב לחור העליון במדיד.

הערב כשבדקתי, לאחר יום שלם בחניה - היה חסר שמן, ממש על הנקודה התחתונה.:evil::evil: הוספתי מעט שמן שעוד היה לי ברכב, כדי לא לסוע בלי שמן ולהסתכן בנזק.

מצד שני,מאז הטיפול עקבתי כל הזמן, ולא ראיתי בחניה שלי כתמי שמן חדשים. מה זה יכול להיות?

מחר אני חוזר למוסך, כי בכל מקרה סיכמתי אתם שאגיע אחרי כחודש לבדוק אם פסקו הנזילות - מה לדרוש? מה לשאול? ומה לבקש?

אגב, בטיפול שעשו, לא עשו שטיפת מנוע כי טענו שחבל לעשות אם מזהים את הנזילה, האם הפעם להתעקש?

בתחילת השרשור תארתי מה היה הטיפול והוא לא היה זול...

מה המלצתכם?

שמוליק

פורסם

שמוליק ערב טוב,

הרכבים הנ"ל מחסירים שמן ויותר גרוע מזה, האם לא שמעת את הסיפור על דגמי 03-04 שהולכים להם מנועים ?

לפי דעתי עשו לך עבודה טובה וזה לא קשור לעבודה אם כי, מה אכפת לך לבדוק ? המחיר ששילמת גם ככה מופקע

אבל מה לעשות, אלה הם מחירי מורשי היבואנים...אז שיבדקו כבר עד הסוף.

לפי דעתי חוסר השמן נורמלי, אבל תבדוק. ושישטפו, מי משאיר אוטו מלוכלך בשמן ?!

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

השאלה אם ירידה של כ3/4 כמות שמן ממה שהיה, היא סבירה לחודש וחצי בהם נסעתי כ 2000 ק"מ?

כמו כן, קראתי על דכמי 03-04 אבל לא הבנתי שיש בעיות של נזילות, הבנתי שיש בעיות של בוצה בדגמים האלו....

שמוליק

פורסם

לא הבנת. לא ברחה לך כמות של 3/4. המרחק בין שתי הנקודות הוא בקושי ליטר אחד

כשבכל המנוע יש ארבעה ליטרים ככה שאתה עדין יכול לנסוע בשקט על המינימום (במקרה ואין ברירה).

השמן אצלך כנראה לא נזל אלא נאכל, זה הכל.

תמלא שמן עד המקסימום ותשגיח שוב. ותדאג שישטפו את הנזילות שהיו.

פורסם

א. באמת דברתי רק על היחס, ולא ידעתי מה 3/4 ממה... כך שזה באמת לא הרבה.

ב. נרגעתי, שזה כבר חשוב, אגב אבחון הנזילה דווקא היה במוסך אחר כך שאני יודע שלפחות במקרה הזה הם לא המציאו את התקלה.

ג. אתה ממליץ להחזיק מיכל שמן באוטו ומדי פעם להוסיף? ואם כן איזה שמן?

ד. תודה רבה על כל התשובות המהירות, היה לי חשוב לקבל אותן טרם הגעתי למוסך.

שמוליק

פורסם

שמוליק, בבקשה ובכיף.

תמצא לך איזו חנות חלפים מקומית, כנס לשם ותשאל מחירים של שמן חצי סינטטי 10-40.

רק אחרי שיגידו לך את המחירים לך על הכי יקר או אחד מתחתיו. תלוי בך כמובן.

רכוש שמן רק לאחר שתיוכח כי הרכב מחסיר שמן אך אין נזילות. חבל על הכסף.

רוברט

פורסם

לדעתי עשו עליך קופה לא קטנה

ביטול נזילת שמן ממותחן טיימינג - 354.60

קורולה 2003..... GLI 2914 ש"ח כולל מע"מ

מישהו צריך לממן את המעבר שלהם למבנה החדש והמפואר! אתה נבחרת לממן את זה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...